Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Przyciemnianie szyb - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad lustrem weneckim na wszystkie szyby prócz czołowej, po Sanoku jeździ S6 z takimi szybami, wygląda :kox:

a wiesz jakie koszta takich szybek??

a ma ktoś chromik

Kliknij sobie w mój podpis :wink4:

masz może chrom ale jak bym juz brał to pewnie mocniejszy

Opublikowano

masz może chrom ale jak bym juz brał to pewnie mocniejszy

A mi się podoba taki delikatny bo mocnym przy ciemnym kolorze to można przedobrzyć. Ty masz jaśniejszy kolor to możesz kombinować z mocniejszym chromem.

Opublikowano

a masz jeszcze jakies większe fotki

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam,poczytałem ,podzwoniłem i szukam firmy która niewyciąga szyb z auta mam do przyciemnienia 5 szybek :),prosze piszcie jak znacie jakąś dobrą firme .pozdrawiam

Opublikowano

ma ktos moze b7 srebrnego sedanka z przyciemnionymi szybkami:>? zastanawia mnie jak to sie komponuje:)

Opublikowano

ma ktos moze b7 srebrnego sedanka z przyciemnionymi szybkami:>? zastanawia mnie jak to sie komponuje:)

na pewno ładnie;)

Opublikowano

ile może kosztować przyciemnienie wszystkich szyb?(przednie boczne, tylne boczne, tylna) prócz przedniej. Najlepiej na terenie Warszawy :)

Opublikowano

ile może kosztować przyciemnienie wszystkich szyb?(przednie boczne, tylne boczne, tylna) prócz przedniej. Najlepiej na terenie Warszawy :)

Tydzień temu płaciłem 700PLN za wszystkie szybki oprócz przedniej.

IMG_1165%20copy.jpg

Zajęło im to około 3h. Folia 35%. Polecam http://www.afs.pl/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja tez sie podczepie pod temat.... Gdzie we WROCŁAWIU dpbrze przyciemniaja szybki??

Dodam od siebie ze kiedys w oplu prubowalem sam przyciemniac szybki no i niestety poszly 3 rolki foli no i nic niestety poleglem. Potem kupilem sobie auto z przyciemnionymi wszytskimi szybami niby o 30% fajnie wygladalo bo nie bylo tak mocno tylko leciutko przyciemnione, policja zatrzymywala mnie duzo razy i do szyb ani razu nie nie doczepili nawet jak lacha z nich darlem. N moje oko czasy jak policja sie dopierdzielala do przyciemnionych szyb sie skonczyly, kiedys moze scigali ale teraz juz raczej dali sobie spokoj..:P

Opublikowano

jesli chodzi o atest na szyby to zdecydowanie jest cos takiego ale nie od gosci ktorzy naklejają folie tylko z instytutu szkla i ceramiki ... natomiast jesli chodzi o atesty na folie to w 99 % folie maja atesty tak ze nie rozumiem waszego wzburzenia gdy piszecie o tym pamietac tylko nalezy ze to folia ma atest a nie szyba. jestem diagnosta samochodowym i zgodnie z dziennikiem ustaw 227 jak równiez rozporzadeniem prawo o ruchu drogowym w samochodach mają byc atestowane podzespoły jezeli załozymy ze szyba jest podzespołem i ma atest to przechodzi badanie ale jesli szyba ma naklejona folie ale atest jest na folie a nie na folie z ta szyba ( wydany atest przez instytut szkła i ceramiki) to na badaniu odpada...

Opublikowano

Ale skoro jesteś diagnostą to wiesz że żadna szyba z folią nie przejdzie badania przepuszczalności światła.

A z tyłu to ja sobie mogę zamalować.

Także całe te atesty na folie to o kant d... potłuc

Opublikowano

nie przejdzie w mysl pzrepisów...mi jak misiaki zabieraja dowód to jade na stacje gdzie pracuje i biore papierek za 20 pln który pozwala mi odzyskac dowód...na kazdej stacji ci to wydadza bo nie chca tracic klientów a zawsze po wyjezdzie mozesz znowu szyby przyciemnic( tak sie tłumaczysz ty i diagnosta) mam w swoim autku szyby ciemne z przodu 4 razy mi zabierali dowód a ja za kazdym razem 20pln i szyby sa jakie byly....

Opublikowano

Wiesz kolego zgadzam się ale to wszystko do czasu jak się Policja albo ABW za taką stację nie weźmie i właściciel straci licencje i dostanie wyrok.

Były już takie przypadki.

Pozdr.

Opublikowano

a no wszystko to prawda co piszecie, ale temat był już powielane wiele razy :hi: ja mam 5 szybek w ściemie 1.5 roku i żadnych problemów nie napotkałem na drodze, kto chce niech przyciemnia ja polecam efekt fajny fura się tak nie nagrzewa :good:

Opublikowano

ja mam 5 szybek w ściemie 1.5 roku i żadnych problemów nie napotkałem na drodze

Wszystko kwestia szczęścia i podejścia policjantów. Jeden będzie jeździł kilka lat i nie będzie miał problemów, a drugi przy pierwszej lepszej kontroli będzie musiał zrywać folię. Dlatego każdy chętny na nieprzepisową ściemę musi sobie odpowiedzieć czy zaryzykuje czy nie :cool1:

Opublikowano

No a moze ktos podpowiedziec ktorej firmy folie sa najlepsze ??

Bo wlasnie dostalem cynka ze u Mnie w Miescie koles robi to bardzo profesjonalnie i za komplet szyb bez przedniej bierze tylko 400 zl :>

Folia Tec, Solar tych firma folie jak oceniacie ?? :mysli:

Opublikowano

Bo wlasnie dostalem cynka ze u Mnie w Miescie koles robi to bardzo profesjonalnie i za komplet szyb bez przedniej bierze tylko 400 zl :>

Jak tyle bierze za komplet, to raczej śmiem watpić w wysokojakościowe folie.

Na swoim terenie (w kraju) zrobiłem wywiad pośród sprawdzonych "ściemniaczy" i najtaniej udało mi sie znaleźć za 700 PLN i to po namowach kuzyna, który jest dobrym znajomym "ściemniacza" ;)

Opublikowano

Jak tyle bierze za komplet, to raczej śmiem watpić w wysokojakościowe folie.

Na swoim terenie (w kraju) zrobiłem wywiad pośród sprawdzonych "ściemniaczy" i najtaniej udało mi sie znaleźć za 700 PLN i to po namowach kuzyna, który jest dobrym znajomym "ściemniacza" ;)

No tego to wlasnie nie wiem ale sprawdze wszystko jak bede w Polsce. Byc moze te 400 jest za jakies inne folie a nie te co podalem wszystkiego sie dowiem to dam cynka ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podepne sie pod temat zeby nowego nie zakladac. czy przyciemnienie szyb bedzie pasowac do mojego auta z chrome pakiem? mieszkam w irl wiec stopien przyciemnienia nie ma znaczenia moge tyl i przod miec taki sam ale mysle zeby tyl zrobic 10% a przod 30% przejrzystosci.

tu moje auto.

http://picasaweb.google.com/krisl2021/Bryczka#5346537200452718306

prosze o opinie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

również proponuje oddać to komuś kto się tym zajmuje.. w Warszawie jest jedno miejsce na sadybie gdzie robią za przyzwoitą cene i naprawde dobrze z gwarancją na 10 lat..

za pierwszym razem samemu nie zrobisz i za trzecim pewnie też nie, a efekt końcowy będzie taki że odechce się ciemnych szyb.. daj komuś zarobić hehe;) pozdrawiam..