Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakie opony założyć  do b6 qt z delikatnie podniesioną mocą do 220km zeby to się fajnie trzymało w zakrętach. Felge mam 17cali szerokosc 7 

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 4.04.2024 o 15:01, Krzychu23 napisał(a):

Witam, jakie opony założyć  do b6 qt z delikatnie podniesioną mocą do 220km zeby to się fajnie trzymało w zakrętach. Felge mam 17cali szerokosc 7 

225/45R17. 

Jaki budżet?

Opublikowano
6 godzin temu, george napisał(a):

225/45R17. 

Jaki budżet?

Plus minus 2k

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, używał ktoś Yokohamy Advan Fleva V701?

Opublikowano

Głupie pytanie.
Szukam budżetowych 225/50/17. Warto brać jakieś chińczyki? Prędkości jakie rozwijam klekotem to max 140.  

Opublikowano

W temacie UHP2 pozwolę sobie wtrącić 2 zdania - zacząłem na nich właśnie 3ci sezon i nie wiem czy zmieniły mi się odczucia czy jeszcze jest za zimno ale mam wrażenie że na deszczu zrobiły się strasznie śliskie. Zrobiłem na nich jakieś 20-25kkm, nigdy nie było szału na mokrym ale teraz mam wrażenie, że jest wręcz tragedia. Opony z połowy 2021 więc właśnie będzie im stukać 3ci rok. Ktoś miał podobnie?

Opublikowano

A jak z mieszanką? Czy guma zrobiłą się twarda czy dalej miękka jak kiedy były świeżynkami?

Opublikowano

Na moje oko nie jest jakoś strasznie twarda. Nie kruszy się, opony nie spękały i wyglądają ok ale na mokrej drodze bardzo szybko załączał mi się ABS jakby właśnie guma zrobiła się 'plastikowa'. Zimowały w pokrowcach w garażu więc nie były wystawione na światło czy mróz. Na razie zrobiłem jakieś 50km, będę obserwował. 

Opublikowano

Możliwe że poprostu jest za zimno na letnie ,mam dębicę 18 i bieżnika ok 3-4 mm ,na mokrym nic się nie dzieje,zachowują się poprawnie

Opublikowano

Panowie ,odebrałem autko na takich kołach ,problem taki że dość glosne opony . Niby na etykietach do instrukcji mają coś 67-68dB ,ale jak szukam po Internecie to też mają 72dB. Trochę dziwne ,niby autko w miarę ciche ,a jednak szum tych opon trochę słaby. A na specyfikacji są takie dane.IMG20240426160807.thumb.jpg.9db2c74c635f3d5829357e38237f2ef8.jpgIMG20240426151506.thumb.jpg.01a39e0d61e60587ad2e599cdbc3f0e4.jpgIMG20240426151518.thumb.jpg.4fadab793bb218ef9477168864164a93.jpgIMG20240426151500.thumb.jpg.90eb1e5ac835b88263e13dfb42edd552.jpgIMG20240426151541.thumb.jpg.f8432a4c593a038e7adc60bfd7428816.jpg

Edytowane przez grzechu913

Opublikowano
W dniu 22.04.2024 o 09:10, Skowrix napisał(a):

W temacie UHP2 pozwolę sobie wtrącić 2 zdania - zacząłem na nich właśnie 3ci sezon i nie wiem czy zmieniły mi się odczucia czy jeszcze jest za zimno ale mam wrażenie że na deszczu zrobiły się strasznie śliskie. Zrobiłem na nich jakieś 20-25kkm, nigdy nie było szału na mokrym ale teraz mam wrażenie, że jest wręcz tragedia. Opony z połowy 2021 więc właśnie będzie im stukać 3ci rok. Ktoś miał podobnie?

Potwierdzam, kupowałem też nowe 17 do b6. Pierwszy sezon ok, drugi w miarę ok a trzeci już po oponach, śliskie i głośne. Pewnie w budżetowych znajdzie się coś lepszego i nawet tańszego. Nie mam ogólnie do nich nic bi to tanie opony ale na pewnie nie sprawdzają się w rozmiarze większym niż 16 cali.

Opublikowano

Dzięki @Lu-Gi i @greg2505 za feedback. Wcześniej miałem Rainsporty więc może wyolbrzymiam ale na prawdę pierwsze kilometry miałem wrażenie że jest gorzej niż na wiele węższych zimówkach... Na razie nie miałem więcej okazji do jazdy po mokrym ale będę to bacznie obserwował. I żeby nie było, na suchym nie mam się do czego przyczepić i na prawdę za te pieniądze to wydaje się być spoko opcja ale uważam, że warto wspomnieć o moich odczuciach bo po to właśnie jest ten wątek aby wyrazić swoją opinię o oponach :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam szukam jakichś opon 235/35r19 Sporo ludzi poleca hankook ventus s1 brać z homologacją czy bez?

Zastanawiam się też nad vredestein ultrac vorti. Co lepiej wybrać?

W opiniach o hankook piszą że są twarde prawda to?

Edytowane przez Vexart

Opublikowano
W dniu 6.06.2024 o 15:43, Vexart napisał(a):

Witam szukam jakichś opon 235/35r19 Sporo ludzi poleca hankook ventus s1 brać z homologacją czy bez?

W opiniach o hankook piszą że są twarde prawda to?

hankook ma twardą mieszankę, bedzie to bardziej sportowa opona zależy tak naprawdę czego szukasz 

nie rozwarzałeś np kleber Dynaxer UHP?

Opublikowano

vredestein ultrac vorti

Śmigam na nich w A6 i złego słowa nie powiem ? 

Opublikowano
19 godzin temu, Archiwum napisał(a):

hankook ma twardą mieszankę, bedzie to bardziej sportowa opona zależy tak naprawdę czego szukasz 

nie rozwarzałeś np kleber Dynaxer UHP?

Już za późno :/ zakupiłem nowe hankook ventus wczoraj kurier przywiózł. Dzisiaj prawdopodobnie założę. Zależało mi bardziej na komforcie niż sportowej jeździe. Choć wiem że przy 19 to ciężko mówić o komforcie. Ale zobaczę jak będzie na hankook. Do tej pory miałem continental na 17. 

Opublikowano

Cześć, Panowie S4 b7 felga 18x8. Jakie opony założyć, żeby dobrze kleiły? Auto na gwincie Bilstein. Zastanawiałem się nad Toyo Proxes Sport 2 245/40 R18. Ale użytkownik Dayd już mi wyjaśnił, że będą za duże ?. Więc wybór to Toyo 235/40. Może macie jakieś inne do polecenia? 

Dzięki za wszystkie opinie. 

Edytowane przez monthrey12

Opublikowano

Kupiłem w maju Vredesteiny do c7 3.0 TFSI i fajne ciche opony, mają dosyć solidne boki - opona tak nie siada. Na mokrym ok, ale nie miałem dużo okazji jeździć, większość suchy asfalt.  Wczesniej miałem Pirlelli PZero  i były bardzo głośne przy niskich i średnich prędkościach dopiero powyżej 100 kmh normalnie było.

Opublikowano

Założyłem hankooki to wydają się spoko trochę twardsza mieszanka jak continental ale to może i lepiej. Narazie pierwszy dzień ale czuję że będzie dobrze. Ciche opony kleją dobrze nawet wulkanizator powiedział że ładne opony że lepsze od tych droższych z premium. A nie pytałem co myśli o oponach.