Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, george napisał:

Potwierdzam,  w Kołobrzegu jest najchłodniej. :decayed:

@kosik25, fabryczny hak? Zastanawiam się nad dołożeniem, mam również zderzak S-line. 

Każdy hak będzie Ci pasować wystarczy zrobić mały otwór u dołu zderzaka. Ten co jest u mnie był montowany poza Aso, był juz na aucie jak je kupiłem. Służy tylko i wyłącznie jako ochrona przed przednimi zderzakami osób parkujacych za mną na marketach. 

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, kosik25 napisał:

Każdy hak będzie Ci pasować wystarczy zrobić mały otwór u dołu zderzaka. Ten co jest u mnie był montowany poza Aso, był juz na aucie jak je kupiłem. Służy tylko i wyłącznie jako ochrona przed przednimi zderzakami osób parkujacych za mną na marketach. 

I za takie coś powinny być sadzone mandaty :wink:

Ale działa to w dwie strony, przy parkingowej szkodzie dupe masz uratowaną ale przy mocniejszym uderzeniu masz pewność krzywej d*py. 

Edytowane przez Ivanek

Opublikowano
1 minutę temu, Ivanek napisał:

I za takie coś powinny być sadzone mandaty :wink:

Mój poprzedni zderzak był uszkodzony 2 razy, raz przez golfa 5, drugi raz przez tira na czerwonym świetle. W obu przypadkach gdyby nie hak to auto było by mocno uszkodzone. Nie zliczę już  ile różnych kolorów jest na haku :/ 

Opublikowano
Godzinę temu, Ivanek napisał:

Ale działa to w dwie strony, przy parkingowej szkodzie dupe masz uratowaną ale przy mocniejszym uderzeniu masz pewność krzywej d*py. 

Nie koniecznie jak hak dostanie centralnie z tyłu to potrafi sporo na siebie przyjąć. Druga sprawa wszyscy dobrze wiedzą jak wygląda bagażnik, zderzak i klapa jak się nie ma haku :kox: Jak w dupe wjechał golf 5 to miał uszkodzony cały przedni zderzak i chłodnice, a w audi była 1 ryska na zderzaku i 5tys od ubezpieczalni :banan: 

Opublikowano
2 godziny temu, kosik25 napisał:

Nie koniecznie jak hak dostanie centralnie z tyłu to potrafi sporo na siebie przyjąć. Druga sprawa wszyscy dobrze wiedzą jak wygląda bagażnik, zderzak i klapa jak się nie ma haku :kox: Jak w dupe wjechał golf 5 to miał uszkodzony cały przedni zderzak i chłodnice, a w audi była 1 ryska na zderzaku i 5tys od ubezpieczalni :banan: 

To też jest chamstwo i na szkodę dla tego kto uderzy w Ciebie, nawet jeśli byłoby to z Twojej winy to tego z tyłu jest bardziej zniszczone. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ivanek napisał:

To też jest chamstwo i na szkodę dla tego kto uderzy w Ciebie, nawet jeśli byłoby to z Twojej winy to tego z tyłu jest bardziej zniszczone. 

W PL można jeździć z hakiem bez ciągniętej przyczepy, nawet jeśli łatwo można go zdemontować, a jak można jeździć to każdy robi jak uważa :wink:

Jeśli chodzi o mnie to mam dwa Audi, w obydwu hak wypinany pionowo, i w każdym, jeśli nie potrzebuję to hak mam zdemontowany, no chyba że jadę gdzieś z przyczepą kempingową i odpinam ją i kręcę się samym autem po okolicy to wtedy nie demontuję bo zwyczajnie nie chce mi się.

Opublikowano

Miałem kiedyś przypadek ,kobitka wiechała w tył corsą b ,miałem hak odpięty,ale pod zderzakiem rura 2 cale ,auto laguna 1 i u mnie lekko zderzak podrapany ,dołek w klapie ,corsa cały przód ,aż maska w pół się złożyła, jak bym nie miał to pewnie  zderzak do środka by wepchnęła,tak że za spore wzmocnienie robi

Opublikowano
4 godziny temu, kosik25 napisał:

Zależy od uderzenia... konstrukcja haka tj. belka nie jest elementem tłumiącym i jeżeli ilość przekazanej energii przekroczy pojemność haka to pójdzie w podłogę. Oznacza to, że w Twoich przypadkach na tyle rozproszyło energię, że nie miałeś dodatkowych szkód. 

Godzinę temu, pelonek1 napisał:

W PL można jeździć z hakiem bez ciągniętej przyczepy, nawet jeśli łatwo można go zdemontować, a jak można jeździć to każdy robi jak uważa :wink:

W Polsce jedynie kula nie może zasłaniać tablic lub świateł przeciwmgielnych.

Opublikowano
1 godzinę temu, pelonek1 napisał:

Jeśli chodzi o mnie to mam dwa Audi, w obydwu hak wypinany pionowo, i w każdym, jeśli nie potrzebuję to hak mam zdemontowany.

U mnie hak jest na stałe :kox:

Piękna pogoda to i wiosenne fotki :banan:

20220403_190711.jpg

20220403_190629.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, george napisał:

Zależy od uderzenia... konstrukcja haka tj. belka nie jest elementem tłumiącym i jeżeli ilość przekazanej energii przekroczy pojemność haka to pójdzie w podłogę. Oznacza to, że w Twoich przypadkach na tyle rozproszyło energię, że nie miałeś dodatkowych szkód. 

Otóż to, potencjalnie chroni ale może odbić się to niezłych echem na elementach konstrukcyjnych ;)

Opublikowano

@kosik25, jakie masz końcówki wydechy? Myślę nad montażem takich. :naughty:

Opublikowano
1 minutę temu, george napisał:

@kosik25, jakie masz końcówki wydechy? Myślę nad montażem takich. :naughty:

Lx7z ma zderzak sline i końcówki Ulter 90mm z siatką 

Granatowa zderzak s4 i końcówki Ulter 101mm z siatką :wink:

Opublikowano

Dzięki @kosik25 , 90 mm siadło jakby tam było od zawsze. Pójdę w tą stronę.

Opublikowano

Na dworzu coraz cieplej więc trzeba szukać kolejnych gratów do modzenia :banan:

Screenshot_20220404-152756_Chrome.jpg

Screenshot_20220404-152816_Chrome.jpg

Opublikowano
W dniu 1.04.2022 o 07:48, Ivanek napisał:

Czym różni się wydech od 1.9q względem 2.5 tdi? 

Srednica rur. Od 1.9 TDI Q sa wezsze.

W dniu 1.04.2022 o 15:37, greg2505 napisał:

Takie same  ,różnica wydech po drugiej stronie,ja mam z 2.5tdi cabrio musiałem dospawać ok 10cm rury ,bo za krótka była żeby połączyć

Nie sa takie same, zakladalem koncowki ultera takie jak wszyscy polecali do 2.5 TDI i okazalo sie, ze byly mega luzne. Jak np. do 2.5 TDI kupujesz koncowki o srednicy wewnetrznej 60mm to do 1.9 tdi q o srednicy 55mm trzeba.

W dniu 1.04.2022 o 19:34, greg2505 napisał:

Nie ma wydechu od 1.9tdi Q na dwie rury ,więc nie szukajcie,jeśli chodzi o trwałość to montowałem go  ok 10lat temu i nadal jest jak nowy 

No jak nie ma jak mialem :D Kazde 1.9 TDI Q mialo dwie fifki z tylu, po jednej i po drugiej stronie.

Opublikowano

Alarm fabryczny  zakładasz? 

Opublikowano
33 minuty temu, trepek napisał:

No jak nie ma jak mialem :D Kazde 1.9 TDI Q mialo dwie fifki z tylu, po jednej i po drugiej stronie.

Fajnie, dało się zrobić multi cytat i zamknąć to w jednej odpowiedzi. 

To 1.9q ma 55mm a 2.5 ma 60mm wydech? 

Opublikowano
34 minuty temu, Ivanek napisał:

To 1.9q ma 55mm a 2.5 ma 60mm wydech? 

Nie wiek jak ori 1.9tdi Q ale w 2.5tdi średnica montażowa 60mm :)

Opublikowano

Nie wiem jaką średnicę ma Q czy to 1.9 czy 2.5 ,ja pisałem o ośce ,u siebie mam od 2.5 cabrio i końcówki ultera 90 brałem na 55mm i pasuje idealnie

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
44 minuty temu, K4rol81 napisał:

Alarm fabryczny  zakładasz? 

Zawsze, w 2gej b6 też mam założony. Ogólnie chodzi mi tylko o to "piknięcie" przy zamykaniu auta. A jeżeli chodzi o zabezpieczenie antykradzieżowe złodziej może mieć nawet kluczyk od auta i go nie odpali.