kaju Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 zVAGowałem licznik po montażu i poza błedami o problemie z czujnikiem oleju, czujniku temp. zewn. (nie podłączyłęm jeszcze) i Klucz sygnał za mały...mam jeszcze takie coś 1177 Moduł sterujący silnikiem magistrala CAN brak sygnału 1314 Sterownik silnika magistrala CAN brak sygnału i po skasowaniu ponownie wywala... To od czego Ty masz bebechy licznika, jak Ci krzyczy o stwrownik silnika po CANie? S/RS4? chociaż czekaj... U Ciebie przecież CANa nie ma, to może Ci to cały czas wyrzucać. ---------- Post dopisany at 00:06 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ---------- Muszę się z tym przespać.. Starczy chlania, do jutra dziewuchy
misiek547 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 zVAGowałem licznik po montażu i poza błedami o problemie z czujnikiem oleju, czujniku temp. zewn. (nie podłączyłęm jeszcze) i Klucz sygnał za mały...mam jeszcze takie coś 1177 Moduł sterujący silnikiem magistrala CAN brak sygnału 1314 Sterownik silnika magistrala CAN brak sygnału i po skasowaniu ponownie wywala... kodowanie w kanale 60 na 1024 i skasuj błędy i już nie powinno wracać też tak miałem
sasza Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 nasze miski też mają szablon pod czujnik, trzeba rozwiercić miejsce na czujnik i nagwintować miejsca na śróby
bronson Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 no ale chyba nie te stalowe tłoczone jak ta co mam ją w moim AFNie???
xxxSzYbAxxx Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 nasze miski też mają szablon pod czujnik, trzeba rozwiercić miejsce na czujnik i nagwintować miejsca na śróby zgadza sie, w AJM AWX i innych pompowytryskach a nie w starych pompach...
bronson Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 w AFN to tylko opcja za prawie 300 PLN misę alu z miejscem na czujnik...
STASIU227 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam prosze powiecie jak sprawdzić licznik na stole czy świeci fis wiem było to gdzieś w tym dziale ale za hu.. nie idzie to znaleść z góry dzieki:hi:
pablo_9 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jeśli masz licznik na stole, kompa, kabel, zasilacz 12V to też możesz podpiąć i sprawdzićKrótka rozpiska jak podpiąć licznik "na stole" z wykorzystaniem zasilacza 12V: Złącze żółte, 26-pin pin 18 - minus lub pin 19 - minus pin 20 - okablowanie diagnostyczne (jeśli chcemy podpiąć się VAG-iem do licznika "na stole" pod ten pin podpinamy linię K z interfejsu, należy pamiętać, że do interfejsu należy również podpiąć plus i minus) Złącze niebieskie, 26-pin pin 3 - plus lub pin 4 - plus Liczniki podpinasz pod zasilacz i za pomocą interfejsu i kompa wykonujesz testy. nie wiem jaki masz licznik tutaj masz do wersji z analogowym zegarkiem bez cyferek
STASIU227 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jeśli masz licznik na stole, kompa, kabel, zasilacz 12V to też możesz podpiąć i sprawdzićKrótka rozpiska jak podpiąć licznik "na stole" z wykorzystaniem zasilacza 12V: Złącze żółte, 26-pin pin 18 - minus lub pin 19 - minus pin 20 - okablowanie diagnostyczne (jeśli chcemy podpiąć się VAG-iem do licznika "na stole" pod ten pin podpinamy linię K z interfejsu, należy pamiętać, że do interfejsu należy również podpiąć plus i minus) Złącze niebieskie, 26-pin pin 3 - plus lub pin 4 - plus Liczniki podpinasz pod zasilacz i za pomocą interfejsu i kompa wykonujesz testy. nie wiem jaki masz licznik tutaj masz do wersji z analogowym zegarkiem bez cyferek ok dzieki licznik mam analogowym zegarkiem
piotrek4415 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 koledzy powiedzcie czym zczytać pin ze wsadu z licznika 1/2 FIS JAEGER A6 C5 2003r.? wsad mam zgrany
bronson Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 wracając do tematu immo w licznikach a A6 i z A4 po II lifcie wkłądanych do przedliftowych bud... zastanawiam się, czy nie dało by się zaingerować w ECU przedliftowe z AFNa żeby miało IMMO 3 zamiast IMMO1?? ale pewnie to pytanie bardziej na elektrode... znalazłem jeszcze taki emulator IMMO VAG Immo Emulator for Replace Defective Immobiliser Unit to 2000 IMMO1 and IMMO2 | eBay może na jakimś procku dało by sie konverter IMMO1 do IMMO 3 zrobić... P.S. Obrotek działa... pomogło kodowanie w bloku 60
The a4 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Koledzy czyli zbiorniczek wyrownawczy nie da rady samego czujnika podmienic ?
sasza Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 no ale chyba nie te stalowe tłoczone jak ta co mam ją w moim AFNie??? moja miska w afnie ma szablon pod czujnik.
bronson Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 no ale chyba nie te stalowe tłoczone jak ta co mam ją w moim AFNie??? moja miska w afnie ma szablon pod czujnik. ale ta miska w której masz szablon to jest taka blaszana malowana na czarno.. a nie aluminiowa???
piotrek4415 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 vag tacho, vag commander Chodziło mi o program do którego wrzucasz wsad z licznika i on generuje kod do IMMO. Kumpel ma coś takiego do wsadów z VDO a potrzebuje coś takiego do JAEGERA. Bo udało mu się zczytać wsad ale nie może odczytać IMMO.
The a4 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Tylna klape odpuszczam nie wiem jak to ogarnac jak podepne sie pod klape lub swiatelko w bagazniku to zalatwi sprawe? PANOWIE badzie cos z tego ?
Gość cwiara Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 vag tacho, vag commander Chodziło mi o program do którego wrzucasz wsad z licznika i on generuje kod do IMMO. Kumpel ma coś takiego do wsadów z VDO a potrzebuje coś takiego do JAEGERA. Bo udało mu się zczytać wsad ale nie może odczytać IMMO. Podeślij wsad na maila to spróbuje odczytać. [email protected]
piotrek4415 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 vag tacho, vag commander Chodziło mi o program do którego wrzucasz wsad z licznika i on generuje kod do IMMO. Kumpel ma coś takiego do wsadów z VDO a potrzebuje coś takiego do JAEGERA. Bo udało mu się zczytać wsad ale nie może odczytać IMMO. Podeślij wsad na maila to spróbuje odczytać. [email protected] Poszło
Gość cwiara Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 ok. a znasz stan licznika i nr licznika?
Rekomendowane odpowiedzi