Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.04.2020 o 15:09, marky2552 napisał:

W sumie ja jeżdżę na bix tylko na spryskiwaczach lamp które nie działają ? (spalony silniczek)i bez poziomowania i nie ma problemu nigdy myślę że lepiej te pieniądze z poziomowanoa zainwestować w coś innego ?

No tak Ty braku poziomowania nie widzisz, szkoda że Ci co jadą z przeciwka widzą i to aż za dobrze...

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
12 minut temu, kamil-vag napisał:

Paweł a Ty chyba też tak masz zrobione, nie ?

Tak , docinałem DREMELEM ze 2 godziny. Wyszło bardzo podobnie. U mnie nie ma tych prostych zakończeń kratki po brzegach. Docinałem  tam .

Wyszło równie fajnie. ;)

Opublikowano
  • Autor

No bo właśnie mi się kojarzyło, że gdzieś już na żywo u kogoś widziałem ;)

Opublikowano
  • Autor

Dziś zamontowałem pomalowaną już krateczkę, myślę, że jest OK i mimo, że trochę się różni wzór, to jakoś specjalnie się nie gryzie.

Przy okazji zmieniłem też ramkę rejestracji na taką fajną wąską i muszę Wam powiedzieć, że wygląda to o wiele lepiej, niż z tą szeroką.

Link do ramki: Ramki pod tablice rejestracyjne Alti Giri 2 szt.

92560738_1360796037442998_7367603946283597824_n.jpg

92728716_589444778313854_9163561842709102592_n.jpg

92827318_1136997939985154_936425169721753600_n.jpg

92094153_249458756188189_8106939934444617728_n.jpg

Opublikowano

Kiedy lampy biledowe wjadą ? :cool1:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.04.2020 o 18:31, KoJ@K napisał:

Kiedy lampy biledowe wjadą ? :cool1:

Tak naprawdę to już mógłbym je składać... ALE

Kupiłem w sumie dziś moduł i czujniki z kawałkami wiązek pod samo-poziom, będę chciał to skleić w całość i dołożyć :P

Jak wiadomo wiązka w xenonie różni się nieco od lampy halogenowej pod samopoziom (silniczki), więc stwierdziłem, że złożę je już jako xenonowe, a wlecą razem z samopoziomem :P

Także trochę się przesunie ten mod w czasie... a potem będę szukał zderzaka pod spryski... 

Chociaż z drugiej strony mogę dołożyć od razu brakujący przewód i potem tylko zrobić wpinkę tego jednego i zmianę kolejności pozostałych i też by było...

A w międzyczasie, będę robił dla kolegi (z forum, na razie nie powiem, który to taki) prawdopodobnie bixy na evox-r 2.0 i po pierwszych testach, tak mi się spodobała kreska, szerokość światła i wypełnienie, że sam się zastanawiam czy tez nie zrobić czegoś takiego dla siebie :lol:

Także ciągle jakiś niezdecydowany jestem, ale Bi-Led przekonuje swą prostotą działania no i tym wbudowanym trybem DRL... wszystko wyjdzie w praniu :)

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Kamil widzę że przestrzegasz wytycznych i auta nie myjesz ?

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie, brudas konkretny do dzisiaj rana :P

Ale się wziąłem i oba auta wymyłem ręcznie, z czego Audi dostało jeszcze QD+ Dosłownie się zagotowałem, takie było tempo, żeby zdążyć przed słońcem :)

Kilka fotek, myślę, że przodzik jest fajny agresor, jeszcze tylko ciemne lampki i będzie :thumbup:

DSC_0086.jpg

DSC_0085.jpg

DSC_0088.jpg

DSC_0087.jpg

Na dniach planuje wrzucić lato, bo ta zima już straszy :grin:

Opublikowano

Panie, 

Efekt jest zacny :thumbup1:

Tylko te lampy... 

Opublikowano

Daj jakieś foto tej gumowej dokładki z bliska jak to leży . Jeśli możesz oczywiście :)

Opublikowano
  • Autor

No w tym poście widać nawet ładnie: #1504 

Przyłapana na pchełki po całości, ale ta ori taśma jest naprawdę mocna.

Ja ją podpatrzyłem kiedyś u kolegi @Gremlin0209 ma taką w swoim B7 ;)

Może nie jest tak efektywna jak Cupra, ale kilka razy zawinęła się już na chodniku i nic jej nie jest... 

Opublikowano

Kurłą jak to się świeci, ładnie wygłaskana , pakuj te lampy nowe i wtedy będzie malina :)

Opublikowano

Kamil nie myślałeś o przyciemnieniu halogenów ? B)

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, dekiel 13 napisał:

Kamil nie myślałeś o przyciemnieniu halogenów ? B)

Kurde Paweł, nie wiem jeszcze nic hehe, jak wyjdzie DRL z Bi-Leda to mogę pomyśleć, a jak wstawię Bixy z Evoxami, to przerzucę DRL (zamiast 30% długie) w halogeny na ledach i wtedy przyciemnienie odpada... 

A u siebie masz przyciemnione ? Jak tak pokaż jakąś fotkę... Jedno co chciałbym przyciemnić to tylne lampy i pewnie kupię tego motipa i prysnę...

Opublikowano

U siebie jeszcze nie mam ale będą albo przyciemnione 'smoke' albo żółte.

Opublikowano
  • Autor

@dekiel 13 Jeśli miałbym się zdecydować, to chyba żółte halogeny ;)

Tym czasem znowu trochę pokminiłem i jednak da się zrobić DRL w Biledzie, bez potrzeby ciągnięcia dodatkowych przewodów do lampy.

Koito Bi-Led A4 B6.png

Zasada działania ? 

Po odpaleniu DRL BOX wystawia nam napięcie na mijania. Cewka przekaźnika jest w stanie spoczynku, styk NC (normalnie zamknięty) daje masę na Bileda, czyli aktywny jest tryb DRL. Odłączony zostaje wentylator a moc diody obniżona jest o 50%.

Załączamy postojówki - one świecą zawsze z mijania i drogowymi - zadziała cewka przekaźnika, odpuszcza styk NC, DRL BOX zostaje również rozłączony przez napięcie z postojówek. Świecą tylko postojówki.

Załączamy mijania, Biled się zapala, działa w normalnym trybie.

Załączamy drogowe - opuszcza się przesłona soczewki Bileda.

Opis dla DRL Box'a:

drl box.png

Włącznik świateł (+) - tu dajemy postojowe. Wyjście na lampy to nasze zasilanie dla działania DRL w Biledzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Projekt Bi- Led zakończony ;)

W międzyczasie jeszcze kilka razy musiałem coś podciąć,poprawić itd, bo nie chciały się regulować - radiator wadził o wnętrze lampy...

Jednym słowem zabawy i rzeźbienia jest naprawdę sporo, ale efekt moim zdaniem zadowalający ! 

Były już na aucie ale w dzień więc fotek nie ma, ale jak znowu wrzucę to już raczej kolejny post to będą zdjęcia z drogi.

A tu jak się fajnie prezentują. Prawdopodobnie jak się chwilę nimi nacieszę będą do sprzedania, bo raczej będę szedł w stronę Evox-R 2.0

94977713_2311087122526881_795954497619755008_n.jpg

94626632_553663052002440_214832103777370112_n.jpg

94678925_180477169677426_1194158305954496512_n.jpg

Opublikowano

bardzo ładnie to wyszło ;)

Opublikowano

U Kamila nie ma lipy... Albo mega albo wcale :git:

Opublikowano

No Kamil... poprostu pięknie :good: