Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, lenovo napisał:

Witam . Czy po montażu full fis ( poprzednio miałem jeager 1/2 fis) da się jakoś uruchomić zegar radiowy ? Licznik mam hybrydę ( bebechy z anglika , ringi z a6 ,tarcze i wsad europa ) . Pozdrawiam

Jak bebechy z angola to nie uruchomisz.

Po za tym musi być moduł zegarka na płycie głównej. 

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dokładnie w Anglikach nie do ruszenia sprawa.

Opublikowano

Pewnie pinów żeby wtyczkę wpiac od tyłu ni ma?  

Opublikowano

Nie ma pinów i potrzebnych elementów na pcb, nawet w większości liczników vdo na Europę które nie mają zegarków radiowych brak takich złącz

Opublikowano

U mnie było takie złącze, ale mój licznik to 2004 lub 2007 rok produkcji,  ktoś go sobie w aso wymienił kiedyś 

Opublikowano

Oczywiście wpialem moduł i lata 

Opublikowano

No ty chyba nawet kiedyś kupowałeś moduł od mnie który padł po paru miesiącach dobrze pamiętam?

Tez napisałem większość [emoji6] ale jak widać trafiały się

Ale w Anglikach nigdy nie było bo oni mają inny system i swój nadajnik czasu , nie pamiętam jak w USA. Próbowałem kiedyś przeszczepić elementy od zegarka między licznikami ale nie ruszyło to niestety.

Opublikowano

Zgadza się ? 

Opublikowano
W dniu 26.10.2017 o 01:35, Kowi87 napisał:

Witam . Zajmuje się tu ktoś mała modyfikacja licznika i panelu klimy? Pacjent to A4b5 99 rok 1.9 Di. Zegar analogowy. Teraz podświetlenie oryginalne na czerwono. Chciałbym zmienić licznik i panel klimy. Licznik podświetlenie na biało wskazówki na czerwono. Panel klimy biały

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam możliwość zmiany licznika przedliftowego bez fis na licznik fis z s4 czy dużo jest pracy i jaki jest koszt kogoś kto chciałby się pobawić ? I czy imobilajser załapie czy trzeba będzie dłubać w elektronice i ustawic coś ? Nie wiem czy mam ryzykować i kupić bo mam dość dobra cenę za ten licznik. 

Opublikowano
W dniu 22.11.2017 o 21:18, Mechanikczasu napisał:

Mam możliwość zmiany licznika przedliftowego bez fis na licznik fis z s4 czy dużo jest pracy i jaki jest koszt kogoś kto chciałby się pobawić ? I czy imobilajser załapie czy trzeba będzie dłubać w elektronice i ustawic coś ? Nie wiem czy mam ryzykować i kupić bo mam dość dobra cenę za ten licznik. 

Też jestem ciekawy

Opublikowano
W dniu 22.11.2017 o 21:18, Mechanikczasu napisał:

Przedliftowego tzn. zegarek z samymi kreskami bez cyfer 3,6,9,12 masz aktualnie?

Opublikowano

Aktualnie mam z samymi kreskami. 

Opublikowano

Chodź nie wiem czy nie będę robił swapa na 2.7 a tam już jest licznik dodatkowo wiec chyba imo będzie łatwiej czytać nowy silnik (ten co dostanę z nowym silnikiem) mam racje czy nie ? 

Opublikowano

Nie do końca . I tak trzeba robić kodowanie.

Opublikowano
6 minut temu, jacek70 napisał:

Nie do końca . I tak trzeba robić kodowanie.

Wyjaśnisz mi o co chodzi tak mniej więcej ? 

Opublikowano

Wszystko zależy jaki silnik jaki licznik , który rok , gdzie ma IMO. 

Jeśli masz silnik z kompem i licznikiem nie powinno być promu . Jeśli inny licznik to trzeba modzić.   O ile podejdzie.

Opublikowano
Godzinę temu, jacek70 napisał:

Wszystko zależy jaki silnik jaki licznik , który rok , gdzie ma IMO. 

Jeśli masz silnik z kompem i licznikiem nie powinno być promu . Jeśli inny licznik to trzeba modzić.   O ile podejdzie.

W planach jest to http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6956587936 wiec tutaj chyba nie ma problemu z licznikiem jak i z imo ? 

Opublikowano

no teoretycznie nie ale czeka cię przepinanie kabelków między wtyczkami licznika

Opublikowano
4 godziny temu, Mechanikczasu napisał:

Aktualnie mam z samymi kreskami. 

Przy obecnym ecu i silniku jakie masz dałbym sobie spokój z wkladaniem zegarów poliftowych. Za dużo rzeźbienia. Zmiana kostek, czujnik w miskę trzeba dać, zmiana zbiornika wyrównawczego itd.

Jak zmienisz motor na 2.7 i wiazkę to wtedy montuj polifta.