szklara Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam, w zakładzie w którym zakładałem gaz robią też chipy. Gościu powiedział mi, że bez problem można podnieść moje AVJ 1.8T 150km na około 180km i moment na 330nm. Za taki zabieg życzy sobie 1tyś zł. (nie podaje nazwy zakładu z uwagi na podanie ceny). Czy jest to opłacalne? Wydaje mi się że trochę za dużo, niby gwarancja jest itp ale czy ta cena jest dobra?
jacam Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 witam. polecam kreatora mocy warszawa/wawer. mapowałem a3 (2000r) a6 (2001r) a4 (2005r) i wszystkie auta chodziły i chodzą bardzo dobrze. polecam też ,,rogala,,
kollrong Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 A kogo polecacie Koledzy z lódzkiego pacjent a4 b7 1.9 tdi bke
kana Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam co można wykrzesać z a4b5 1.8benz przez chip? I czy jest ktoś warty uwagi w lubuskim?
molto Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zadzwoń to się dowiesz. Na forum tutaj na pewno taniej się zrobi i dobrze:) Tylko czy znajdę kogoś z okolic śląska/małopolski:wink: witam w tamtym tygodniu odebrałem moją dziunie:banan: polecam ADT TUNING wrocław Wrzuć wykres http://s14.postimg.org/qjpvzqu31/IMAG0507.jpg postaraj się wrzucić wykres jeszcze raz, najlepiej w całości:wink: jaki koszt?
adrian998998 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 W Kreatorze Mocy mało co bym nie pracował tam u nich:) Ogólnie są ok. Nie raz ganiam na hamowanie auta do nich. witam.polecam kreatora mocy warszawa/wawer. mapowałem a3 (2000r) a6 (2001r) a4 (2005r) i wszystkie auta chodziły i chodzą bardzo dobrze. polecam też ,,rogala,,
Hugo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam, w zakładzie w którym zakładałem gaz robią też chipy. Gościu powiedział mi, że bez problem można podnieść moje AVJ 1.8T 150km na około 180km i moment na 330nm. Za taki zabieg życzy sobie 1tyś zł. (nie podaje nazwy zakładu z uwagi na podanie ceny). Czy jest to opłacalne? Wydaje mi się że trochę za dużo, niby gwarancja jest itp ale czy ta cena jest dobra? Hamownię mają? Gwarancja na co? Pisz śmiało jaka to firma. Coś Ci powiem jeżeli chodzi o koszt programu. Piszesz, że wydaje Ci się trochę za dużo, ale czy bierzesz pod uwagę to ile kosztuje utrzymanie takiej firmy i to ile ktoś w nią zainwestował? Akurat wiem bardzo dobrze jakie to są koszty i uważam, że cena 1000zł jest to normalna cena. Ja wiem, że możesz zrobić też program za 600zł i będzie OK, ale zazwyczaj będzie to osoba, która robi to w garażu, do pomiarów używa hamowni przenośnej i nie ma tak dużych kosztów i wtedy może sobie pozwolić na taką cenę. Już nieraz widziałem tu wpisy, że drogo itp. Moja rada do piszących, że jest drogo, jest taka. Otwórzcie taką firmę, zatrudnijcie pracowników, wynajmijcie lokal, kupcie porządną hamownię, kupcie porządny sprzęt do diagnostyki i programowania, wykupcie dobrą polisę, opłaćcie Zusy, srusy, energię, ogrzewanie, czynsz itp. i zobaczymy czy wtedy napiszecie, że drogo
krzysiekml Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 drogi czip jest wtedy jak wyjedziesz z chlewka po tuningu a silnik spłonie,1tyś to normalna cena za tą usługę.
MAGIC87 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 witam co można wykrzesać z a4b5 1.8benz przez chip? I czy jest ktoś warty uwagi w lubuskim? nic
Rafałh Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Hugo a czy ten chiptuning robiony za 600zł w garażu na przenośnej hamowni jest gorszy jakościowo od tego za 1000zł na hamowni stacjonarnej w firmie znanej wszystkim i polecanej, czy to kwestia wiedzy i doświadczenia... (mam na myśli żeby co tanie nie okazało się drogie, a z drugiej strony może warto ?)
adrian998998 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Hugo jasno napisał co się dzieje ze cena taka a nie inna. Koszta swoje robią a utrzymanie takiej firmy kosztuja...
Hugo Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Hugo a czy ten chiptuning robiony za 600zł w garażu na przenośnej hamowni jest gorszy jakościowo od tego za 1000zł na hamowni stacjonarnej w firmie znanej wszystkim i polecanej, czy to kwestia wiedzy i doświadczenia... (mam na myśli żeby co tanie nie okazało się drogie, a z drugiej strony może warto ?) A czy ja coś takiego napisałem? Jeżeli ktoś wie co robi, to soft będzie tak samo dobry. Ja tylko napisałem, że jest dużo dodatkowych czynników, które wpływają na końcową cenę.
wojtas9292 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 witam co można wykrzesać z a4b5 1.8benz przez chip? I czy jest ktoś warty uwagi w lubuskim? nic dosłownie nic no chyba że masz 1.8 T !!
Rafałh Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Hugo a czy ten chiptuning robiony za 600zł w garażu na przenośnej hamowni jest gorszy jakościowo od tego za 1000zł na hamowni stacjonarnej w firmie znanej wszystkim i polecanej, czy to kwestia wiedzy i doświadczenia... (mam na myśli żeby co tanie nie okazało się drogie, a z drugiej strony może warto ?) A czy ja coś takiego napisałem? Jeżeli ktoś wie co robi, to soft będzie tak samo dobry. Ja tylko napisałem, że jest dużo dodatkowych czynników, które wpływają na końcową cenę. Tak, gdzie i za ile to każdego własna decyzja. Ja czekam tylko jak się ociepli i jadę zmienić soft. Również Twoja czytelna wypowiedź pomogła mi podjąć decyzje gdzie... :-) pozdrawiam.
matek55 Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Koledzy mam do nich blisko i sie zastanawiam. Moze ktoś coś o nich powiedzieć DIESEL TUNING TDI, CHIP TUNING, CHIPTUNING TDI, HAMOWNIA, PODNOSZENIE MOCY, Tuning diesla, KODY BŁĘDÓW, Więcej mocy Więcej koni, Tuning elektroniczny,
Ar4turo88 Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 PROTURBO Panowie co powiecie o usługach tej firmy?
syrek666 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 koledzy a gdzie najlepiej w krakowie
radimm Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 koledzy a gdzie najlepiej w krakowie ttc
m0nter Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Koledzy mam do nich blisko i sie zastanawiam. Moze ktoś coś o nich powiedzieć DIESEL TUNING TDI, CHIP TUNING, CHIPTUNING TDI, HAMOWNIA, PODNOSZENIE MOCY, Tuning diesla, KODY BŁĘDÓW, Więcej mocy Więcej koni, Tuning elektroniczny, Też o nich myślałem, za jedno auto 950zł, za dwa po 800zł (myślałem o wspólnym wyjeździe z kolegą na program). Znam "aż" jedną osobę, która robiła nich program, jest zadowolona i to tyle co mogę powiedzieć...
Rekomendowane odpowiedzi