dayd_4 Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 (edytowane) Hej forumowicze! Wiosna, to czas na kolejne projekty. Zanim pójdziemy w moc, jeszcze kilka detali, w tym przeróbka reflektorów z Bix B6, na Bix B8 FL, poniżej zdjęcia z montażu. Na jednym ze zdjęć różnica pomiędzy nowym żarnikiem BOSMA na soczewce BIX B8 by @Gwerty (z lewej strony), a oryginalną soczewką BIX B6 na żarniku Osram Xenarc starym (2013) (prawa Strona) Edytowane 7 Czerwca 2019 przez dayd_4 Edit 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black4 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 DayD_4 Zacny lampion! Nastała światłość ? ? Planujesz wzmocnić auto ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayd_4 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 W dniu 10.05.2019 o 23:42, black4 napisał: DayD_4 Zacny lampion! Nastała światłość ?? Planujesz wzmocnić auto ? Pozdrawiam Hej. Chcę w tym sezonie zrobić program, tak jak trzeba. Jak się odpowiednio przygotuję, to moc na pewno się zwiększy Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoGi1984 Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Zmiana soczewek na B8 to przepaść w porównaniu do naszych wypalonych B6, to samo rzeźbiłem w wakacje i powiem że jest przepaść w świeceniu! polecam każdemu posiadaczowi B6 ten modzik, w sumie to od tego powinno się zaczynać zabawę w modzenie B6:D Poza tym pogratulować wozidła, ładny ten twój bex-ik:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marky2552 Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Parują te lampy ? Ja swoje oryginały USA mam na hella 3 klejone bardzo starannie kleju dużo a suki parują jak uj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnnythebest Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 13 godzin temu, marky2552 napisał: Parują te lampy ? Ja swoje oryginały USA mam na hella 3 klejone bardzo starannie kleju dużo a suki parują jak uj Mi osobiście parowały od początku, natomiast przy wymianie soczewek założyłem delikatnie grubszą uszczelkę do regulacji świateł i miałem spokój na rok czasu. Teraz przy dłuższych deszczach zaczyna delikatnie parować ale nie jest źle, szybko znika para z lampy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayd_4 Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 22 godziny temu, marky2552 napisał: Parują te lampy ? Ja swoje oryginały USA mam na hella 3 klejone bardzo starannie kleju dużo a suki parują jak uj Hej. Bardzo rzadko parują. Właściwie tylko jak jest nagła zmiana temperatury, z garażu ciepłego w deszcz, albo po myjni. Ale tylko dołem parują. Tam gdzieś jest ponoć jakiś element do otwierania, żeby nie parowaly. Ktoś mi kiedyś pokazywał. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayd_4 Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 (edytowane) Poniżej zdjęcie już z drogi, po wymianie obydwu żarników i soczewek, niestety tylko jazda miejska, ale różnica w widoczności ogromna. Edytowane 7 Czerwca 2019 przez dayd_4 Edit 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 21 minut temu, dayd_4 napisał: Przed chwilą wymieniłem żarnik z lewej strony. Więc mamy poniżej różnicę pomiędzy : Bix B8 lift, żarnik Bosma by @Gwerty / Bix B6 seria, żarnik Osram xenarc (nie wiem jak stary) Pozdrawiam Przy zmianie na B8+ obowiązkowo dobre albo jak ma się już dobre, to chociaż nowe żarniki i wtedy fajnie maks światła się uzyskuje. Sam zauważyłem taką zmianę u siebie. U mnie wpadło osram NB xenarc laser Mod oczywiście na +, ale ja chyba osobiście przy moich kosztach (~700zł), to raczej zdecydowałbym się tym razem na bileda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayd_4 Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 28 minut temu, MarcinL napisał: Przy zmianie na B8+ obowiązkowo dobre albo jak ma się już dobre, to chociaż nowe żarniki i wtedy fajnie maks światła się uzyskuje. Sam zauważyłem taką zmianę u siebie. U mnie wpadło osram NB xenarc laser Mod oczywiście na +, ale ja chyba osobiście przy moich kosztach (~700zł), to raczej zdecydowałbym się tym razem na bileda. Chciałem też lepsze żarniki, ale uznałem że jakiekolwiek nowe będą lepsze, przy tych odblysnikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayd_4 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Witajcie! Dzięki uprzejmości @pawelosinski83, wpadł kolejny, fantastyczny MOD . Coś, co według mnie, jest drugim "Must Have" (pierwsze to DP oczywiście, żeby był dobry ). Jak tylko porobię zdjęcia, to dorzucę. Pozdr! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosinski83 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 ciekawe co to takiego... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malukry122 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) czekamy... Edytowane 10 Czerwca 2019 przez malukry122 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk44arty Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 i to juz tyle czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOLMATRO Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Dawid jest specjalistą w podnoszeniu napięcia, wentyle zmieni ale tak tu podgrzeje atmosferę ze będziemy mdleć z podniety 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayd_4 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Myślałem że już nikt nie interesuje się tym wątkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosinski83 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 7 godzin temu, dayd_4 napisał: Myślałem że już nikt nie interesuje się tym wątkiem. aaaa źle się kliknęło... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam87 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 8 godzin temu, dayd_4 napisał: Myślałem że już nikt nie interesuje się tym wątkiem. Czekamy na zdjęcia......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayd_4 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Kilka widoków z Vfiza Edytowane 15 Czerwca 2019 przez dayd_4 Update 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoGi1984 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) vfiz za***ista sprawa, też zbieram kasiore na to, jak narazie cieżko wyjeb...900zl. ale tak czy siak to też mod który zagości u mnie wcześniej jak nowa hybryda:D A czym to sterujesz?MF czy manetka od fis-a? I to masz z termoparą? pokazuje ci egt i afr? Zapomniałem się znów powtórzyć w tym temacie, mega zajebistego masz tego bex-ika! Szczerze to jesteś moim jednym "Z" drogowskazów w którą stronę iść ze swoim bex-em, szacunek za włożoną prace, kasiore i NERWY, i pogratulować Czornego avanta! Edytowane 11 Czerwca 2019 przez YoGi1984 dopiesek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi