Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moje 1.6 w mieście 14l/100km :( ale na trasie przy 120-140km/h schodzi do 7l/100km :o naprawdę zastanawia mnie ten fakt ;p

To jezdzisz prawie za darmo :hi:

Opublikowano

Mój ADP na sekwencji zadowala się 11l w mieście, 10l w trasie przy 120-160km/h a ok. 8.5l spala przy jeździe 80-120km/h

Opublikowano
Mój ADP pali po miescie średni 11-12 litrow i nie uwazam zeby to było znacznie duzo.przełużcie sobie masę auta na silnik.auto dosc ciężkie. Nie mam sekwencji.

No i przy braku sekwencji takie spalanie po mieście jest w porządku :good: Niektórym pali 2 litry więcej, niektórym 2 litry mniej. Wszystko zależy od kondycji silnika, od tego jakie to miasto, jak jeździmy, na jakich kołach, jakie odcinki, na jakim gazie itp itd :wink:

Od tego jak jest wyregulowany gaz, majster mi powiedział, że on może tak ustawić, że to będzie paliło 5 litrów, ale nie ma pewności czy do domu dojadę :D

Opublikowano
Mój ADP pali po miescie średni 11-12 litrow i nie uwazam zeby to było znacznie duzo.przełużcie sobie masę auta na silnik.auto dosc ciężkie. Nie mam sekwencji.

No i przy braku sekwencji takie spalanie po mieście jest w porządku :good: Niektórym pali 2 litry więcej, niektórym 2 litry mniej. Wszystko zależy od kondycji silnika, od tego jakie to miasto, jak jeździmy, na jakich kołach, jakie odcinki, na jakim gazie itp itd :wink:

Od tego jak jest wyregulowany gaz, majster mi powiedział, że on może tak ustawić, że to będzie paliło 5 litrów, ale nie ma pewności czy do domu dojadę :D

Ale ważne, że piątkę by po mieście wciągał tylko :grin: Prawie jak gulf 3 tdi :grin:

Opublikowano

Audi A8 4.2 Quattro :quattro: - trasa 12 - 14 l natomiast miasto 16 - 18 l :naughty: (jazda w granicach rozsądku oczywiscie :whistling:)

Opublikowano
Audi A8 4.2 Quattro :quattro: - trasa 12 - 14 l natomiast miasto 16 - 18 l :naughty: (jazda w granicach rozsądku oczywiscie :whistling:)

nie mow ze taki kolos pali tyle co moj... granice minimalnego rozsadku chyba :-D

Opublikowano

1.6 spalanie w trasie 750 km, wyszło ze na butli 30 l robiłem 350 km , ostatnie km to juz tak tylko muskanie gazu, spalanie 8.6 l na 100 km wiec 7-8 to norma dla 1.6 ale bardziej 8-9 chyba, miasto to już inna bajka ponad 10 na pewno

Opublikowano

mam taki problem mianowicie w mojej Audiczce 1.6 sekwencja SGI w momencie jak przełączy na gaz a silnik jest jeszcze nie dogrzany to strasznie skacze mi na obrotach... lata od tych 900 do 1500... co może być nie tak ?

Opublikowano

Pewnie masz za niską temp. przełączania na gaz ustawioną, reduktor jeszcze za zimny, za dużo traci ciepła i słabo się gaz rozpręża. Dlatego może tak Ci chodzić. Proponuje ci zakupić interfejs do instalki i samemu zmienić ten parametr lub podjechać do gazownika.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1.8T Multitronic na 50L zrobiłem 430km czyli nieco ponad 11,5L/100km można powiedzieć 50/50 trasa miasto bez szaleństwa, kilka kick downów :kox: zadowolenie 100% bo mój ADR palił dokładnie tyle samo :wink:

Opublikowano

to tyle co 2.4Q:decayed: łlosz kurna kupuje 4.2 - oszczędna bestia

Opublikowano

Audi a4 b5 1.8 125KM

Stag4 - sekwencja

lato miasto ~10,5-11L, trasa ~8L

zima miasto ~12,5L, trasa ~10L

Opublikowano

Witam audi a4 1,8 125KM

instalacja SGI

trasa 9-10 litrów

miasto 12-13 litrów

Opublikowano

Witam :) Mam na imię Łukasz Jestem tu nowy i też posiadam A4 1.6 b+g instalacja Sekwencyjna BRC spalanie bardzo zadziwiające jak dla mnie miałem kilka furek ale ta pali najmniej mieści sie w 10 litrach a schodzi do 8.5 w trasie Bardzo pozytywnie Pozdr...

Opublikowano

moj kopci wiecej od tego potworka :facepalm:

Opublikowano
Audi a4 b5 1.8 125KM

Stag4 - sekwencja

lato miasto ~10,5-11L, trasa ~8L

zima miasto ~12,5L, trasa ~10L

Hmmmmm, ale 2 litry roznicy w trasie to rejczel przesada.

Opublikowano

u mnie na trasię udało mi się zejsć do 8L ,autostrada non stop 130/140 9.5 L miasto od 11-14(lato zima) różna jazda

Opublikowano

moj kopci wiecej od tego potworka :facepalm:

jest zaprzeczeniem praw fizyki:grin:

Opublikowano

2,8 30 v ACK 15 l LPG 80 % miasto (małe raczej nie zakorkowane ) , 20 % trasy . Jeżdżę dynamicznie . W samej trasie z reguły spalam około 12-13 ltr LPG , ale trochę butuje i zazwyczaj nie dam się wyprzedzić :decayed: