Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 DTM 25th Anniversary QUATTRO 1 of 250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładne autko..

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, trepek napisał:

Czemu VFIZ pokazuje 63 km/h a licznik niecałe 50?

Czekałem na to ! Zanim vfiza wsadziłem, byłem zdziwiony ze S tak dobrze jeździ, ze doganiam jadąc 100km/h szwagra z tempomatem ustawionym na 140.. :nabijasie:

Okazalo się, ze podczas konwersji poprzedniemu właścicielowi wmontowano licznik USA ze zmienioną tarczą zegarów na Europę. Musiałem się pilnować, teraz mam vfiza i on pokazuje prawdziwa prędkość, zegar myśli ze jest w milach. Dlatego jadę 64km/h a wskazówka stoi w miejscu gdzie byłyby mile. @kaju już poinformowany, będzie z tym walczył po okresie urlopowym :thumbup1:

Opublikowano
2 godziny temu, HOLMATRO napisał:

Czekałem na to ! Zanim vfiza wsadziłem, byłem zdziwiony ze S tak dobrze jeździ, ze doganiam jadąc 100km/h szwagra z tempomatem ustawionym na 140.. :nabijasie:

Okazalo się, ze podczas konwersji poprzedniemu właścicielowi wmontowano licznik USA ze zmienioną tarczą zegarów na Europę. Musiałem się pilnować, teraz mam vfiza i on pokazuje prawdziwa prędkość, zegar myśli ze jest w milach. Dlatego jadę 64km/h a wskazówka stoi w miejscu gdzie byłyby mile. @kaju już poinformowany, będzie z tym walczył po okresie urlopowym :thumbup1:

Moje przebrzydłe oczy zawsze patrzą nie tam gdzie trzeba i szukają tylko do czego by się przyd**cyć :D No ale tylko to znalazlem.

Opublikowano
5 godzin temu, HOLMATRO napisał:

Przeskalowanie to nie problem, wystarczy zmienić kilka wartości we wsadzie - sprawdzałem sam przy przerobce licznika z ang na eu. RB4/RB8 ma te same offsety.

licznik.JPG

Edytowane przez kkam

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, kkam napisał:

Przeskalowanie to nie problem, wystarczy zmienić kilka wartości we wsadzie - sprawdzałem sam przy przerobce licznika z ang na eu. RB4/RB8 ma te same offsety.

licznik.JPG

Da radę zrobić to vcdsem? Napiszesz mi pokolei gdzie mam klikać żeby dojść do tej ścieżki i ją zmienić ? 

Opublikowano

VCDSem nie dasz rady. Musi być kabel, którym odczytasz wsad licznika.  Ja nie miałem kabla, a z klonami bałem się bawić, więc kupiłem programator. Konieczne było rozebranie licznika i wylutowanie pamięci. Jak masz kogoś ze sprawdzonym kablem to poproś o zgranie wsadu. Potem pokieruje Cie co zmienić.

Programator-USB-CH341A-SPI-Flash-EEPROM-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro za 21 zł - Programator USB CH341A SPI Flash EEPROM USB-TTL (9543116015). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Edytowane przez kkam

Opublikowano

Jak coś to forumowicz @Galetto zajmuje się licznikami.

Opublikowano

Fajny ten dtm ;) jedzie to coś w tym silniku do poprzedniczki? 

Opublikowano
  • Autor
38 minut temu, niwet napisał:

Fajny ten dtm ;) jedzie to coś w tym silniku do poprzedniczki? 

Wolniej startuje ale bardziej liniowo. No i od 4 tys to już wskazówki obrotomierza i licznika idą rownolegle, bardzo fajnie łapie prędkość. W BULu były takie skoki w przyspieszeniu, był max boost przy zmianie biegu to leciał, ale puchł przy czerwonym polu,  tutaj wciskasz pedał i coraz szybciej przyspiesza im bliżej do odcięcia. Tamtą bym dtma prześcignął, ale znowu tutaj jak zapne 6 bieg i auto spokojnie się toczy, a przez szyberdach wpada piękny bulgot, to wiem ze to był dobry pomysł. :krol:
No i ten DTM, tam się ludzie oglądali, ale tutaj zdjęcia robią.. :grin:

Opublikowano
  • Autor

Auto przepalone po tygodniu stania w garażu, zawitało na weekend u szwagra @dayd_4 . :drunk:

:boobs: poszły na damski wieczór, a my z juniorem i szwagrem polatalismy chwile po mieście i okolicach :audi: .

coś tam strzeliliśmy na szybko, bo nie było próżnowane przez ten tydzień i wpadło to, co powinno być od początku - klapa tył USA. 

2DC907B6-8167-470B-987C-7D95BC56582F.jpeg

68F086B9-1DC8-4330-A4EA-9CE6EE7D58E1.jpeg

A53B794B-B6AD-43BB-9248-D9F81680292A.jpeg

B6FA92E5-4241-40B2-9D46-7D6AC206C7D4.jpeg

Opublikowano

:siema:

_20200808_205714.JPG

Opublikowano

Lampy USA przód również będą? :P

Klapa ładnie siadła. :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, george napisał:

Lampy USA przód również będą? :P

Klapa ładnie siadła. :thumbup1:

:eusathink: 

Przypomnij mi, skąd auto PRZYPŁYNĘŁO..? :tongue4:

obrysy są na całym aucie, a przód lampy są fabrycznie zaprogramowane ze świecącymi kierunkami, wiec jeśli o to Ci chodzi, to to już jest od 2006 roku w tym aucie :grin:

Opublikowano

Kurza twarz :shock3: I to :audi: jest takie ponadczasowe. Gratuluję świetnego zakupu. Sprzęt jest niezwykły. Oglądam od pierwszego posta i nie mogę się napatrzeć :D:D:D 

Opublikowano

Fajniutko się prezentuje :wub:

Opublikowano
14 godzin temu, HOLMATRO napisał:

wiec jeśli o to Ci chodzi, to to już jest od 2006 roku w tym aucie 

Wszystko w temacie. :D

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedno znalazłem fajne z wczoraj.. :wink:

E265C79A-86C5-49EA-BCAF-5A2E21F53379.jpeg

Ponadto od zeszłego tygodnia robiłem research w kierunku montażu uszczelek i mat  izolujących dolot, wiadomo z czym boryka się każdy BBK - mocnym nagrzewaniem kolektora i spadkiem mocy rzędu kilkudziecięciu koni w upalne dni.. :thumbdown:

Wczoraj z ciekawosci odpaliłem w V-fizie pomiar temperatur w dolocie i z tego co czytałem powinno być 55-60 stopni po porządnym nagrzaniu Motoru i przy wczorajszych 30 stopniach. Ku mojemu zdziwieniu temperatura nie osiągnęła 40 stopni, cały czas okolice 35 C. Dzisiaj podobnie, z nieba żar, zrobione nieekonomiczne :a4fan: 80 km i znowu to samo. Wychodzi wiec na to ze ten mod jest już na aucie.. :thumbup1: Ale tu prosiłbym o wypowiedz forumowiczów którzy przerabiali ten temat u siebie, mianowicie @Kubiszer i @pawelosinski83 :mysli:

1B6E448B-C1B4-4C09-9DC3-440C95E3FB98.jpeg

Edytowane przez HOLMATRO

Opublikowano

Fura kozak,jedyne słuszne s4 w budzie b7?

Fotele są kozackie ,rowniez takie posiadam w swojej b6.

Myślę że niebawem trafia również boczki. 

Pozdrawiam 

tapatalk_jpeg_1516739326884.jpg

20190527_200055.jpg

Opublikowano
  • Autor

@Piotrek81 widzę masz wieloletni projekt nad którym z pietyzmem pracujesz :thumbup1:

zaktualizuj zdjęcia w swoim wątku bo próbowałem pooglądać i większość jest nieaktywna :thumbdown:

Ja kupiłem białego kruka, ale ty z tego białego kruka kupiłeś fotele, szacun. Byłeś zdecydowany kupić dokładnie te fotele i ich poszukiwałeś, podejrzewam miesiącami, czy chciałeś recaro i trafiły się te? 

Wrzuć aktualne zdjęcia w swoim wątku, chętnie popatrzę co tam powrzucałeś :eusathink:

Opublikowano

Gdzie można dorwać taki vfiz, i jak z kosztami?