cabanmat Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Cześć ! Rozglądam się za nową kosiarką spalinową... Ta którą aktualnie używam jest "wspólna" na 3 domy... kosi dwie działki, i drogę w polu.... Jest już mocno wyeksploatowana.. Jest to kosiarka AL-KO na silniku Briggs&Stratton. Szukam czegoś bez fajerwerków ale w miarę solidnego. W cenie najlepiej do 1200zł. Coś nie dużego... Moja aktualna kosiara...
jospethe Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Szukaj właśnie kosiarki z silnikiem Briggsa. Słyszałem że to jest najlepszy silnik.
udiyane Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Mam kosiarkę firmy Murray podobna jak ta http://www.kammar24.pl/murray-kosiarka-spalinowa-z-napedem-48cm-4-5km-bs-500-e-series-140cc-mx500e-p-40694.html Edytowane 1 Maja 2016 przez udiyane
marjon Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 ja kupilem w zeszlym roku stige z tym silnikiem za 1000zł i chodzi dobrze co do kosiarki to dobrze Ci koledzy radza kupuj z silnikiem brigsa jedyny minus to taki ze wybrałem za mały silnik i jak zostawie trawe zeby urosła ponad 20cm to ma ciezko lepiej dolozyc te pare groszy i kupic wieksza.
greg2505 Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 kupuj stigę z silnikiem brigsa ,u mnie chodzi 17 rok
elkrecik Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Witam, trochę siedzę w sprzętach ogrodniczych (hobbystycznie) i o ile stare konstrukcje Briggsa były godne polecenia, o tyle w tym segmencie cenowym jaki podałeś silniki tego producenta są totalną porażką. Oszczedność na materiałach zwłaszcza widać po wadze- nowe silniki są dużo lżejsze od tych dziesięcioletnich, nagminna jest obecność plastików w budowie silnika. Ze swojej strony bardzo polecam Oleo- Mac GV 53 TK. Sam posiadam od 1,5 roku. Kosiarka dość ciężka, ale solidnie wykonana. Silnik z żeliwną budową. Cicha, mało pali, bardzo mocna, solidne zawieszenie i obudowa. Wady - wspomniana wczesniej waga. Jezeli szukasz coś lekkiego w manewrowaniu obejrz Stiga combi 48 sqb- kosiarka lekka, bardzo fajnie wyważona.
Adioss Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Bierz coś w Eslajnie Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
.Pablo. Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Ja mam kosiarkę nac z silnikiem brigsa. Moc dobierasz do powierzchni koszenia. Jest u mnie 3 lata zero problemów. Tylko wymiana oleju filtra powietrza i świecy. Jak dobrze ekspooatujesz kosiarkę to kilka lat spokojnie pochodzi.
Elegancko Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 tez mam kosiarke brigsa chyba najlepsze kosiarki
Miroo Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Nie kupuj brigsa bo to porażka. W tej cenie poszukaj GV 53 TK Allroad 4 Oleo-Mac
wojtek13001 Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Mam kosiarkę firmy Murray podobna jak ta http://www.kammar24.pl/murray-kosiarka-spalinowa-z-napedem-48cm-4-5km-bs-500-e-series-140cc-mx500e-p-40694.html Mam dokładnie taką samą drugi sezon chodzi dobrze tylko zauważyłem że ma miekki nóż jest już mocno wypiaskowany na końcówkach. Najważniejsze żeby kosiarka miała napęd i mielenie żeby nie trzeba było latać z koszem:) No i najlepiej silnik brigsa.
Fido Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 Nie kupuj brigsa bo to porażka Nie wiem jak te nowe ale mam 2 stare silniki i powiem ,że są na prawdę dobre. Parę złotych w reanimację włożyłem ale te nowe chińczyki się chowają.
elkrecik Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Stiga na silniku Briggsa - polecam :-) Polecam zapoznać się z tym tematem:http://e-kosiarki.net/topics38/stiga-combi-48-sq-b-jaki-tam-jest-w-koncu-silnik-vt2989.htm Briggs niestety nastawił się ostatnio na duże cięcie kosztów, stare Briggsy były super, sam mam 10-letnią Vega Biomulcher na starej serii Briggs i kosiarka bezawaryjna do dziś. Natomiast nowe silniki - oprócz najwyższej serii porażka jakościowa.
cabanmat Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 Właśnie się tego obawiam... że B&S tak jak wszystko nastawił się na ekonomie Być może najwyższe serie są w porządku.. ale podstawowe i niszowe pozostawiają wiele do życzenia...
elkrecik Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Właśnie się tego obawiam... że B&S tak jak wszystko nastawił się na ekonomie Być może najwyższe serie są w porządku.. ale podstawowe i niszowe pozostawiają wiele do życzenia... Zobacz polecanego tutaj oraz na forach ogrodniczych Oleo Mac GV 53 TK Allroad 4. Silnik na żeliwnych tulejach, 6,5 KM ...
fireman tom Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Mam od 3 lat kosiarkę STIGA i polecam z czystym sumieniem. Porządna marka i sprzęt chodzi jak należy. Kupowałem w Stihlu.
cabanmat Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Opublikowano 16 Maja 2016 STIGA ma swoje silniki czy bierze od B&S ??
xBladex Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) A kosiarka John Deere? Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Maja 2016 przez xBladex
filip1001 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Panowie, sam rozglądam się za kosiarką, więc pozwolę sobie podpiąć się po temat A co powiecie na ofertę tego typu ? http://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-honda-hrg-465-c-sprzeglo-japan-i6169267834.html Oczywiście jest to sprzęt używany, ale : 1. Cena niższa niż cena gorszej firmy ( typu NAC) nowy sprzęt ( oraz jakieś 40% kwoty, którą trzeba szykować na nowy sprzęt marki Honda) 2. Znana marka 3. Nie najmniejsza moc 4. Faktura VAT Sprzedawca przez telefon wspomniał, że to model jeszcze z lat, kiedy Honda była Hondą Made in Japan, a nie Made in NIEWIEMGDZIE i nie oszczędzano na materiałach. Ciekaw tylko jestem jak z dostępnością części eksploatacyjnych do tego sprzętu ?? Ma ktoś lub miał okazję użytkować ? Będę wdzięczny za wszelkie opinie Edytowane 17 Maja 2016 przez filip1001
Rekomendowane odpowiedzi