Opublikowano 6 Sierpnia 201511 l Maglownica najprawdopodobniej od nowości tj 96 rok, ta sama i raczej nie było przy niej nic nigdy grzebane. Czy w takim przypadku zalać płyn ORI G004000M2, czy lepiej Total LHM? Dodam, że pompa chodzi cicho, wycieków żadnych nie ma. Jedyny problem to słabsze wspomaganie po rozgrzaniu układu w upały. Edytowane 6 Sierpnia 201511 l przez serko
Opublikowano 6 Sierpnia 201511 l Przecież ORI G004000M2 to zielony syntetyk, dlatego pytam. Dwa dni temu zalałem zielony mineralny SWAG i nie jestem zadowolony, więc chyba nie jest to obojętne. Edytowane 6 Sierpnia 201511 l przez serko
Opublikowano 7 Sierpnia 201511 l Swag czy Febi jak by tego nie zwał to lipa. lej LHMa Dzięki Dev za konkretną odpowiedź.
Opublikowano 7 Sierpnia 201511 l Swag czy Febi jak by tego nie zwał to lipa.A dlaczego tak twierdzisz?Dziesiątki tysięcy aut na tym jeżdzi, a nie setka!!! i nie narzekają, Edytowane 7 Sierpnia 201511 l przez beny2303
Opublikowano 7 Sierpnia 201511 l Dev już kiedyś mi pomógł z problemem i mam do niego zaufanie. Jeśli pisze, że SWAG lipa i mam lać LHM to nie widzę potrzeby go pytać dlaczego.
Opublikowano 7 Sierpnia 201511 l Swag czy Febi jak by tego nie zwał to lipa.A dlaczego tak twierdzisz?Dziesiątki tysięcy aut na tym jeżdzi, a nie setka!!! i nie narzekają, Swag czy Febi jak by tego nie zwał to lipa.A dlaczego tak twierdzisz?Dziesiątki tysięcy aut na tym jeżdzi, a nie setka!!! i nie narzekają, A ty narzekasz jak nie boli cie?wsio jest do czasu.skoro w lhm daje rady w ukladzie citroena gdzie uklad jest wiekszy to spokojnie da rady u nas.kto widzial oba plyny wie sam co lac.
Opublikowano 7 Sierpnia 201511 l Swag czy Febi jak by tego nie zwał to lipa.A dlaczego tak twierdzisz?Dziesiątki tysięcy aut na tym jeżdzi, a nie setka!!! i nie narzekają, Wszystkie oleje mineralne musza spelniac okreslone normy. Swag, Febi, ori itd itp.wiele lat temu bylem (i nadal jestem) zagorzałym fanatykiem citroenow na hydropneumacie a mialem ich kilkanascie: DSa, BXy, XMy i Xantie. przerobilem wszystkie mozliwe mineralne plyny: Febi, SWAG, Castrol, Delphi, Comma, Ferodo, Ate i ch.... wie co tam jeszcze po drodze było. I tylko oryginalny LHM dawał sobie rade z ukladem, nic sie nie zacieralo, yebało a tam plyn jest w ukladzie kierowniczym, hamulcowym i w zawieszeniu. Wyglada to troche jak uklad krwionośny u czlowieka. podstawa to dokladnie wyplukac uklad, wszystko przemyć benzyną ekstrakcyjna, osuszyc i cieszyc sie jazdą nie zapominajac ze trzeba wymieniac go co 2 lata lub 60 tkm, a jak jest kazdy wie. Niektórzy nigdy tego nie robili a potem płacz. Dev już kiedyś mi pomógł z problemem i mam do niego zaufanie. Jeśli pisze, że SWAG lipa i mam lać LHM to nie widzę potrzeby go pytać dlaczego. LHM owszem ale tylko ori citroen firmy Total Edytowane 7 Sierpnia 201511 l przez Dev
Opublikowano 7 Sierpnia 201511 l Zakupiłem Total LHM Plus w zielonej butelce z logo Citroena , rozumiem, że o tego chodzi?
Opublikowano 8 Sierpnia 201511 l Ja jeżdżę już 5 lat na ATF IID czerwony i nic się nie dzieje, zadnych wyciekow ,nawet lzej kiera chodzi, jest troszkę gęściejszy i ma większą lepkość od ori plynu.
Opublikowano 8 Sierpnia 201511 l Zakupiłem Total LHM Plus w zielonej butelce z logo Citroena , rozumiem, że o tego chodzi?Tak
Opublikowano 11 Sierpnia 201511 l Wymieniłem płyn. Jakiś czas było dobrze i problem powrócił, dodatkowo zaczęło trzeszczeć przy ruchach kierownicą na postoju. Po rozgrzaniu układu kierownica przestaje odbijać i sprężynuje. Zaczynam skręcać na postoju, koła stoją w miejscu i kierownica sprężynuje i wraca. Dopiero po obrocie powyżej 15 stopni następuje trzask i obrót kół. Pompa chodzi cicho cały czas, nic nie wyje. Płynu nie ubywa, nie pieni się. Wrażenie jest takie jakby rozgrzany magiel puchł i się zacinał.
Opublikowano 11 Sierpnia 201511 l Pisze w tym wątku już kolejny raz. Zalewajcie orginalny plyn G004000M2. Ja zalałem juz miesiac temu , i nic sie nie dzieje.
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l Wspomaganie działa miodzio. Problemem był zatarty sworzeń dolnego przedniego wahacza.
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l Dev, pewnie Ty będziesz wiedział. Większość tutaj pisze o ciężko chodzącej kierownicy albo wyciu pompy, a u mnie problem jest inny - przy maksymalnym skręcie jak zaczynam jechać słychać trzeszczenie/obcieranie, dość szybkie i piskliwe. Myślisz że w tej sytuacji warto próbować z wymianą płynu czy szkoda nowego płynu na to i już jakiś element jest do wymiany?
Opublikowano 4 Września 201510 l Panowie, muszę wymienić płyn na lepszy ponieważ mam zalany jakiś orlen oil za 15 zł za litr i mruczy przy skręcaniu, wymieniając płyn na oryginalny macie na myśli któryś z tych? http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=+G004000&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-uni-1-3-0827 Edytowane 4 Września 201510 l przez Adrian94
Opublikowano 4 Września 201510 l Tak G400, trzeba przyznać że ceny nawet dobre bo w aso po 80 śpiewali.
Opublikowano 4 Września 201510 l Zamówiony, zobaczymy czy pomoże wymiana, jeżeli nie to wymiana pompy czeka bo obawiam się że dostała po d*pie po tym jak chciałem dojechać do domu po tym jak pękł mi przewód i uciekł płyn ;/ Tak na marginesie za zakucie przewodu który idzie od pompy do magla zapłaciłem 30 zł i konkretnie jest zrobione, za używkę wołali 50 zł.