MaTeo85 Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 U mnie też ferodo piszczy, będzie trzeba zmienić chyba na coś innego. Co ciekawe piszczy od niedawna, a siedzą już na aucie minimum rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Bo to.nie wina klocków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam87 Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 1 godzinę temu, Dev napisał: Przód czy tył ? Kiedyś piszczał tył, bo samym ręcznym hamowałem. Po czyszczeniu tył przestał piszczeć, to znowu przód zaczął i czyszczenie klocków nie pomogło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 1 godzinę temu, MaTeo85 napisał: U mnie też ferodo piszczy, będzie trzeba zmienić chyba na coś innego. Co ciekawe piszczy od niedawna, a siedzą już na aucie minimum rok. Przód czy tył piszczy ? Co masz na przodzie system ATE a klocki FDB1323 kierunkowe ? tył system TRW klocek FDB 1788 ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 2 godziny temu, Dev napisał: Bo to.nie wina klocków To wyjaśnij czego to wina i co zrobić. Zestaw mam kompletny od Ciebie, 320/288 po regeneracji z tarczami i klockami dobranymi przez Ciebie. Jak pisałem piszczą od niedawna a mam je na aucie już dosyć długo. Nie wiem czy tył czy przód piszczy bo nie miałem czasu się wsłuchiwać a na co dzień żona autem jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Godzinę temu, MaTeo85 napisał: Zestaw mam kompletny od Ciebie, 320/288 po regeneracji z tarczami i klockami dobranymi przez Ciebie. Jak pisałem piszczą od niedawna a mam je na aucie już dosyć długo. A konkretnie to jakie zaciski i klocki są po tej modernizacji ?. Temat mnie ciekawi ale piszecie zagadkami, proszę o konkrety, to może czegoś się douczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 3 godziny temu, KINIAM napisał: A konkretnie to jakie zaciski i klocki są po tej modernizacji ?. Temat mnie ciekawi ale piszecie zagadkami, proszę o konkrety, to może czegoś się douczę. Chodzi o regenerowanie zacisków hamulcowych. Klocki się wymienia, nie regeneruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) 50 minut temu, pelonek1 napisał: Chodzi o regenerowanie zacisków hamulcowych. Klocki się wymienia, nie regeneruje. Ja wiem, że zaciski zostały zregenerowane lecz od jakiego pojazdu zostały pobrane przy swapie i jaki system : przód ATE a tył TRW ?. Co do klocków to interesuje mnie czy na przodzie są kierunkowe, możliwy błąd przy montażu i co poszło na tył. Jakbym wiedział jakie klocki zamontowano mógłbym sprawdzić jaka mają charakterystykę współczynnika tarcia i czy możliwe są piski a tak totalny zonk jak wiele postów mało edukacyjnych na forum. Edytowane 17 Maja 2020 przez KINIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Ferodo jakośc trzyma. Po prostu zaciski są wypracowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam87 Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 14 minut temu, Wandej napisał: Ferodo jakośc trzyma. Po prostu zaciski są wypracowane. No po regeneracji są.. A widziałem gdzieś na necie, że daje się jakąś pastę przeciw drganiom, czy coś takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 6 minut temu, Adam87 napisał: No po regeneracji są.. A widziałem gdzieś na necie, że daje się jakąś pastę przeciw drganiom, czy coś takiego... Coś tam ludzie dają pod jarzmo czy tłok. Ogólnie przy tej marce czy podobnej dobrej nie powinno być problemów. Prosty przykład. Sprzedaję częsci koledze Dev`owi. Od niego nigdy nie było reklamacji w sprawie klocków czy tarcz. Montaż perfekt skutkuje długą bezproblemową żywotnoscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam87 Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) 11 godzin temu, Wandej napisał: Coś tam ludzie dają pod jarzmo czy tłok. Ogólnie przy tej marce czy podobnej dobrej nie powinno być problemów. Prosty przykład. Sprzedaję częsci koledze Dev`owi. Od niego nigdy nie było reklamacji w sprawie klocków czy tarcz. Montaż perfekt skutkuje długą bezproblemową żywotnoscia No ja też brałem u Ciebie tarcze i klocki. To co mogłem ja i jeszcze sporo innych osób zrobić coś źle przy montarzu? Tak na przyszłość Bo będę u Ciebie jeszcze raz zamawiał i żeby było dobrze.. Edytowane 18 Maja 2020 przez Adam87 Literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzks Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) Panowie G... Prawda mam OZ tarcze gładkie przód ferodo ds tył gładki OZ zwykle ferodo i piszczy jak delikatnie hamuje np w korkach. I to nie wina zacisków nie pieprzcie głupot błagam.... ? Nie ma do nikogo pretensji czy coś po prostu ten typ tak ma widocznie i będą piszczec albo się przywyknie lub można niby pastę zastosowac niby pomaga. Ja puki co jeżdżę z piszczeniem Edytowane 18 Maja 2020 przez bartekzks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KINIAM Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 11 godzin temu, Adam87 napisał: A widziałem gdzieś na necie, że daje się jakąś pastę przeciw drganiom, czy coś takiego... Te preparaty stosowałem z miernym krótkotrwałym efektem, lepiej na blachę klocka dać matę samoprzylepną antywibracyjna np. od EBC o ile klocek tego nie posiada. Podstawa działania klocków to suw klocków w jarzmie jak i same piny jarzma szczególnie należy sprawdzić pin, który jest atakowany przez tarczę podczas hamowania /często posiada on oringi antywibracyjne a mechanicy nie maja na wymianę i usuwają je/. O czyszczeniu gumy i tłoczka przed jego cofnięciem nie zapominać, pasty /smary wyłącznie syntetyczne tam gdzie guma. Przy piskach, pomijam klocki sportowe, rzadko winna jest materia cierna klocka to bardzo rzadkie przypadki choć bywają jakieś dziwne mieszanki zwykle metaliczne z dużymi porami co potrafią pogwizdywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 No widzisz, odświeżyłem sobie temat i mam swój zestaw ferodo (wszystko nowe) do tego zaciski i inne bałagany po regeneracji czyli jak nowe były zakładane, a piski pojawiły się jakiś czas temu czyli co sugerujesz zły montaż i dopiero grubo po ponad roku jazdy zaczęło piszczeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 6 godzin temu, bartekzks napisał: Panowie G... Prawda mam OZ tarcze gładkie przód ferodo ds tył gładki OZ zwykle ferodo i piszczy jak delikatnie hamuje np w korkach. I to nie wina zacisków nie pieprzcie głupot błagam.... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 7 godzin temu, Adam87 napisał: No ja też brałem u Ciebie tarcze i klocki. To co mogłem ja i jeszcze sporo innych osób zrobić coś źle przy montarzu? Tak na przyszłość Bo będę u Ciebie jeszcze raz zamawiał i żeby było dobrze.. W OZ którę sprzedaję jest dość obszerna ulotka jak powinien wyglądać montaż. Jest tam wzmianka żeby piastę zmierzyć czujnikiem zegarowym. Ktoś kto sam montuje raczej tego nie robi. Po za tym mam wrażenie że jednak jakość części spadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzks Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 41 minut temu, Wandej napisał: W OZ którę sprzedaję jest dość obszerna ulotka jak powinien wyglądać montaż. Jest tam wzmianka żeby piastę zmierzyć czujnikiem zegarowym. Ktoś kto sam montuje raczej tego nie robi. Po za tym mam wrażenie że jednak jakość części spadła. W przypadku tarcz ebc też trzeba tzn powinno się. Kupiłem teraz do r32 przód ebc i klocki ferodo ds jakoś w czerwcu będę montował to zobaczymy czy klocki czy tarcze powodują piszczenie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkoo97 Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Cześć, Jaki zestaw polecacie na przód do A4 B6 BFB Quattro o ile się nie mylę jest 312mm Vin: WAUZZZ8E04A187416 Chodzi mi o komplet bardzo dobry jakościowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 55 minut temu, Jarkoo97 napisał: Cześć, Jaki zestaw polecacie na przód do A4 B6 BFB Quattro o ile się nie mylę jest 312mm Vin: WAUZZZ8E04A187416 Chodzi mi o komplet bardzo dobry jakościowo Zimmermann , Brembo , TExtar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi