Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolejny TFSI ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybrałeś najlepszy możliwy kolor :) Do końca roku planuje zamówić swojego Avanta (2.0 TDI 190 Quattro), również w kolorze Tango Red.

Od handlowca usłyszałem, że czas realizacji to do 3 miesięcy. W Twoim przypadku to tylko miesiąc i nasuwa się pytanie czy to już standard czy trafiłeś w jakiś specjalny okres?

Pzdr,

Daniel

Opublikowano

Dużo pali oleju ?

Opublikowano
  • Autor

Oleju pali 0.8/1000 , normalne w tfsi :)

Opublikowano

Nic się rozumu nie nauczyli :facepalm:

Opublikowano

Serio?

Opublikowano

Serio?

Kolego odpowiesz w sprawie piszczących hamulców? Piszczą przy podjazdach czy tylko moja sztuka tak ma?

Opublikowano

Nie no masakra nowe auto a trzeba jeżdzić z butelką oliwy - porażka . :facepalm:

Opublikowano

Wybrałeś najlepszy możliwy kolor :) Do końca roku planuje zamówić swojego Avanta (2.0 TDI 190 Quattro), również w kolorze Tango Red.

Od handlowca usłyszałem, że czas realizacji to do 3 miesięcy. W Twoim przypadku to tylko miesiąc i nasuwa się pytanie czy to już standard czy trafiłeś w jakiś specjalny okres?

Pzdr,

Daniel

Nowe A4 sie tak "super" sprzedaje że trzecia zmiana nie pracuje i robią tylko na dwie bo zamówień nie ma wiec spokojnie w miesiąc masz auto.

Opublikowano

Cena zabiła sprzedaż.

Opublikowano

No to oleju nie trzeba zmieniac bo dolewkami wymieniasz go co 6 tys. km. A tak powaznie to chyba jakiś żart bo przecież 2.0 tfsi zostalo poprawione w 2012 roku i spalalo około litra oleju na 15 tys. km, czyli w normie. I co teraz nowa jednostka znów pali jak dwusów?

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście ze to był sarkazm ... ale pokazuje jak fuckupy z początku produkcji rzutują na postrzeganie nawet poprawionych wersji. Zużycie oleju jest niemierzalne , tłoki w ea888 gen3 są zupełnie inne niż w starszych generacjach .

Piszczenie hamulców u mnie nue występuje ;)

Opublikowano

Na Q7 czeka się 4 m-ce. Może być możliwość przyśpieszenia jeśli dealer miał wcześniej zamówiony w ciemno jakiś demo car z nie klepniętą jeszcze przez fabrykę konfiguracją, wówczas może wstrzelić się z nowym konfigiem klienta w kolejkę swojej demówki. Tak robią dealerzy licząc, że średnio ileś tam zamówień w ciągu miesiąca złożą im klienci.

Edytowane przez mystic.pl

Opublikowano

Na Q7 czeka się 4 m-ce. Może być możliwość przyśpieszenia jeśli dealer miał wcześniej zamówiony w ciemno jakiś demo car z nie klepniętą jeszcze przez fabrykę konfiguracją, wówczas może wstrzelić się z nowym konfigiem klienta w kolejkę swojej demówki. Tak robią dealerzy licząc, że średnio ileś tam zamówień w ciągu miesiąca złożą im klienci.

Aktualny sredni czas oczekiwania na Twoj samochod to 2 miesiace - lista jest tutaj: http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=749495. Ktos wiec dostaje go w miesiac, a inny musi czekac trzy :) Tak jak pisal mystic, dilerzy maja kilka mozliwosci przyspieszenia swoich zamowien.

Opublikowano

Aktualny sredni czas oczekiwania na Twoj samochod to 2 miesiace - lista jest tutaj: http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=749495. Ktos wiec dostaje go w miesiac, a inny musi czekac trzy :) Tak jak pisal mystic, dilerzy maja kilka mozliwosci przyspieszenia swoich zamowien.

Dzięki za info Panowie!

Opublikowano

Auto naprawdę robi mega robotę i całkowicie w moim guście [emoji1] [emoji1]

Co do zamówień to aktualnie jestem w pracy i sprawdziłem ilość zamówień części do a4 b9 na przyszłe miesiące i wychodzi ze coś po 60tyś sztuk na miesiąc przez parę kolejnych miesięcy także chyba tragedii nie ma :)

Wyslane z mojego LG G4 przy uzyciu Tapatalka

Opublikowano

Gratulacje mateoosh, świetne auto! Chyba jako jedno z nielicznych posiada wentylację foteli.

Zawsze zastanawiało mnie, czy wiatraki w siedzeniach dmuchają zimnym powietrzem z klimy (mając dedykowany nawiew), czy ogólnie powietrzem z kabiny? Czy w ciepłe dni "dmucha zimnym" od razu, czy trzeba schłodzić wcześniej kabinę?

Opublikowano

Akurat jadę B9. Po wciśnięciu przycisku od razu jest zimny wiatr w tyłek :)

Opublikowano

Akurat jadę B9. Po wciśnięciu przycisku od razu jest zimny wiatr w tyłek :)

Wspaniale! :D

Opublikowano

w koncu czerwone auto! a nie tylko czarne albo szare!

na miescie widzialem wlasnie czerwona A4 B9 sedana... i niczym wariat zrobilem jej zdjecie tak mi sie spodobala :-)

Opublikowano

Kolega widze trochę adhd?:)