Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest tylko zwykły nalot

auto całe swoje zycie jezdziło na 5W-30, ja raz zalałem 5W-40 a teraz jezdze na 0W-30

nic nie ma, silnik jest zdrowy, musze wymienic uszczelnienia popychaczy bo pali mi ok litr oleju na 7 tkm

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Potwierdzam, śmigam swoim na 0W30 i pokrywka jak i za równo w misie jest złociutko :) Castrol to przereklamowany bubel. Poszukaj na necie, jak stoją dwie bańki castrola identyczne, z tym że po wlaniu jednego oleju i drugiego do szklanki jeden był jak stara herbata a drugi zółty.

Opublikowano

a co mi doradzicie będę teraz w weekend robił drobny remoncik silnika to znaczy pierscienie, popychacze zawory i takie tam jeszcze inne i czy po takiej akcji czym najlepiej zalać silnik normalnym olejem ?

Opublikowano
a co mi doradzicie będę teraz w weekend robił drobny remoncik silnika to znaczy pierscienie, popychacze zawory i takie tam jeszcze inne i czy po takiej akcji czym najlepiej zalać silnik normalnym olejem ?

Jak już sam ładnie zauważyłeś, zalej swój silnik normalnym olejem :wink: MOTUL x-cess 5w40 będzie jak najbardziej normalny :wink:

Opublikowano

aha a ten olej to jakiś jeden z lepszych oleji i ile może kosztować

Opublikowano

bardzo dobry olej

koszt ok 150 zł za 5 litrów

Opublikowano

U dzikusa 5l xcessa chyba 139 zl

Opublikowano

Latam na mobilu półsyntetyk dobry czy kijowy?ewentualnie na co zmienić na tego MOTUL x-cess 5w40?

Opublikowano

zajrzyj pod pokrywe zaworów to sie dowiesz

Opublikowano
95 stron i u mnie zbliza sie kolejna wymiana oleju przez 5 lat lany byl castrol 10W40 zostawic go dalej czy zmienic na inny???

Tak, zmień na MOTUL 8100 X-cess 5w40

Opublikowano

Moim zdaniem po otworzeniu tego wątku powinno wyskakiwać okienko z treścią "Tak, zmień na MOTUL 8100 X-cess 5w40" :banan::banan::banan::banan:

Opublikowano
Moim zdaniem po otworzeniu tego wątku powinno wyskakiwać okienko z treścią "Tak, zmień na MOTUL 8100 X-cess 5w40" :banan::banan::banan::banan:

:D

Wysłane z prodiża.

Opublikowano
95 stron i u mnie zbliza sie kolejna wymiana oleju przez 5 lat lany byl castrol 10W40 zostawic go dalej czy zmienic na inny???

Tak, zmień na MOTUL 8100 X-cess 5w40

a wiec wytlumaczcie mi dlaczego mam zmienic z 10W40 na 5W40 czym to sie rozni??:wink: bo jestem lewa w tym temacie

Opublikowano

syntetyk ma lepsze własciwosci smarne

auto lzej odpala, mniej pali, ogólnie same korzyści

Opublikowano

Czy ktoś ogarnia paletę olejów Total / Elf?

Opublikowano

Total jak najbardziej, Elf sie juz troche przeżył :decayed:

Opublikowano

Elf jest bardzo rzadki i dobrze płucze, jeżdżę na 5w40 ale przez to więcej go też ubywa :P

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Ja bym wlał jakieś 0w40 i wolał bym trafić w olej dobrej jakości i ogulnie dostępny w sklepach motoryzacyjnych ...ale za szlaka nie wiem co wybrać ???