Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Quattro? Jest myśl, ale jak skończę budowę i będę miał własny garaż z kanałem... Pod chmurą się za to nie biorę :lol:

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 minutę temu, kamil-vag napisał:

Pod chmurą się za to nie biorę :lol:

Dobra, dobra - pożyjemy zobaczymy :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj ogarnąłem lampy, wkłady przycięte,ewentualne opiłki wypłukane/wymyte zdemiralizowaną, wysuszone, na klosze przed włożeniem do auta pójdzie jeszcze ceramika... Komplet jak nowy, taki sam poleci do @MaTeo85, ale na evox-r 2.0. Zrobiłem tych kompletów dla ludzi, ale sam nigdy nie miałem xenon ów w aucie, także myślę, że się widoczność poprawi... 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1595782747885_6693197962587035635.jpeg

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1595782738219_6693197922046847175.jpeg

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1595782765244_6693198035394278932.jpeg

Lampy były niby ładne i czyste, ale zobaczcie co się dzieje z wacikiem bawełnianym po myciu środka... 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1595697869433_6692841956554733718.jpeg

Bixy mają tą nieszczęsną wadę parowania, ale nowy, deko większy oring i smar sylikonowy załatwi sprawę... Do tego czytałem, żeby zakleić od góry dziurę w błotniku... 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Kamil fabryka by tego lepiej nie zrobiła :) Lampy wyglądają jak nówki. Z niecierpliwością czekam na dostawę moich sztuk :)

W końcu będziesz miał dobre latarki w aucie, niestety ori H7 czy inne bi-halo, to nie to samo co porządny xenon. 

Opublikowano
4 minuty temu, MaTeo85 napisał:

W końcu będziesz miał dobre latarki w aucie, niestety ori H7 czy inne bi-halo, to nie to samo co porządny xenon. 

Nooo mówcie mi tak jeszcze :cry:

Kamil lampy petarda :thumbup1:

U Ciebie zawsze profi robota. 

Opublikowano

Sztos robota :whistling:

Opublikowano
26 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Nooo mówcie mi tak jeszcze 

Nocą praktycznie nie używam drogowych. :P Znając życie z @MaTeo85 ogarniecie samopoziom, więc kwestia dołożenia przetwornicy i palników - masz bihalogen. :D

Opublikowano
1 godzinę temu, george napisał:

Nocą praktycznie nie używam drogowych. :P Znając życie z @MaTeo85 ogarniecie samopoziom, więc kwestia dołożenia przetwornicy i palników - masz bihalogen. :D

W B7 to nie taka prosta sprawa bo lampy na H7 nie mają soczewek tylko odbłyśniki. Ale spokojnie Darek prędzej czy później będzie miał lepsze świeczki ? mam rację Darku?

Opublikowano
Godzinę temu, MaTeo85 napisał:

W B7 to nie taka prosta sprawa bo lampy na H7 nie mają soczewek tylko odbłyśniki. Ale spokojnie Darek prędzej czy później będzie miał lepsze świeczki ? mam rację Darku?

Raczej później niż prędzej ale rację pewnie masz :whistling:

Opublikowano

To co, masz zestaw do mojej B6:whistling:

Opublikowano
  • Autor

@Adam87 u Cb wystarczy wrzucić soczewki B8 FL i też będzie poprawa, do tego można się pofatygować o nowe, niewypalone palniki i różnica powinna być ogromna... Rozbierałem trochę tych bixow i prawie zawsze ori odbłyśnik był wypalony, więc u Cb to samo jest pewnie ?

Opublikowano
16 minut temu, kamil-vag napisał:

@Adam87 u Cb wystarczy wrzucić soczewki B8 FL i też będzie poprawa, do tego można się pofatygować o nowe, niewypalone palniki i różnica powinna być ogromna... Rozbierałem trochę tych bixow i prawie zawsze ori odbłyśnik był wypalony, więc u Cb to samo jest pewnie ?

To jak już wiesz jak to powiedz co Ci potrzeba, chyba że sam masz wszystko i może zrobiłbyś mi te lampy:lol1:

Opublikowano
  • Autor

Ja nie mam już nic, bo kończę z tymi lampami... Ale myślę, że @KoJ@K coś powinien mieć soczewek z B8, zapytaj... Ewentualnie @MaTeo85 będzie miał kpl na handel na Evox'ach... Także to już Twój wybór Adaś ?

Opublikowano
6 godzin temu, MaTeo85 napisał:

W B7 to nie taka prosta sprawa bo lampy na H7 nie mają soczewek tylko odbłyśniki

Racja, w B7 halogen lub bix. ;)

Opublikowano
  • Autor

Powłoka zaaplikowana, całkiem fajnie się pracuje z tym gravonem. 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1596091766915_6694494082339089845.jpeg

W międzyczasie rzeźbie przetwornice ds3 z B8, żeby ładnie pasowały w dekielek z B6 ? niestety walka o każdy mm, z tymi soczewkami z B8... 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1596189604762_6694904444015709664.jpeg

Opublikowano

Jak Ty zrobisz to lepiej niż z fabryki. 

Kolosze prezentują się elegancko :thumbup1:

Opublikowano

Mistrzunio :whistling:

Lampki super wyszły :thumbup1:

Opublikowano
2 godziny temu, kamil-vag napisał:

W międzyczasie rzeźbie przetwornice ds3 z B8, żeby ładnie pasowały w dekielek z B6 ? niestety walka o każdy mm, z tymi soczewkami z B8... 

Trudności tutaj robią ori zaślepki z przetwornic valeo,wchodzą po prostu głębiej w dekielki przez co przetwornica musi być bliżej palnika. Zaślepki z blachy osadzisz na krawędziach dekielków i do przodu będziesz ładnych parę mm :)

Opublikowano

O Ty Fuju ZŁOTY. CO TU SIĘ WYPRAWIA!!!!!! 

KAMIL robota jest kosa. bravo. Aż mi się za b6 zatęskniło :-) 

Opublikowano
  • Autor

Po wielu bojach udało się dziś zamontować ostatni element układanki... 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1596537596644_6696364027756412732.jpeg

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1596537657416_6696364282650805375.jpeg

Bardzo przydatna 18 na grzechotce i druga skrócona fajkowa. Dobry 24 też wskazany żeby przytrzymać nakrętke, bo w pewnym momencie zaczęła się kręcić razem ze śrubą...ogólnie niewdzięczna robota ale do ogarnięcia na lewarku ?

Lampki wpadły wczoraj

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1596453935825_6696013128846957009.jpeg

Ostatecznie, żeby jak najmniej obciążać bixy, DRL przeniosłem z długich w halo na ledach ?

Przy okazji, w PDC pojawił się błąd przedniego buzera, przerwa lub zwarcie do plusa, leci już używka ori, bo prawdopodobnie tani zamiennik padł... Oby to było to ?