Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wahacze SKV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ile brat dał za febi? 1000-1100? gdzie tu logika wolałbym dołożyć 300zł i za 1400zł masz lema albo kupić za 1100zł 2 komplety mastersporta! ile polata na tym febi? podejrzewam że banany 15tys nie wytrzymają

Edytowane przez wyzyk83
Opublikowano

zblizam sie do 10 tyś jako jeden z testerów :-). Pojawiło sie skrzypenie i nie wiem czy to wina wahaczy czy nie. Sprawdze to na stacji diagnostycznej.... poza tym pukania, stukania nie ma.

Opublikowano

Ja zamowilem 2 gorne wahacze z febi bo mi Dzik polecil, uzytkownik tego forum. Zobaczymy co bedzie, mi pewnie chwile wytrzyma bo duzo nie jezdze :P

Opublikowano (edytowane)

ile brat dał za febi? 1000-1100? gdzie tu logika wolałbym dołożyć 300zł i za 1400zł masz lema albo kupić za 1100zł 2 komplety mastersporta! ile polata na tym febi? podejrzewam że banany 15tys nie wytrzymają

940 zł. Jak kupujesz 'oryginalny' Lemforder za 1400 to daleko nim nie zajedziesz ;) Master Sporty? Tyle złego to o żadnej innej firmie nie słyszałem jak o tej.. Oni może są masterami, ale w zuzyciu materiałów

Edytowane przez Langista
Opublikowano

od 6 lat kupuje lemy od jednego gościa, całe zestawy lub na sztuki i jeszcze żaden nie był wymieniany a trochę ich montowałem u siebie i paru innych znajomych. za to kumpel kiedyś uparł się na febiego i po 15tyś dwa dolne banany się posypały.

Opublikowano (edytowane)

Skoro przez 6 lat.. całę zestawy i sztuki, no i nie wymieniane.. skoro kupujesz cały zestaw/y to znaczy że jednak wymieniasz ;) Chyba, że dla kogoś innego? Ja widziałem Lemforder za 1800, 2500 komplet, w hurtowni (nie wiem jakiej, mechanik gadał - 3200. Na allegro znalazłem "SKV GERMANY" za 430 zł w przezroczystych opakowaniach (w oryginale są czarne, poprawcie mnie jak się myle), śruby nie miały warstwy ochronnej, i miały "GWARANCJA PRODUCENTA 24 MIESIĄCE". Jak to już ktoś tutaj napisał : wszystko idzie z Tajwanu, reszte sam sobie dopowiedz.

Edytowane przez Langista
Opublikowano

Fakt skv ma czarny karton .sruby pokryte zielona powloka .

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

940 zł. Jak kupujesz 'oryginalny' Lemforder za 1400 to daleko nim nie zajedziesz ;) Master Sporty? Tyle złego to o żadnej innej firmie nie słyszałem jak o tej.. Oni może są masterami, ale w zuzyciu materiałów

Oho ktoś z grupy SKV Friendzone :decayed: Po 10tyś już skrzypią więc daję jeszcze maks 10tyś i będzie tłuczenie ;)

Opublikowano

haha to sugerujesz że na allegro wahacze SKV są podrabiane? nie wieże żeby ktoś wahacze za 450zl chciał podrabiać

Skoro przez 6 lat.. całę zestawy i sztuki, no i nie wymieniane.. skoro kupujesz cały zestaw/y to znaczy że jednak wymieniasz ;) Chyba, że dla kogoś innego? Ja widziałem Lemforder za 1800, 2500 komplet, w hurtowni (nie wiem jakiej, mechanik gadał - 3200. Na allegro znalazłem "SKV GERMANY" za 430 zł w przezroczystych opakowaniach (w oryginale są czarne, poprawcie mnie jak się myle), śruby nie miały warstwy ochronnej, i miały "GWARANCJA PRODUCENTA 24 MIESIĄCE". Jak to już ktoś tutaj napisał : wszystko idzie z Tajwanu, reszte sam sobie

haha to sugerujesz że na allegro wahacze SKV są podrabiane? nie wieże żeby ktoś wahacze za 450zl chciał podrabiać

a miały być takie solidne jak Lemy ale chyba tylko z wyglądu :grin:

Opublikowano (edytowane)

Z całym szacunkiem do kolegi Wandej i wyzyk83 prosiłbym o nauczenie się czytania ze zrozumieniem.

a miały być takie solidne jak Lemy ale chyba tylko z wyglądu :grin:
" Pojawiło sie skrzypenie i nie wiem czy to wina wahaczy czy nie. Sprawdze to na stacji diagnostycznej...."

Facet który jest właścicielem auta nie wie, czy to wina wahaczy - wy już wiecie i zaczynacie hejtować - jesteście fenomenalni.

Rozumiem, że żal wam 4 litery ściska że pojawiło się coś bardziej sensownego od MS i wam sprzedaż kuleje - jednak to chyba nie powód by się bawić w zagrywki dzieciaka i sobie wypisywać bzdury typy SKV Friendzone.

Jak byś nie zauważył ignorancie jako jedyni mieliśmy odwagę dać publicznie na testy wahacze gdyż jesteśmy pewni jej jakości - reszta firm oferujących wahacze bawi się w marketing szeptany opłacając całą masę klakierów i sami wiecie dobrze, że tak jest.

Ps. Swoją drogą na MS nie było nigdy reklamacji?

Pozdrawiam i zachęcam do pisania merytorycznych wypowiedzi opartych na faktach.

Edytowane przez Dystrybutor SKV
Opublikowano (edytowane)

Witam

Nie chcę źle wróżyć ale przy okazji wymiany oleju zrobiłem rewizję wahaczy od spodu i nie jest dobrze.

Mianowicie wylazła guma z tuleji w prawym bananie i tuleja puka o mocowanie. Lewy ok. Zrobione może 5kkm.

Prawy

6767ac79564dc85f.jpg

Lewy

27730e0b0e7e7834med.jpg

Mam nadzieję, że to tylko losowa wpadka, a nie reguła jeżeli chodzi o wytrzymałość tuleji gumowych.

Edytowane przez koloboro
Opublikowano

wszystkie tanie wahacze mają problem z wyrywaniem się tulei nawet widziałem jak u kolegi wyrwało sie w febi.

Opublikowano

wszystkie tanie wahacze mają problem z wyrywaniem się tulei nawet widziałem jak u kolegi wyrwało sie w febi.

Ta sie nie wyrwala tylko zaczyna wychodzic. Ja u siebie tez juz mam z jakies 5k nalatane i bez zarzutu. Dodam ze latam na gwincie KW i 18" na profilu 40 :)
Opublikowano (edytowane)

kolego to chyba nie wiesz co piszesz to nie ma prawa się przesuwac na tej tuleji. chciałbym zobaczyć co sie zrobi z tymi tulejami po jednym porządnym hamowaniu z 200km/h

Edytowane przez wyzyk83
Opublikowano

kolego to chyba nie wiesz co piszesz to nie ma prawa się przesuwac na tej tuleji. chciałbym zobaczyć co sie zrobi z tymi tulejami po jednym porządnym hamowaniu z 200km/h

Wiem co pisze. Taka tuleja zaraz sie poskreca i wytlucze
Opublikowano

najgorsze jest to że grono ludzi się łudzi że na wahaczach za 500zł zrobi zrobi bóg wie ile kilometrów. te wahacze nadają się tylko żeby komplet zalożyć i auto na sprzedaż wystawić

Opublikowano

Kazdy kupije co chce albo na co go stac :)

Opublikowano

najgorsze jest to że grono ludzi się łudzi że na wahaczach za 500zł zrobi zrobi bóg wie ile kilometrów. te wahacze nadają się tylko żeby komplet zalożyć i auto na sprzedaż wystawić

Ja robie 5000-7000km rocznie. Nawet jesli wahacze za 500zl wystarcza "tylko" na 30 000 to dla mnie to jest 5-6 lat jazdy. To chyba mi sie 100x bardziej oplaca niz lemforder? ;)

Takze nie wrzucaj wszystkich do jednego worka!

Opublikowano

A mnie nalatane na skv może już 20tys km kilka dni temu pakowałem zwrotki od w8 do hebla 320 więc zrobiłem rewizje. Prawy górny przedni pękła w połowie osłona sworznia dostał się syf i już ma lekkie luzy więc niedługo wyjedzie i na dolnych prostych delikatnie zaczyna pękać guma na sworzniach więc za jakiś czas pękną wejdzie syf i wiadomo co dalej, reszta trzyma się ładnie. wszystkie tuleje całe. Generalnie polepszyć jakość osłon sworzni i będą całkiem dobre wahacze

Opublikowano

miał być hit a juz widać że do mastersportów im brakuje. do lema to przepaść