Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kamil ,który archoil ar9100/9200/9400 poleciłbyś do 2.0 tfsi po programie ? Olej motul 5w40.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chodzi o ich skuteczność to tak jak cena 9200, 9100, 9400...

Jak masz wybierać to 9200 V2, najbardziej skuteczny... 

Ja w tdi zrezygnowałem z 9200, bo ludzie piszą, że zdecydowanie dłużej nagrzewa się silnik, a wiadomo jak to w klekotach, szczególnie zimą... W PB nie ma się raczej o co martwić z grzaniem hehe

Nie jestem jakimś tam znawcą, dużo czytam, są tematy na necie, forach... 

Jedynie 9100 testuje u siebie ? ale komu nie polecilem do TDI raczej nie żałuje i widzi zdecydowana poprawę w pracy silnika... 

Dla mnie te dodatki nie muszą robić bóg wie co, ale najważniejsze, że chronią silnik w najważniejszym momencie, jakim jest zimny rozruch...szczegolnie w PD, gdzie są nieszczęsne wycierajace się wałki rozrządu ?

@MaTeo85 podesłał mi ostatnio takie fajne info:

82018854_929610597439982_5074680301775486976_n.jpg

Opublikowano

Ja potwierdzam u siebie przesiadłem się z Motula na RAVENOL + AR9100 i silnik chodzi po pierwsze ciszej, po drugie bardziej miękko :)

Opublikowano

Miałem wlany 9100 przez 2 tys żeby wyczyściło silnik. Teraz mam nowy olej ale mam go na maxa i jak trochę zejdzie to raczej zdecyduję się na tego 9200v2.

Opublikowano
  • Autor

Taki dostałem rarytasik od kolegi, ori mapka Audi Europy, szkoda tylko, że 95r ? 

Ale fajny dodatek do schowka jest hehe

IMG_20200114_094757.jpg

Opublikowano

U nas się znowu aż tak wiele nie pozmieniało :polew::polew: 

Opublikowano

U Nas właśnie najwięcej się zmieniło ?

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie, główne drogi EU są raczej bez zmian, to raczej u nas właśnie trochę przybyło lepszych tras :P Ale jest jaka jest, niech sobie leży w schowku.

Darek ( @lewiatan1989), teraz chyba jak jest i u mnie i u Cb, to możemy się pochwalić i polecić dalej ten moduł DRL ? 

Co najlepsze jest teraz jeszcze tańszy: Link do aukcji z allegro

Tani a ma lepsze bajery niż ten od proeltec, za którego wybuliłem kasę i z którym od początku miałem problemy... nadpalone styki przy wtyczce, ostatecznie przestało działać jedno wyjście DRL...

Moduł ma płynne rozjaśnianie, załączanie po wykryciu napięcia 12.9V i co fajne wyłącznik serwisowy sterowany masą (który podłączyłem pod ręczny)

Na wiosnę mam zamiar dołożyć do tych moich modułów wyłącznik DRL/CLH, kupiłem już piktogramy, i spróbuje nałożyć DRL CLH pod jeden przełącznik, a drugi będzie regulacja wysokości świateł... Do tego dokupiłem dwa ori przekaźniki pasujące nad gniazda MCE... 

Także już będzie co grzebać, żeby nie było nudno haha...

Opublikowano

Moduł polecam z czystym sumieniem! 

Opublikowano

Kamil, nie mogę wysłać do Ciebie PW, czemu? 

Opublikowano
  • Autor

Pewnie znowu skrzynka zapchana ?

Zaraz posprzątam ?

Oki widzę, skrzynka ma pojemność 1000 wiadomości, trochę zrobiłem miejsca. 

@Pawisco próbuj ?

Opublikowano
W dniu 10.01.2020 o 16:04, kamil-vag napisał:

Moje czarne lampki sprzedałem @pklima91, wyglądały spoko, ale niestety do H7 ta soczewka Hella3 się nie nadaje, świeci tragedia, jak to @dekiel 13 powiedział, jak świeczki. Na żarnikach zapewne jest za***iście...

Na żarnikach faktycznie jest wypas :cheesy:różnica ogromna :thumbup1:

Opublikowano
18 minut temu, pklima91 napisał:

Na żarnikach faktycznie jest wypas 

Żarniki są w żarówkach,w xenonach świeci łuk wyładowczy plazmy i się zwie to palnikiem. Niby małe przejezyczenie a wprowadza w zupełny błąd ☺

Opublikowano

Tak z ciekawości jaki koszt tej dyszy spryskiwacza tył na ali? Bo u nas coś ok 17zł :P

Opublikowano
  • Autor

Razem z nakładka, która i tak nie pasuje - 9.26 zł, więc i tak się opłacało, a same dysze też można kupić ?

Opublikowano
W dniu 14.01.2020 o 12:25, kamil-vag napisał:

Ogólnie, główne drogi EU są raczej bez zmian, to raczej u nas właśnie trochę przybyło lepszych tras :P Ale jest jaka jest, niech sobie leży w schowku.

Darek ( @lewiatan1989), teraz chyba jak jest i u mnie i u Cb, to możemy się pochwalić i polecić dalej ten moduł DRL ? 

Co najlepsze jest teraz jeszcze tańszy: Link do aukcji z allegro

Tani a ma lepsze bajery niż ten od proeltec, za którego wybuliłem kasę i z którym od początku miałem problemy... nadpalone styki przy wtyczce, ostatecznie przestało działać jedno wyjście DRL...

Moduł ma płynne rozjaśnianie, załączanie po wykryciu napięcia 12.9V i co fajne wyłącznik serwisowy sterowany masą (który podłączyłem pod ręczny)

Na wiosnę mam zamiar dołożyć do tych moich modułów wyłącznik DRL/CLH, kupiłem już piktogramy, i spróbuje nałożyć DRL CLH pod jeden przełącznik, a drugi będzie regulacja wysokości świateł... Do tego dokupiłem dwa ori przekaźniki pasujące nad gniazda MCE... 

Także już będzie co grzebać, żeby nie było nudno haha...

Tylko jak to jest z tym modułem... Jak go podłącze do lamp bixenon to przy odpaleniu na 30% długich nie będzie wariować mi przesłona od bi? 

Opublikowano
  • Autor

Jednym podnosi, innym nie. Kolega @pila24 dzisiaj robił na przekaźniku odłączanie przesłony, więc możesz podpytać. Na forum też gdzieś było zapewne. 

Opublikowano

U mnie się przysłona nie podnosi :)

Opublikowano
4 godziny temu, Sentec napisał:

Tylko jak to jest z tym modułem... Jak go podłącze do lamp bixenon to przy odpaleniu na 30% długich nie będzie wariować mi przesłona od bi? 

U mnie nie było widać że coś jest nie tak,ale po aktywacji modułu przełącznikiem drl cichutko zaczęło coś buczeć. W dieslu w życiu tego nie usłyszysz,w cichym 2.4 ledwo słyszalne. Ręką czułem na lampie nienaturalne wibracje,wszystko przez sygnał pwm z modułu (załącza i rozłącza prąd bardzo szybko co daje efekt przygaszenia na żarówce a na cewce z bosch AL przesłony powoduje drgania i wibracje). Ogólnie to nie jest dobry pomysł zostawić tak jak jest ,z czasem cewka od przesłony padnie.

Aczkolwiek nie w każdych przesłonach są drgania,jedne drgają inne nie ...