Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 112,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chyba, że ...

1329669073_by_TrakerActros_600.jpg

1265109511_by_dabmwidm_600.jpg

:decayed:

Opublikowano

to częsciej sie widuje:grin:

---------- Post dopisany 05-12-2012 at 00:00 ---------- Poprzedni post napisany 04-12-2012 at 23:52 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=RBymI-QuaoY:facepalm:

Opublikowano

ja się dzisiaj przekonałem, że na lodzie 4x4 daje minimalną przewagę nad innymi napędami, uratowało mnie przed kilkoma krawężnikami no i pozwoliło podjechać na oblodzony wiadukt, co do hamowania to niestety prawa fizyki traktują wszystkie napędy tak samo brutalnie

Opublikowano

audi 100 quattro in snow - YouTube

---------- Post dopisany at 00:07 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ----------

audi 100 quattro in snow - YouTube

ruskie najlepiej testuja Q:grin:

---------- Post dopisany at 00:21 ---------- Poprzedni post napisany at 00:07 ----------

Opublikowano

Ja przez zakupem auta kilka miesięcy polowałem na ładną B6 z Q z 2004r. Niestety nie udało się. Kupiłem bez Q. bo takiej poprostu nie było. :kwasny:

Koniecznie chciałem AVF, no i żeby w środku jakiś wypas był.

Pamiętam że ktoś mnie wtedy uprzedził, bo forumowicz z częstochowy ( jakiś były VIP na forum) sprzedał taką w takim kolorze - ni to srebrny - ni to niebieski - coś pomiędzy.

Była taka..

Opublikowano

A ja może nie z quattro, ale z x-Drive'm czekam na jakieś śniegi, aby można było na spokojnie testować i poznać zasady działania tegoż napędu i d*pa:facepalm: Śnieg spadł raz i na dodatek zanim wyjechałem rano, to już drogi były czarne:decayed:

Mam ten luksus, że obok siebie mam zamknięte od wielu już lat lotnisko (spuścizna po "Małej Moskwie") i jak przychodzi zima, to można ukradkiem poćwiczyć na nim wychodzenie z poślizgu, itp. Mam nadzieję, że w tym roku coś posypie i uda się porównać obiektywnie x-Drive z quattro :wink: bez zbędnych interwencji Policji:decayed:

Opublikowano

No to melduj jak ci sie jeździ. Tylko obiektywnie ma być ! :wink:

Opublikowano

Xdrive jest chyba lepszym trochę napędem niż poczciwe quattro tylko ciekawe jak z awaryjnoscia

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano

Xdrive ale najnowszej generacji:wink:

Opublikowano

Na mazurach już pada i dodatkowo jest ok -2 :facepalm: i na ..uj ten śnieg jak nie mam quattro :kwasny:

Ja przez zakupem auta kilka miesięcy polowałem na ładną B6 z Q z 2004r. Niestety nie udało się. Kupiłem bez Q. bo takiej poprostu nie było. :kwasny:

Pamiętam że ktoś mnie wtedy uprzedził, bo forumowicz z częstochowy ( jakiś były VIP na forum) sprzedał taką w takim kolorze - ni to srebrny - ni to niebieski - coś pomiędzy.

Była taka..

Miałem ten sam problem, dodatkowo ja chciałem sedana a to już wogóle jak "szóstka w totka".

Opublikowano

ja dzisiaj troche polatałem bokiem :jerk::jerk::jerk::jerk:

bo jakis wiejskich zad...upiach

dwa razy zaliczyłem zaspę ale sie wygrzebałem

i raz na dobre utknąłem du...pą w rowie

jakis miły uprzejmy rolnik za flaszke czystej

wyciągnął moje dupsko z opresji

na wiosne pakuje drugi Torsen w tylny dyfer

teraz nie mam kiedy ale zobaczymy co to da

Opublikowano
Na mazurach już pada i dodatkowo jest ok -2 :facepalm: i na ..uj ten śnieg jak nie mam quattro :kwasny:

Była taka..

Miałem ten sam problem, dodatkowo ja chciałem sedana a to już wogóle jak "szóstka w totka".

wy to nie macie zadnego problemu za 3-5k mozecie sobie dorezac Q

---------- Post dopisany at 09:59 ---------- Poprzedni post napisany at 09:58 ----------

ja dzisiaj troche polatałem bokiem :jerk::jerk::jerk::jerk:

bo jakis wiejskich zad...upiach

dwa razy zaliczyłem zaspę ale sie wygrzebałem

i raz na dobre utknąłem du...pą w rowie

jakis miły uprzejmy rolnik za flaszke czystej

wyciągnął moje dupsko z opresji

na wiosne pakuje drugi Torsen w tylny dyfer

teraz nie mam kiedy ale zobaczymy co to da

wpadne do ciebie na poczatku stycznia to polatamy razem jak bedzie snieg....

---------- Post dopisany at 10:05 ---------- Poprzedni post napisany at 09:59 ----------

a u mnie Q cos szwankuje bo strasznie zarzuca autem zwlaszcza d*pa i ciezko jest wyprowadzic auto,ostatnio na zakrecie auto nie skrecilo tylko na skreconym kole pojechalem prosto,dobrze ze nikt z naprzeciwka nie lecial zakret b.lagodny predkosc jakies 40km/h....oponki mowki nokiany 225/18/45 przod dystans 25mm/tyl 30mm.....czy np.EDS moze wariowac jak sa problemy z abs-em bo mam ostatnio taki myk ze nawet bez uslizgow kol czyli sucha nawierzchnia abs sie zalacza stalo sie tak od czasu wymiany lozysk z przodu pewnie czujnik pchnalem zbyt gleboko...czy to moze byc wina lub moze te dystanse niepotrzebne w 2 roznych rozmiarach?

Opublikowano
No to melduj jak ci sie jeździ. Tylko obiektywnie ma być ! :wink:

Bez śniegu to porównać do FWD w B6 się nie da, bo jest przepaść niestety - A6C6 quattro w zimie latałem dość sporo, dlatego czekam niecierpliwie na śnieg:wink:

Dziś nieco popadało, ale pod spodem czarno i ta cholera trzyma się tak drogi, że nawet z pedałem w podłogę nie można jej z równowagi wyprowadzić na zakrętach:decayed:

---------- Post dopisany at 10:32 ---------- Poprzedni post napisany at 10:30 ----------

Xdrive jest chyba lepszym trochę napędem niż poczciwe quattro tylko ciekawe jak z awaryjnoscia

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Plusem jejst to, że może przekazać moment nawet w 100% na jedno koło, mające przyczepność:wink: Rozkład momentu bazowo też ma 40-60 przód-tył, więc prowadzi się podobnie jak RWD. Minusem podobno lekka podsterowność, ale o tym przekonam się na placu w bezpiecznych warunkach:decayed:

---------- Post dopisany at 10:34 ---------- Poprzedni post napisany at 10:32 ----------

Xdrive ale najnowszej generacji:wink:

W e46 z tego, co pamiętam maksymalnie przekazywało do 100%, ale na oś - ja mam u siebie najnowsza wersję:thumbup1:

Opublikowano

to częsciej sie widuje:grin:

najlepszy jest ten cymbał z łopatą co stoi i sie patrzy...

Opublikowano

Pewnie sąsiad:grin:

Opublikowano

NO bo po co pomóc - lepiej się pośmiać z "cwaniaczka" w BMW:naughty:

Opublikowano

trzeba umieć poprosić :D

Opublikowano

Z drugiej strony też prawda, ale może łysy siedział w środku i mu w pałę zawiewało:kox:

Opublikowano

Wczoraj wracając z Hamburga do Berlina to tak sypało śniegiem, autostrada biała, prawy pas jechał z 60km/h na lewym TIRy i głównie Audice Q5, 3 7 A6 c6 c7 przelatywały koło nas koło 100km/h i co nie którzy więcej.

Moje pytanie, napęd Quattro naprawdę daję taką przewagę by na tej samej ośnieżonej drodze ośki jechał 60-70 a z Q można było lecieć 100??

To normalne, czy Ci co tak jechali to skończeni debile wierzący w swoją niemiecką technikę??