Bol3k Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 dzisiaj kupilem z ciekawosci kwietniowy nr "Auto, motor i sport" w ktorym opublikowano test opon letnich w rozm. 225/45/R17. w tescie braly udzial (podaje w kolejnosci wyniku koncowego wraz z punktacja - max 170pkt): Kleber Hydraxer 153,5 GY Excellence 152,5 Bridgestone Potenza RE050A 146,5 Fulda Carat Exelero 139 Matador MP 46 Hectorra 2 136,5 Pirelli P Zero Rosso 131 Hankook Ventus Prime K1005 119 Barum Bravuris 115,5 Sava Intensa 106,5 Lassa Impetus Sport 99,5. Jak widac wynik koncowy dosc rozbiezny; brane pod uwage byly: sucha nawierzchnia - droga hamowania - najlepiej wypadl Bridgeston 36,99m ze 100 km/h, GY na 3 miejscu (niecaly metr dalej 37,96m) - wlasciwosci jezdne - czas przejazdu toru - rowniez wygral bridgeston, GY dopiero 8 m-ce - opory toczenia - GY - szumy toczenia - GY (72,3 dB przy 80km/h) - komfort - Fulda dostala max 10 pkt, GY 7 mokra nawierzchnia - droga hamowania - GY i tu ciekawa sprawa - na suchej bylo 37,96m a na mokrej 38,06m mysle ze robi wrazenie, dla porownania Bridge stone 39,76m - wlasciwosci jezdne - pirelli, GY 5 m-ce - aquaplaning - Fulda, GY 5 m-ce - jazda po okregu - Bridgestone, GY 5 m-ce. Moze sie komus przyda.. jak mi sie uda dorwac skaner to wrzuce scany z opisami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugo Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 W tym teście to jakoś brak tych najepszych opon w tym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczyca Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ktoś może coś słyszał (dobrego lub złego) o oponkach Uniroyal RainSport 1 ? Bo widzę że Uniroyal Rallye 550 były dość wysoko w teście ADAC, natomiast o RainSport nic tam nie ma .... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 jakie mam wybrać z tych dwóch : 205/55/R16 1. Fulda carat progresso 2. Dunlop SP Sport 2020 E? chodzi mi o to czy ktoś miał już tekie opony, jak się spisywały no i które są lepsze... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewczenko7 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zdecydowanie 2 opcja chociaz 1 tez sa dosc dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rob Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dunlop SP Sport 2020 E? stawiam na nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MorgothDBMA Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 dunlop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 tylko nie kupujcie tej opony Dunlop SP SPORT 01 straszne gowno i jest mnostwo reklamacji na nią poniewaz nie da sie dobrze wywazyc a najgorsze ze zrobi sie na nich max 30tkm a wiem o tym z dobrego zródła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Keżor Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dunlop SP SPORT 01a SP sport maxx bo chce je kupić ps. czy 480zł za sztuke 225/45 17 nówki jest dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fierywolf Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dunlop SP Sport Maxx to raczej polecane są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 piotr1602 napisał/a:Dunlop SP SPORT 01 a SP sport maxx bo chce je kupić tylko chodzi o te dunlopke konkretna a wiec twoja jest oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schiller Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 tylko nie kupujcie tej opony Dunlop SP SPORT 01 straszne gowno i jest mnostwo reklamacji na nią poniewaz nie da sie dobrze wywazyc a najgorsze ze zrobi sie na nich max 30tkm a wiem o tym z dobrego zródła a niby z jakiego zrodla to masz? bo ja mam na passku takie oponki i sa super :twisted: Kezor to jest bardzo dobra cena. bierz i sie nie zastanawiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugo Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 tylko nie kupujcie tej opony Dunlop SP SPORT 01 straszne gowno i jest mnostwo reklamacji na nią poniewaz nie da sie dobrze wywazyc a najgorsze ze zrobi sie na nich max 30tkm a wiem o tym z dobrego zródła No popatrz , a ja jeżdże i nie narzekam.Ludzie też sobie ją chwalą.Jak jest dobra opona to szybko się zużywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fierywolf Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 tak jak Hugo, mówi ja mam Goodyear Eagle F1 GSD3 i wszyscy piszą zę szybko znikają ale jak sie na nich Smiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 No popatrz , a ja jeżdże i nie narzekam.Ludzie też sobie ją chwalą.Jak jest dobra opona to szybko się zużywa pewnie wada produkcyjna jakies seri a nie wszystkich ale szkoda ryzykowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ps. czy 480zł za sztuke 225/45 17 nówki jest dobra dobra cena, bo : http://opony.com/opony/46830_dunlop_sp_sport_maxx.html Ja zdążyłem jeszcze za 445 zł (choć z roku 2006, ale git) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Keżor Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 http://www.allegro.pl/item180898207_opony_nowe_225_45r17_225_45_17_dunlop_letnie.html ale jednak kupuje inne oponki. po sezonie napisze jak sie sprawują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fierywolf Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Brynia, a jakie masz oponki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elkrecik Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ktos pytal o Dunlopy SP FastResponse- mam je w Passacie od pewnego czasu i jestem bardzo zadowolony. Na pewno duzo lepsze pod wzgledem stopnia halasliwosci i trzymania sie od poprzednich Michelin Energy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fierywolf Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 to witam w klubie super oponki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi