Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo po to jest to forum aby pomagać :wink:

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, jacek70 napisał:

Bo po to jest to forum aby pomagać :wink:

Jacku, dokładnie :thumbup1: Heh, swego czasu udzielałem się trochę na elektrodzie... tamto forum to jest masakra :P Na wstępie dostajesz zazwyczaj odpowiedź "Oddaj do fachowca..." , "I tak nie dasz rady... Nie znasz się..." , "Tylko popsujesz..." U nas na całe szczęście są osoby, które wiedzy nie chcą zabrać do grobu i chętnie się nią dzielą i pomagają :)

Opublikowano
3 minuty temu, kamil-vag napisał:

Jacku, dokładnie :thumbup1: Heh, swego czasu udzielałem się

Ją właśnie staram się udzielać jak mogę . Może teraz trochę mniej niż kiedyś , a to z powodu i niego forum audi , ale mimo wszystko jakoś tam pomagam.

Opublikowano
5 godzin temu, kamil-vag napisał:

Jacku, dokładnie :thumbup1: Heh, swego czasu udzielałem się trochę na elektrodzie... tamto forum to jest masakra :P Na wstępie dostajesz zazwyczaj odpowiedź "Oddaj do fachowca..." , "I tak nie dasz rady... Nie znasz się..." , "Tylko popsujesz..." U nas na całe szczęście są osoby, które wiedzy nie chcą zabrać do grobu i chętnie się nią dzielą i pomagają :)

Zasilacz z czarnej listy, zamykam :D

Opublikowano

Pięknie się błyszczy po smalcu :naughty:

Opublikowano

Pokrowca nie polecam.

Chyba że codziennie będziesz kogoś prosił o pomoc przy nakładaniu albo przed nałożeniem będziesz mył auto...
W innym wypadku naciąganie pokrowca będzie szurać kurzem, syfem, drobinkami i chyba nie musze tłumaczyć jak będzie wyglądał lakier.
Zamiast poprawy będzie tylko gorzej.

Opublikowano
  • Autor

Czyli wychodzi na to, że lepiej będzie częściej powoskować :P No nic... garażu niestety nie mam możliwości wstawić... 

Opublikowano

Dokładnie! Nie pchaj się w te pokrowce bo szkoda lakieru. 

Fusso na rzetelnie przygotowanym lakierze przeleży całą zimę.

Opublikowano

Super czyta sie Twoj temat. Duzo zdjec, konkretow. Mozna wiele sie nauczyc od Ciebie. Trzymaj tak dalej:-)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.10.2017 o 23:19, Norbas napisał:

Pięknie się błyszczy po smalcu :naughty:

9 godzin temu, Kavior78 napisał:

Super czyta sie Twoj temat. Duzo zdjec, konkretow. Mozna wiele sie nauczyc od Ciebie. Trzymaj tak dalej:-)

Dzięki Panowie :hi:

Z nowości mogę powiedzieć, że zakupiłem już do malowania tylną i przednią dokładkę zderzaków S-line. Przez zimę się powoli dokupi kratki halo i na wiosnę będzie montaż. Żona ma termin na marzec - wiec muszę się z tym wszystkim wyrobić :P Inaczej będzie leżeć i czekać hehe...

Chłopaki życzyliście mi cierpliwości w rezaniu - sprawdziło się !  Udało mi się kupić tylny zderzak (uszkodzony) z dokładką (całą) za 160 zł, a przednią ORI dokładkę w idealnym stanie za 290 zł (ceny już z wysyłkami).

Teraz tylko nie wiem ile za malowanie wyjdzie... W kolorze raczej się nie dostanie bo nie znalazłem żadnego LZ5L w S-line zewnętrznym - wszystkie sztuki na forum mają malowane dokładki... 

Opublikowano

Fajnie fajnie ale Ty lepiej mów kiedy gwint?:decayed:

Opublikowano
W dniu 28.10.2017 o 10:20, kamil-vag napisał:

Dzięki Panowie :hi:

Z nowości mogę powiedzieć, że zakupiłem już do malowania tylną i przednią dokładkę zderzaków S-line. Przez zimę się powoli dokupi kratki halo i na wiosnę będzie montaż. Żona ma termin na marzec - wiec muszę się z tym wszystkim wyrobić :P Inaczej będzie leżeć i czekać hehe...

Chłopaki życzyliście mi cierpliwości w rezaniu - sprawdziło się !  Udało mi się kupić tylny zderzak (uszkodzony) z dokładką (całą) za 160 zł, a przednią ORI dokładkę w idealnym stanie za 290 zł (ceny już z wysyłkami).

Teraz tylko nie wiem ile za malowanie wyjdzie... W kolorze raczej się nie dostanie bo nie znalazłem żadnego LZ5L w S-line zewnętrznym - wszystkie sztuki na forum mają malowane dokładki... 

Powoli do celu :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tylna dokładka S-line poszła do malowania, kupiłem też zestaw PDC - tym razem ORI :P

W międzyczasie robiłem logi dla Karola, żeby sprawdzić jak się ma ta moja bryka :P Test wypadł pozytywnie ^^ Już mi coś tam dłubie pod logi hehe

Teraz jakie ja mam spostrzeżenia... Po czyszczeniu turbo zmniejszyła się jakby jej bezwładność... Wydaje mi się, że reakcja zaworu jest błyskawiczna w konsekwencji nie ma zbytniego zafalowania wykresu (może to też zasługa ograniczenia EGR i zaslepki z dziurą), ładnie trzyma ciśnienie zadane, wysterowanie N75 na poziomie 65%... MAF zdrowy :) W 008 też jest OK, IQ driver najwyższe, przepływka dawki nie tnie, jedynie ograniczenie przez RPM :P Także może co z tego "czip tjuninga" bedzie :P:P:P

doladowanie.png

W dniu 29.10.2017 o 16:12, FroS-t napisał:

Fajnie fajnie ale Ty lepiej mów kiedy gwint?:decayed:

Oj Leszek, ja nie jestem fanem takiego stylu :P Mi się podoba jak widać prześwit między kołem a nadkolem... fakt mogło by być trochę niżej u mnie... Ale wolałbym np. dac dystanse, żeby wyrównać linię nadkola z kołem... do tego ta droga do pracy :P 

W dniu 29.10.2017 o 22:29, Norbas napisał:

Powoli do celu :cool1:

Otóż to :)

P.S Będzie na 100% chłopak do pomocy :D

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
Godzinę temu, kamil-vag napisał:

P.S Będzie na 100% chłopak do pomocy :D

No to gratulacje Kamil !! :ok2:

Coś ostatnio same siusiaki pchają się na świat :decayed: u mnie też na początku roku będzie chłopak :cool1:

P.S tak w ogóle to na kiedy termin ?   

Opublikowano
  • Autor

Początek marca [emoji4] No to Tobie też gratuluje Norbert [emoji4] Trzeba w końcu komuś przekazać wiedzę i zamiłowanie na temat czterech kółek ^^

U mnie będzie już parka hehe. Także po równo los dał [emoji14]

Muszę się rozejrzeć za jakimś nosidełkiem i doposażyć tył w iso-fix...

Opublikowano

gratulacje Kamil :)

u mnie już w grudniu pojawi się dziewczynka więc chyba śrubek kręcić nie będzie ale kto wie...

ps. Isofixa na tył już założyłem i teraz szukam dobrego fotelika pasującego do naszych A4

Opublikowano

No jak widzę nie prużnujecie :sexinbed:    

I tak trzymać :punk:

Opublikowano

sorry telefon mi zaświrował i dodałem dwa identyczne posty

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
  • Autor

Hehe, dzieci, że dzieci w tym naszym A4-órkowym forumowym społeczeństwie :) 

Opublikowano
54 minuty temu, kamil-vag napisał:

Początek marca emoji4.png No to Tobie też gratuluje Norbert emoji4.png

Termin taki sam jak u mojego kolegi :D Bardzo fajnie ;) Dzięki również :hi: 

54 minuty temu, kamil-vag napisał:

Muszę się rozejrzeć za jakimś nosidełkiem i doposażyć tył w iso-fix...

Ja już po wyborze :decayed: .Padło na Recaro Privia. Baza iso-fix + fotelki. Strasznie mało miejsca zostało na fotelu pasażera po zamontowaniu całego zestawu :facepalm:

IMG_0645.JPG

Jako doświadczony tatuś podpowiedz co jeszcze mi się przyda z gadżetów w aucie dla pociechy :cool1: 

Edytowane przez Norbas