kamil-vag Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Exeo/B7/B6 to jeden i ten sam układ jezdny, ubrany w inne body ? oczywiście musisz sprawdzić czy ten sam rozstaw śrub na flanszy przy skrzyni... bo jak przesledzisz temat to było trochę wersji przegubów w zależności czy to TDI czy PB czy ośka czy Quattro...
mr.mark1 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 No właśnie jest trochę tych wersji. Musiał bym sprawdzić jakie u mnie występują i jakoś dobrać
Nyn Opublikowano 22 Lutego 2022 Opublikowano 22 Lutego 2022 Panowie, sprawdzałem na kanale i jedyne luzy jakie mam to jak złapie półoś i ruszam nią na boki, a tak to wszystko sztywne. To chyba normalne? Może być tak, że po mimo braku luzów przeguby będą do wymiany? Mam straszne wibracje przy przyśpieszaniu i drążek zmiany biegów drży.
Langista Opublikowano 22 Lutego 2022 Opublikowano 22 Lutego 2022 Sprawdź dokładnie poduszki skrzyni i silnika, sprawdź dla pewności jeszcze inne koła.
BartoszSoldier Opublikowano 24 Lutego 2022 Opublikowano 24 Lutego 2022 Mocne szarpanie, drgania całego auta podczas ruszania z miejsce. Trzeci raz musze wymienic przeguby wewnętrzne przednie w b7 1.8t quattro... na chwilę jest okej, sztywno pieknie się rusza i kwestia tys km I problem powraca. Wsadzał ktoś jakieś mocniejsze? Na chwilę obecną GSP od b8 bo wałek od półosi mam na 24 zęby...
BartoszSoldier Opublikowano 24 Lutego 2022 Opublikowano 24 Lutego 2022 Mocne szarpanie, drgania całego auta podczas ruszania z miejsce. Trzeci raz musze wymienic przeguby wewnętrzne przednie w b7 1.8t quattro... na chwilę jest okej, sztywno pieknie się rusza i kwestia tys km I problem powraca. Wsadzał ktoś jakieś mocniejsze? Na chwilę obecną GSP od b8 bo wałek od półosi mam na 24 zęby...
Langista Opublikowano 9 Marca 2022 Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) Panowie, przeguby wewnętrzne z tyłu to jakaś paranoja. Wymieniam teraz osłony wszystkich przegubów i według VIN powinny być te : Jednak to jest moim zdaniem do tych przegubów : A ja mam taki : Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, od czego w ogóle mam zamawiać? Dzisiaj próbowałem Meyle, bo na zdjęciu wyglądało, jakby miało ten dekielek ale to nie ten, bo w nim guma jest nałożona na stałe na dekiel, a sam dekiel jest na wylot, tak jakby przychodził na flansze przegubu od wewnątrz. Jeszcze nie miałem czasu grzebać w złomie ale jak przednie dekielki są takie same, to chyba zamówię te z przodu i założę na tył, bo to jakieś nieporozumienie jest.. Edytowane 9 Marca 2022 przez Langista
Elhape Opublikowano 17 Marca 2022 Opublikowano 17 Marca 2022 Nie tego przypadkiem szukasz ?? 8E0498201A Lobro 305123 SPIDAN 24864
Langista Opublikowano 17 Marca 2022 Opublikowano 17 Marca 2022 Spoko, już ogarnąłem że w moim przypadku, tył jest identyczny jak przód, jeżeli o wewnętrzne przeguby chodzi. Vin I numer części mówi coś zupełnie innego ?
AdiPl Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 A czy uszkodzone przeguby wewnętrzne mogą objawiać się wibracjami na całym aucie podczas przyspieszania przy dużym obciążeniu. Np 40km/h 3 bieg i telepie cała budą. Silnik 1.9 AVF
jareq2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Witam. Panowie temat dotyczy również przegubów / półosi. Jakieś 10 miesięcy temu wymieniłem komplet półosi - nówki sztuki firmy GSP. Przy wymianie opon parę dni temu zastałem taki widok: Czy to jest normalne żeby tak korozja żarła te półosie w tak krótkim czasie ? Czy po prostu trafiłem towar z gównolitu / wadliwy ?
jareq2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 12 minut temu, Langista napisał: Zwracaj na reklamacje Powaga ? Przeguby ok bez luzów. Takie coś może być powodem reklamacji ?
Langista Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Jak takie wżery dojdą pod osłony, to przestaną być szczelne i stracą smar, co przyspieszy zużycie się przegubu. Tu masz zdjęcie moich 20-letnich Ori półosi, w których ostatnio wymieniałem osłony : Po wyczyszczeniu jak nowe, zero korozji, jedynie na obudowie przegubu.
jareq2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Langista napisał: Jak takie wżery dojdą pod osłony, to przestaną być szczelne i stracą smar, co przyspieszy zużycie się przegubu. Tu masz zdjęcie moich 20-letnich Ori półosi, w których ostatnio wymieniałem osłony : Po wyczyszczeniu jak nowe, zero korozji, jedynie na obudowie przegubu. Moje oryginały były jak lalki po wyczyszczeniu. Podpytam jak procedura wyglądać będzie faktycznie straci to hermetyczność syf ubytek smaru i wio po następne. Dzięki.
Langista Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Nie widziałem jeszcze półosi tak zżartej przez rdzę po pół roku. Dlaczego swich półosi nie zostawiłeś? Pękły? Według mnie to nadaje się na reklamacje ale warto by było, aby ktoś jeszcze na to spojrzał. @Dev @przem8 @Muskel1
Muskel1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Moim zdaniem słabej jakości konserwacja antykorozyjna.
pelonek1 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 A co tu chcecie reklamować? Tą korozję na powierzchni? Nie wydaje mi się, że to uwzględnią, szkoda czasu. Jak tak przeszkadza to papier do ręki i można zabezpieczyć, tylko że po następnej zimie będą tak samo wyglądać
jareq2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 4 minuty temu, pelonek1 napisał: A co tu chcecie reklamować? Tą korozję na powierzchni? Nie wydaje mi się, że to uwzględnią, szkoda czasu. Jak tak przeszkadza to papier do ręki i można zabezpieczyć, tylko że po następnej zimie będą tak samo wyglądać Innymi słowy wieje szmelcem, nawet goła powierzchnia by się tak nie poddała. Kwestia materiału.
MZiobro82 Opublikowano 25 Maja 2022 Opublikowano 25 Maja 2022 (edytowane) Hej, pomożecie w doborze przegubu wewnętrznego _ pacjent A4B6 Cabrio 1.8t bfb....oczywiście w hurtowniach ( szukałem też na allegro podając kilkunastu sklepom vin )tylko kompletne półosie moga mi sprzedać bo niby nie ma samego przegubu po podaniu nr vin....niestety nie mogę odczytać nr półosi bo w tym miejscu naklejka jesf nieczytelna , moj vin : WAUZZZ8H73K020473 Edytowane 25 Maja 2022 przez MZiobro82
Rekomendowane odpowiedzi