Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje nowe opony też są z 2018 . Teraz masz dopiero 3 tydzień 2019 więc produkcja świeżych opon dopiero ruszyła.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

polecam Dunlopy Spormaxx Rt auto zdecydowanie trzyma się drogi

Opublikowano
10 godzin temu, nitroo napisał:

Ledwie się zaczął 2019 chłopie... Więc jaki rok?

O link poniżej mi chodziło, o Nokiany

Opublikowano

Wybrałbym NOKIANY bo Goodyear kojarzy się z szybkim zużyciem.

Opublikowano
3 godziny temu, Emilianov napisał:

polecam Dunlopy Spormaxx Rt auto zdecydowanie trzyma się drogi

trzymają dobrze,ale moje po 3 sezonach( bieżnika zostało ok.5mm)  popękały w rowkach,reklamacja odrzucona ,opony na śmietnik ,drugi raz ich nie kupię

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.12.2018 o 15:36, majkel20 napisał:

Czy ktoś coś może powiedzieć o Dębica Presto UHP 2 225/45  R17?  

Same dobre opinie na oponeo. I czy do A4 B6t brać 225/45 czy lepiej oryginalny rozmiar 235/45?

W ubiegłym roku kupiłem Dębice Presto UHP 2 z tym że 235/40/18- jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. W tym budżecie lepszej opony nie kupisz. Dlatego z podanych przez Ciebie również będziesz zadowolony. A co do rozmiaru to już Twoja wyobraźnia. Ja wychodzę z założenia że im szerzej w lecie tym lepiej (oczywiście są granice). Dużo zależy też od tego na jaką felgę chcesz je założyć, czy chcesz naciąg, czy balony :D

Opublikowano

Witam Panowie jakieś opinie na temat takich opon:

warto nie warto ? użytkował ktoś te gumy?

Goodyear Eagle F1

Opublikowano
6 godzin temu, 18Ziomus18 napisał:

Witam Panowie jakieś opinie na temat takich opon:

warto nie warto ? użytkował ktoś te gumy?

Goodyear Eagle F1

Jasne że warto tylko ich cena nie zawsze oznacza że to niezaprzeczalnie jedna z najlepszych opon na rynku. Według mnie szkoda trochę przepłacać bo są w niższym budżecie opony o podobnej charakterystyce i właściwościach. A co do rozmiaru to 205/45/17 bo takie miałem okazje użytkować świetnie spisuje się i na deszczu i na suchym, są w miarę ciche. Tylko odstraszył mnie fakt że po najechaniu na krawężnik przy 30km/h opona rozerwała się i nadała się na śmietnik. Ale może po prostu pechowo "dostała" w słabszy punkt i uszkodziła się.

Opublikowano

Jeździ ktoś na barum bravuris 5hm lub firestone roadhawk w rozmiarze 225/40/18 jakieś opinie na ich temat? 

Opublikowano
23 godziny temu, Lukasz9323 napisał:

Jasne że warto tylko ich cena nie zawsze oznacza że to niezaprzeczalnie jedna z najlepszych opon na rynku. Według mnie szkoda trochę przepłacać bo są w niższym budżecie opony o podobnej charakterystyce i właściwościach.

do tej pory jeździłem na goodyear efficientgrip performance w rozmiarze 225/50r17 i byłem bardzo zadowolony ... w tym roku muszę kupić coś nowego i właśnie przymierzałem się do Eagle F1 Asymmetric 3 jednak będę jeździł dużo mniej niż do tej pory i dlatego zacząłem się zastanawiać czy jest sens wydawać tyle ... możesz mi podpowiedzieć o jakich tańszych oponach myślisz , a posiadających podobną charakterystykę.

Opublikowano
6 godzin temu, r7adek napisał:

firestone roadhawk 

Ten model opony wszedł jak dobrze pamiętam w 2017r. z 20% mniejszą ścieralnością, kupiłem je w rozmiarze 15" i wszystko podczas eksploatacji przetestowane na 5+ a po sezonie miały 4mm

Naciąłem się na nich bo wysokość bieżnika była 6,4mm a używki co zdjąłem miały 5,5mm; zamówiłem i wysłałem córkę do warsztatu, jak bym był przy montażu to bym ich nie kupił.

Edytowane przez s27

Opublikowano
1 godzinę temu, mr.locash napisał:

do tej pory jeździłem na goodyear efficientgrip performance w rozmiarze 225/50r17 i byłem bardzo zadowolony ... w tym roku muszę kupić coś nowego i właśnie przymierzałem się do Eagle F1 Asymmetric 3 jednak będę jeździł dużo mniej niż do tej pory i dlatego zacząłem się zastanawiać czy jest sens wydawać tyle ... możesz mi podpowiedzieć o jakich tańszych oponach myślisz , a posiadających podobną charakterystykę.

Z klasy średniej to celował bym w Falken FK453. A skoro będziesz mniej jeździł to niezaprzeczalnie poszedłbym w budżetową klasę i Dębice Presto UHP 2. Jak porównasz etykiety Dębicy a Goodyear to mają te same. Jedynie Goodyear Eagle cichsze bo 67 dB a Debica 68. W ubiegłym roku sam rozważałem zakup Goodyear bądź Conti a wybór padł na budżetową Dębicę i jestem mega zadowolony.

Opublikowano

Cześć, nie dawno kupiłem opony i widzę, że jest na nich oznaczenie. Ja się niestety nie znam, ale tutaj jest zdjęcie opony. Ktoś z was może orientuje się co to za oznaczenie?

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze widzę, ale to masz chyba datę produkcji... (3001) to 30 tydzień 01 roku. 

img-ab3cf0f7-affc-4163-8fb6-2b58fc862530

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Kamil ale na zdjęciu które wstawił Harbonnet to nie ma roku, jest tylko oznaczenie 30J

Opublikowano

Nexeny mam na lato i mogę polecić.

Nie są głośne , ani nie ścierają się szybko. To już 3 komplet tego producenta i jestem pod wrażeniem :good:

Opublikowano

Zmieniam fele na lato na 17 i tak się zastanawiam

- 235/45/17, ale teoretycznie będzie spora różnica z 225/45/17 (wiadomo, że chodzi o hajs - cena opon, spalanie)

- budżet 1500 zł

Uniroyal Rainsport 3 235/45 R17 - 1300 zł

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 235/45 R17 - 1500 zł

Bridgestone Turanza T005 235/45 R17 - 1600 zł

W rozmiarze 225/45/17 ceny kompletów jakieś 200 zł mniej

Opublikowano
1 godzinę temu, Macko81 napisał:

Zmieniam fele na lato na 17 i tak się zastanawiam

- 235/45/17, ale teoretycznie będzie spora różnica z 225/45/17 (wiadomo, że chodzi o hajs - cena opon, spalanie)

- budżet 1500 zł

Uniroyal Rainsport 3 235/45 R17 - 1300 zł

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 235/45 R17 - 1500 zł

Bridgestone Turanza T005 235/45 R17 - 1600 zł

W rozmiarze 225/45/17 ceny kompletów jakieś 200 zł mniej

Ja bym brał śmiało 225/45, popularniejszy rozmiar i tańszy. Taki sam wybór dokonałem przy 18", powinny być 235/40 ale wybrałem 225/40. Różnica 1km/h przy prędkości 100km/h tak na prawdę nie do odczucia.

Opublikowano

Jak chcesz wyjść na pasjonata marki, który lubi mieć jak fabryka przykazała to bierz 235. Pasjonata motoryzacji który woli mieć lepsza przyczepność w zakręcie i bezpieczeństwo przy hamowaniu to bierz 235. Jak Ci zależy na w miarę wyglądzie to bierz 235 bo 235 wypełnia nadkole jak powinno a 225 jest ok cm mniejsze na srednicy i tworzy się większą różnica pomiędzy nadkolem.

Jak cię nie stać to bierz 225. Na audi starczyło na opony już nie :)

To pytanie jest zadawane średnio co kilka stron jakby ludzie próbowali sobie znaleźć wytłumaczenie że dobrze robią wkładając mniejsze ale tańsze opony.

Ja mam na lato i zimę w swoim allrodzie 245/45/18 i nie mam żadnych problemów z komfortem, koleinami i innymi tego typu.

Opublikowano

Nie masz racji, pasja ma w tym przypadku małe znaczenie, bo rozumiem, że jako pasjonat, kupujesz tą samą firmę opon na jakich wyszły z fabryki? Wszystkie części w ASO, a po paliwo jeździsz na zachodnią granicę? :) 

Starczyło na audi i na opony i na co tylko dusza zapragnie, to czy kogoś stać, nie świadczy o tym, że wyrzuca niepotrzebnie pieniędzy :) Nie sądzę, że ktoś próbuje usprawiedliwiać swoje wybory, po to jest forum, żeby korzystać z doświadczenia innych a nie kupować droższe, rzekomo lepsze, co nie zawsze idzie w parze :)