Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zacząłem montować tylną dokładkę do zderzaka. Poszło łatwo i już chciałem skręcać, ale podkusiło mnie wpięcie się VAG-iem i sprawdzenie ORI zestawu PDC. Wrzuciłem wsteczny, raz zapikało, po czym ciągły sygnał :/ No i VAG wypluł uszkodzenie czujnika, podmiana miejscami i dalej błąd idzie za czujnikiem. Jego czas odpowiedzi ok. 4.0ms, gdzie reszta ~ 1ms. Także na razie prace wstrzymane... Szukam czujnika. Montowaliście może te zamienniki z allegro ? Działa to ? czy dać sobie spokój i lepiej ori używkę szukać ?

Jedyny plus, że dobrze wyrezana i wpięta wiązka, bo PDC samo w sobie działa [emoji3]

Serce mi się kraja jak patrzę na zasypane pyłkami z sosen auto :/ no ale na razie uziemione, pucowania nie będzie...

• Odpowiedzi 2.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zamienniki z alledrogo można sobie wsadzić w buty. Nigdy nie wiesz co pokazują. Mam u siebie i wiem że kiedyś zmienię na ori bo niby są czujniki ale i tak nie mogę im ufać. Jak coś mam 3szt ori używek w kolorze czarnym gdybyś potrzebował.

Opublikowano
Zamienniki z alledrogo można sobie wsadzić w buty. Nigdy nie wiesz co pokazują. Mam u siebie i wiem że kiedyś zmienię na ori bo niby są czujniki ale i tak nie mogę im ufać. Jak coś mam 3szt ori używek w kolorze czarnym gdybyś potrzebował.
Mati ja podeślę Kamilowi mam komplet 4szt, ale 2 są trafione a nie pamiętam które więc przy okazji sprawdzi które są ok, a które kubeł.

Wysłane z Huawei mate 10 pro

Opublikowano

Spoko zaoferowalrm się bo leżą nie używane A w sumie też nie mam pewności czy w 100% sprawne. Kupiłem z wiązka i tak czekają na lepsze czasy :) ale do siebie ich nie chce bo muszę malować...

Opublikowano

No Łukasz też ma i podeśle mi czarne, na moim lakierze praktycznie nie widać, że są innego koloru. Do tego dyfuzor mam w czarny połysk i też się praktycznie od tego mingblau'a nie odróżnia heh :P 

Zapytam Was od razu w kwestii przyciemnienia szyb. Na ile % przyciemnialiście tył ? Nie chciałbym totalnego czarnucha. Na ile % polecacie ? 

Opublikowano

Kamil moje są kolor LY7Q także szykuj szpraja :)

Opublikowano

Masz w moim kolorze... może zrobimy podmianr? :)

Opublikowano

Mam na całe szczęście lakier do swojego w sprayu :) Kiedyś kupiłem na zaś: http://allegro.pl/lz5l-vw-audi-zaprawka-lakier-farba-auto-k-150-ml-i6956327928.html ^_^

d2acf40b400dbc20a71d76a1316b

To jak coś delikatnie się psiknie. Nie działa na szczęście tylko jeden z tych czujników. 

Mateusz, Łukasz już zapakował, to najwyżej umówmy się, że podeślesz mi swoje, a ja Ci odeślę po sprawdzeniu te sprawne od Łukasza :P Mam na wierzchu to mogę wszystkie sprawdzić :thumbup1:

Opublikowano

Nie ma problemu Panowie wysyłam do Kamila 4 ori ale raczej dwa są uwalone i 2szt zamiennika ale podobno bardzo dobry zamiennik. Kamil posprawdza ew jak będziesz chciał to oczywiście może Ci Mati podesłać. Ja kupiłem zderzak S-line kompletny z czujnikami więc się kurzą w piwnicy bezsensu.

Opublikowano

Spoko to zapodaj namiary na pw. W poniedziałek wyślę do Ciebie te co mam. Jak się uda podmienić na mój kolor to super A jak nie to będziesz miał dla siebie bo ja i tak ich nie wsadze do siebie bo nie chce lakierowac powtórnie.

Opublikowano

Mati spreya jak chcesz mam. Ile to 5 minut psik psik i masz gotowe :) te moje 2 są w miarę ale z 2 farba już schodzi zależy które są sprawne to już Kamil oceni. 2a026e43c51e9612a96cbd4def2830a5.jpg

Opublikowano

Od rana trochę podziałałem z rozbieraniem do imentu tapicery tylnej. W "porozumieniu" z małżonką stwierdziłem, że zamiast tylnych boczków z roletami, na moją korzyść pójdą do przyciemnienia szybki. Dla DZIECI , żeby słonko nie raziło ^^ Dlatego też taka decyzja o zdjęciu słupków, żeby chłopak miał lepszy dostęp do krawędzi szyb i żeby mógł to przyciąć jak najdalej :) Miałem robić sam, ale jak widzę niektóre auta to mnie zniechęca odklejająca się folia... a tak to zawsze będzie gwarancja... no i spróbuję urwać coś za łatwiejszy dostęp :P 

IMG_20180508_095922.jpg

IMG_20180508_095905.jpg

IMG_20180508_095913.jpg

Zostało mi wytargać słupki przy kanapie, musze podjechać i kupić specjalną 17, albo jakąś długą nasadkę, bo oczkowy jakoś nie może tego załapać :P

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

Zostało mi wytargać słupki przy kanapie, musze podjechać i kupić specjalną 17, albo jakąś długą nasadkę, bo oczkowy jakoś nie może tego załapać :P

Gięty oczek 17 ładnie się sprawdza i odkręca bez problemu. ; )

Opublikowano
2 minuty temu, afroo. napisał:

Gięty oczek 17 ładnie się sprawdza i odkręca bez problemu. ; )

Akurat mam taki 16-18 :P To teraz trzeba dokupić 17 do kolekcji ;)

Opublikowano (edytowane)

@MaTeo85 i @luki19862121- czujniki sprawdzone, założony jeden czarny od Mateusza i PDC działa poprawnie. Heh do tych vertex'ów co miałem to przepaść w jakości informowania o przeszkodzie... jednak kupno takich czujników za ~ 100 zł to była kasa w błoto... Ori to ori :P Tylny zderzak założony i skręcony. Przy ciemnym kolorze niestety dokładka z dyfuzorem, nie uwydatnia tak tyłu jak przy jasnym :/

Miałem dziś trochę czasu, wziąłem się za pranie zdemontowanych elementów. Najpierw wymyłem skóry ciepłą wodą z szarym mydłem i wyszorowałem szczoteczką od colourlock'a. Zrobiła się taka fajna w dotyku i matowa. Reszta tapicery poszła pod ekstrakcję odkurzaczem piorącym i valet pro carpet cleanerem... byłem w szoku jak po skończonej pracy zobaczyłem zbiornik z wodą [emoji14] zawsze myślałem, że tapicera jest w miarę czysta heh... 

Robiłem to pierwszy raz ale myślę, że jakoś poszło :P Jutro reszta auta - czyli to co zostało w środku - fotele przednie i cała podłoga... IMG_20180510_144004.thumb.jpg.f0cc984728f91b3cae40db82684e6d79.jpg

IMG_20180510_160601.thumb.jpg.ece1a539aa103a4fbc7b6a29c4ad147d.jpg

Szyby udało się przyciemnić. Do tego wpadła wlepka B6 Division na tylną... ładne zdjęcia kiedyś tam będą (jak dopucuje),

Teraz tylko takie poglądowe z podwórka, żeby nie było, że bez zdj się nie liczy :)

DSC_0446.thumb.jpg.032b2ebc58102cfe292009567c9d2f1b.jpg

DSC_0441.thumb.jpg.1fd8e7ed30315dd6235b6c277e36f77f.jpg

DSC_0443.thumb.jpg.c42bcfa07f0e2a4f9fb8cce95e424809.jpg

DSC_0444.thumb.jpg.2ca4a4863f784b562d7c8d9e8a843173.jpg

Te zacieki to od fachmana od przyciemniania :P

Edytowane przez kamil-vag
Opublikowano

Good Job :) spinek ile nałamałeś? Tylnej nie ciemniłeś tylko boki. U mnie też takie zacieki były a szyby wyglądały masakrycznie ale po odparowaniu wody jest git. Zastanawiam się czy też przednich atrap na czarno nie zrobić mam zagwozdkę czy było by dobrze przy jasnym lakierze. Czym malowałeś? Plasti dipem?

Opublikowano

Akurat spinek jak nigdy, po jednej na drzwi [emoji14] ale zauważyłem, że im mocniej i pewniej szarpniesz tym mniej się ich łamie...
Tylna też przyciemniona, na zdjęciach tak wyszło, bo światło od przodu wpadało, uchwycę kiedyś z innego kąta ;)
Malowałem sprayplast'em czarną satyną i na to bezbarwny ;) na myjni tego nie rusza tak samo jak i felg [emoji14] jak zejdzie to i tak pomaluje tak samo, ale lakierem ;)

Opublikowano

Z ciemnymi szybami auto dużo lepiej się prezentuje. ?

Opublikowano

Auto dużo lepiej się prezentuje z ciemnymi szybami;) Jak czyściłeś boczki? też były prane odkurzaczem?

Opublikowano (edytowane)

Materiał też odkurzaczem, a reszta ciepłą wodą z szarym mydłem, jak skóra. Powiem Wam, że lepiej to teraz wygląda niż jakiekolwiek dresingi. Audi ma ładne matowe materiały.  Dziś wyciągnąłem przednie boczki i sukces - żadna spinka nie pękła :P Może to zaleta gorąca na dworze.  No i odkurzyłem porządnie środek, a potem pranie przednich foteli i podłogi. 

IMG_20180511_103831.jpg

IMG_20180511_103756.jpg

IMG_20180511_103816.jpg

Nie wiem, ale aparat robi tak, że szyby wyglądają na słabo przyciemnione a w rzeczywistości oko ludzkie nie widzi co jest wewnątrz :P

Jutro się przejadę chyba do tapicera, obadam jakie ma te materiały, czy podejdzie coś pod "Speed". Bo w sumie już można zaczynać składać środek. 

Dokupiłem dodatkowo filc samoprzylepny, będę próbował wyeliminować skrzypiące plastiki. Bo masakra, jak jeżdżę teraz bez tapicerki to skrzypienia zero - tyle, że trochę głośniej. 

No i szukam nakładek progów w kolor LZ5L. Ciężki temat, dałem ogłoszenie w dziale kupię... 

A tu proszę jakie ładne wzorki córeczka porobiła pazurkami jeżdżąc z tyłu w foteliku:

IMG_20180511_085709.jpg

Znowu drapanie tego gumowego dziadostwa, wypoleruje lekko i będzie jak nowe ;)

Edytowane przez kamil-vag