Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby życie nie było za kolorowe 1 większa usterka w jagodzie. Poczatkowo błąd 01420 na liczniku choinka. Auto jeździło normalnie więc pompa abs działała. Po 3 dniach przestał działać prędkościomierz i wariował wskaźnik od ilości paliwa po czym następnego dnia zaczął działać. W zakładzie powiedzieli mi, że naprawa pompy abs 500zł z gwarancją na rok lub z 800zł z gwarancją dożywotnia. Plus 300zł za demontaż starego sterownika i nowego. Łącznie 800zl lub 1100zł podziękowałem. Jako, że diagnoza była moja (z pomocą Kamila i Mariusza), że świruje sterownik pompy abs to kupiłem używke od znajomego za 50zł. Podłączyłem całą nową pompę pod wtyczke i znikł błąd 01420 więc wyciągnąłem stary sterownik wsadziłem nowy i zakodowałem. Ostatecznie koszta zamkneły się w 50zł za cala pompę abs z sterownikiem i godzine czasu na wymiane. Jestem z siebie zadowolony, że pieniądze zostały na inne mody. Po długiej bateli z walką jakie opony kupić, kupiłem i czekam na przesyłkę.

20220530_210215.jpg

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

naprawa za 50zł to bardzo dobra robota :)

niestety nasze auta mają już swoje lata i różnie bywa, czasami awarie pojawiają się kompletnie nie wiadomo skąd, ale nie zamieniłbym mojej B6 na dzisiejszy złom z salonu. (blisko było żeby kupić Toyotę dla żony, na szczęście się opamiętaliśmy w porę :) )

Opublikowano

Mnie zastanawia ich dożywotnia gwarancja, wiedzieli już kiedy zamykają warsztat, czy jak? Bo taki sterownik jest już używany i też kiedyś jego awaria nastąpi..

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał:

Mnie zastanawia ich dożywotnia gwarancja, wiedzieli już kiedy zamykają warsztat, czy jak? Bo taki sterownik jest już używany i też kiedyś jego awaria nastąpi..

Pewnie jak sterownik znowu się posypie, to za naprawę już nie będzie trzeba zapłacić. 

Opublikowano
Godzinę temu, MaTeo85 napisał:

naprawa za 50zł to bardzo dobra robota :)

niestety nasze auta mają już swoje lata i różnie bywa, czasami awarie pojawiają się kompletnie nie wiadomo skąd, ale nie zamieniłbym mojej B6 na dzisiejszy złom z salonu. (blisko było żeby kupić Toyotę dla żony, na szczęście się opamiętaliśmy w porę :) )

Nom ogarniam bardzo tanio używane części mechaniczne na miejscu. Na alledrogo te same pompy 200zl w górę. Tu już nawet nie chodzi o koszt naprawy tylko zadowolenie, że sam zrobiłem i dużo kasy zostało w portfelu. U mnie jest tak samo jak u Ciebie miałem b7 i b8 ale maksymalnie rok stare b6tki są dużo mniej awaryjne. Kolega ma vw tcrossa z salonu kupił go 2 lata temu i co chwilę sypie się albo silnik z kosiarki 1.0 albo elektronika.

Opublikowano

Jutro montaż :banan:

W tym sezonie na aucie były już aluminiowe 16 zimowe, 18 łopaty, 18 Aezy, czas na męski rozmiar 19tki pompei. To już będzie 4 komplet kół w tym roku i chyba ostatni przynajmniej na tą chwilę tak planuje. Możliwe, że wlecą jeszcze 19tki rs4, które też czekają na montaż w b7. Osobiście mi bardziej podobają się pompei są bardziej masywne. Długo walaczylem z oponami jakie kupić początkowo miały być bringstonki (zakupione 20tki miesiąc temu do a6c7 fajne oponki ale bardzo głośne i ich technologia już przestarzała) padło na nokiany z 2 powodów cena i dużo nowsza technologia produkcji tych opon. Zimą testowałem nowe bringstonki i nowe nokiany (z nokianów byłem bardziej zadowolony) jak będzie latem zobaczymy :thumbup1:

PS. Może ktoś polecić jakieś dobre śruby antykradzieżowe?

20220602_114917.jpg

Opublikowano

Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów na śruby antykradzieżowe. Wystarczy odpowiednia nakrętka i elektryk a w kilka chwil jesteś bez kół, będą chcieli to i tak zayebią. Nie robiłbym sobie pod górkę.

Opublikowano
10 minut temu, Ivanek napisał:

Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów na śruby antykradzieżowe. Wystarczy odpowiednia nakrętka i elektryk a w kilka chwil jesteś bez kół, będą chcieli to i tak zayebią. Nie robiłbym sobie pod górkę.

Polak wszystko potrafi, ale czemu mam robić z górki wulkanizatorowi przed zimą. Niech się męczy jak nakrętke elektrykiem uszkodzi przy odkręcaniu :decayed: doj*bał nakrętke elektrykiem to niech później ja odkręci. A tak na poważnie to większość z nich jest coraz bardziej leniwa, klucza dynanometrycznego nie używają tylko elektryki... A później problem aby śrubę odkręcić tak samo z ciśnieniem w oponach... Nie mówię, że wszyscy ale coraz więcej osób idzie na ilość, a nie jakość...

Opublikowano
5 minut temu, kosik25 napisał:

Polak wszystko potrafi, ale czemu mam robić z górki wulkanizatorowi przed zimą. Niech się męczy jak nakrętke elektrykiem uszkodzi przy odkręcaniu :decayed: doj*bał nakrętke elektrykiem to niech później ja odkręci. A tak na poważnie to większość z nich jest coraz bardziej leniwa, klucza dynanometrycznego nie używają tylko elektryki... A później problem aby śrubę odkręcić tak samo z ciśnieniem w oponach... Nie mówię, że wszyscy ale coraz więcej osób idzie na ilość, a nie jakość...

Coś o tym doskonale wiem :) W dwóch odkręcaliśmy śruby dowalone pneumatem.... Cieszę się, że te śruby 10,8 przeżyły - bo raczej nie powinny.

Opublikowano
1 minutę temu, Ivanek napisał:

Coś o tym doskonale wiem :) W dwóch odkręcaliśmy śruby dowalone pneumatem.... Cieszę się, że te śruby 10,8 przeżyły - bo raczej nie powinny.

Ja zapłaciłem 320zł za założenie 4 opon na felgi 18tki z wyważaniem co prawda po pneumacie był klucz dynametryczny ale w oponach ciśnienie 3.1...  jakoś po wyjechaniu twardo mi było i na stacji zmniejszyłem do 2.4 

Opublikowano
3 minuty temu, kosik25 napisał:

Ja zapłaciłem 320zł za założenie 4 opon na felgi 18tki z wyważaniem co prawda po pneumacie był klucz dynametryczny ale w oponach ciśnienie 3.1...  jakoś po wyjechaniu twardo mi było i na stacji zmniejszyłem do 2.4 

Rok temu chyba 120zł za ten sam zabieg, ciśnienie 2,7-2,8 i na takim jeździłem poprzedni sezon, ten na 2,3-2,4 i jest znacznie lepiej. Założyłem sobie koła samodzielnie. Niestety nie obędzie się bez wizyty w przyłości, chodźby właśnie wyważenie kół. Przykre jest to że pieniądze biorą dużo większe jak Mirki zza bloku a jakość czasem podobna.

Opublikowano

Siadło elegancko :drool3:

Jutro trzeba umyć auta i powoli szukać felg na zimę najlepiej 17tek z et28 i sprawdzić czy pod nie wejdzie zacisk 345mm aby koło jeszcze lepiej się prezentowało :banan:

20220603_101517.jpg

Opublikowano

Koło siadło super :) wzór ten sam co u mnie, jakie tutaj masz parametry? ja 8,5j et 36 z q3 

Opublikowano
Godzinę temu, Robzy napisał:

Koło siadło super :) wzór ten sam co u mnie, jakie tutaj masz parametry? ja 8,5j et 36 z q3 

Bingo trochę się ich naszukałem aby były z niskim et i w idealnym stanie. Z Q3 z 2018r bez żadnej ryski czy odprysku. Myślę, że na tył jakiś mały dystansik wleci.

Opublikowano

Audi gdzie by nie stała tam rzuca się w oczy :a4fan:

20220605_182935.jpg

Opublikowano
  • Autor

To jeszcze cupra na przód i będzie kocur ? chociaż nisko dziad siedzi i będzie ciężko jej nie uszkodzić... 

Opublikowano
Godzinę temu, kamil-vag napisał:

To jeszcze cupra na przód i będzie kocur ? chociaż nisko dziad siedzi i będzie ciężko jej nie uszkodzić... 

Czeka już na montaż. Zamontuje razem z czarnymi relingami. Pewnie w któraś sobotę :thumbup1: 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chromu wewnątrz auta nigdy nie za wiele :wub:

20220617_144611.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, kosik25 napisał:

Chromu wewnątrz auta nigdy nie za wiele :wub:

20220617_144611.jpg

dobra robota image.png.31bc89a4976d44b459b3c3f7d1ce90fe.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czasami nawet małe zmiany cieszą B)