szper11 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Witam, załączam link do zdjęcia mojej tarczy tylnej. Zdjęcie robione przy założonej feldze ale w miarę widać. Z jakiego powodu może tak to wyglądać? Tarcze Brembo klocki Ferodo. Druga tarcza idealna. Koło hamuje dobrze bo świeżo po przeglądzie. http://zapodaj.net/b024481db5dcb.jpg.html
lukasz51237 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Może klocek się krzywo zjeżdża. Grzeje się to koło?
szper11 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Nic się nie grzeje. Ostatnio przy wymianie łożyska wszystko czyściłem przed składaniem. Obie strony tarczy tak wyglądają.
Al@n Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 tarcza ma wżery albo do toczenia albo nowe tarcze mam ładne jakby co
szper11 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Ta tarcza ma rok czasu. Przebieg około 20000 km i minimalny rant.
Al@n Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 na foto jest zardzewiała jakby miała 10lat na pewno jakaś najniższa połka
Wandej Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 na foto jest zardzewiała jakby miała 10lat na pewno jakaś najniższa połka Idz gdzieś indziej dawać debilne rady. Zacisk stoi i nie hamuje klocek po całej tarczy
szper11 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Jak pisałem wyżej- Tarcze Brembo, klocki Ferodo. Druga tarcza wygląda normalnie. Zacisk nie stoi. Dwa tygodnie temu wymieniałem łożysko, wszystko było czyszczone i smarowane. Edytowane 13 Marca 2016 przez szper11
Al@n Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 na foto jest zardzewiała jakby miała 10lat na pewno jakaś najniższa połka Idz gdzieś indziej dawać debilne rady. Zacisk stoi i nie hamuje klocek po całej tarczy jeśli zacisk jest ok ręczny odbija jak trzeba to spróbuj na początek wymienić jarzmo, jeśli to nic nie da zamień tarcze stronami i będziesz miał odpowiedz
szper11 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 Ok dzięki za radę. Wydaje mi się tylko że gdyby klocek nie szedł po całej tarczy to góra tarczy byłaby zardzewiała.
Dev Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Najpierw sprawdz czy trzpienie w jarzmie i tloczek prawidlowo pracuja.
szper11 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Jak pisałem wyżej- Tarcze Brembo, klocki Ferodo. Druga tarcza wygląda normalnie. Zacisk nie stoi. Dwa tygodnie temu wymieniałem łożysko, wszystko było czyszczone i smarowane. Zacisk odbija sprawdzone jeszcze dziś na lewarku. Po naciśnięciu i puszczeniu hamulca wszystko jest ok. Robiłem też próbę hamowania na piasku i auto zostawia cztery ślady więc zacisk pracuje. Edytowane 20 Marca 2016 przez szper11
radi88PL Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Gdyby było git to tarcza by tak nie wyglądała.
jospethe Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) Może kupiłeś przez przypadek tarcze z carbonu? A tak na poważnie to nie jest wina ani zacisku ani jarzma. Myślę, że to wina jakości materiałów : tarczy albo klocka. Widać że tarcza jest strasznie zardzewiała i nie powinna tak wyglądać po roku czasu Edytowane 26 Marca 2016 przez jospethe
Al@n Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 moim zdaniem na 100% zapieczone jarzmo, z tamten strony pewnie tarcza ma już wytarty rowek i dużo słabszy klocek a z tej strony nic się nie dzieje
szper11 Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Opublikowano 26 Marca 2016 Może kupiłeś przez przypadek tarcze z carbonu? A tak na poważnie to nie jest wina ani zacisku ani jarzma. Myślę, że to wina jakości materiałów : tarczy albo klocka. Widać że tarcza jest strasznie zardzewiała i nie powinna tak wyglądać po roku czasu Właśnie też trochę podejrzewam jakąś wadę materiału chociaż tarcza brembo i kupione z pewnego źródła. moim zdaniem na 100% zapieczone jarzmo, z tamten strony pewnie tarcza ma już wytarty rowek i dużo słabszy klocek a z tej strony nic się nie dzieje Po raz któryś piszę że zacisk nie stoi bo sprawdzałem, koło hamuje prawidłowo- sprawdzane na rolkach na przeglądzie, koło się nie grzeje.
neoxpl Opublikowano 27 Marca 2016 Opublikowano 27 Marca 2016 Do czego służy dziurką z boku tloczka w tylnym kole?? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Al@n Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Może kupiłeś przez przypadek tarcze z carbonu? A tak na poważnie to nie jest wina ani zacisku ani jarzma. Myślę, że to wina jakości materiałów : tarczy albo klocka. Widać że tarcza jest strasznie zardzewiała i nie powinna tak wyglądać po roku czasu Właśnie też trochę podejrzewam jakąś wadę materiału chociaż tarcza brembo i kupione z pewnego źródła. moim zdaniem na 100% zapieczone jarzmo, z tamten strony pewnie tarcza ma już wytarty rowek i dużo słabszy klocek a z tej strony nic się nie dzieje Po raz któryś piszę że zacisk nie stoi bo sprawdzałem, koło hamuje prawidłowo- sprawdzane na rolkach na przeglądzie, koło się nie grzeje. zacisk to nie jarzmo przyjacielu
szper11 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Opublikowano 28 Marca 2016 Wiem co to zacisk, a co to jarzmo. Mój błąd w poprzednim poście.
dzik Opublikowano 31 Marca 2016 Opublikowano 31 Marca 2016 hamulce brembo ahahahahahahahah problem rozwiązany? Pozdrówkimarcin
Rekomendowane odpowiedzi