misiek95 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Godzinę temu, Miras95 napisał: Panowie do spawania mocowania podpory wału trzeba ściągać dywan ze środka auta ? Bo cały czas myślę czy mi nie zacznie się palić jak zacznę spawać pod spodem Czy trzeba wyciągać- nie. Trzeba go odsunąć od tunelu. Daleko? i mokrą szmate sobie połóż na podłoge tam gdzie spawasz
r7adek Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 2 godziny temu, misiek95 napisał: Czy trzeba wyciągać- nie. Trzeba go odsunąć od tunelu. Daleko? i mokrą szmatę sobie połóż na podłogę tam gdzie spawasz To pewnie i tak równoznaczne jest z wyciąganiem prawie całego wnętrza tzn. fotele, tunel środkowy ?
misiek95 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 8 minut temu, r7adek napisał: To pewnie i tak równoznaczne jest z wyciąganiem prawie całego wnętrza tzn. fotele, tunel środkowy ? dokładnie tak
Miras95 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 No ok. Dzisiaj wyszedł kolejny problem. Skrzynie mam z 2.0tfsi 6b a wybierak biegów od 3.0 asn też 6b i problem polega na tym że cięgno którym się biegi zmienia opiera się o skrzynię i można wrzucić tylko 2 i 4. Na zdjęciu zaznaczone w którym miejscu. Z tego co pamiętam to do wszystkich skrzyni 6b są takie same wybieraki no chyba że się mylę. Jak skrzynię opuszczę na sankach ok 1cm to cięgno przechodzi na styk nad skrzynią. Jakieś propozycje co z tym fantem zrobić ? Podgiąć to cięgno czy szukać innej przyczyny ?
MemberA4 Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Nie wszystkie skrzynie 6b są takie same bo są 3 rodzaje? Wybierak od ASN jest prawdopodobnue ze skrzyni typu 01E a ty masz prawdopodobnie skrzynie typu 02X A jest jeszcze typ 0A3 Podaj kod skrzyni to ktoś podpowie może jakich drążków musisz szukać. Potrzebne Ci tylko same drążki reszta zostaje i podaj numery z tych drążków też ? na takich niebieskich polach są przy harmonijce. Edytowane 31 Października 2018 przez MemberA4
Miras95 Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Mam skrzynie GMV (02X) a wybierak brałem od skrzyni GBD czyli 01E. Patrzyłem na etke ale tam jest kilka numerów cięgien ale nie pisze do jakiego dokładnie silnika albo skrzyni. Na aledrogo znalazłem aukcje ze skrzynią gmv i koleś ma też wybierak z 2.0tfsi i cięgno ma numer z końcówką J . Czy to będzie odpowiedni numer ?
MemberA4 Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Skoro ma GMV i do tego wybierak to bierz. Ten z końcówką J był do jakiegoś nr Vin potem szedł z końcówką L. Według mnie ten z J będzie dobry ale musisz jeszcze ten drugi drazek wsiąść chyba że cały wybierak weźmiesz to ok.
Miras95 Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Dzwoniłem na kilka aukcji i żaden nie sprzeda samych cięgien tylko komplet z wybierakiem więc nie zostaje mi nic innego jak kupić całe a mój może sprzedam kiedyś. Jesteś pewny że z końcówką L będzie dobry na 100% ?
MemberA4 Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Według mnie L i J są takie same tylko różnią się wielkością przegubu (ktoś na forum to rozkminiał kiedyś ) a tak, porównując wyglądają identycznie.
SulejmanWspanialy Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Witam posiadam Audi A4 B6 1.8T AVJ ośka i chciałem przerobić go na quattro w tym celu kupiłem Anglika A4 B6 z 1.8t BEX ale bez silnika i sprzegła i teraz mam pytanie czy moje sprzęgło z Ośki bedzie pasowało do tej skrzyni z BEX'a, czy mam kupić sprzęgło pod tą skrzynię z quattro ? Edytowane 1 Listopada 2018 przez SulejmanWspanialy
krzysiekml Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 bedzie pasowało i ogarnij jeszcze sobie temat predkości licznika bo w avj jest impulsator na skrzyni a w bex czyta z asb-u
cocoo24 Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Proszę o namiar na kogoś z Wielkopolski kto przekłada
mech15 Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Sanki w AVF i AVF Q są takie same? Żeby wszystko było tip top, to trzeba jeszcze zmienić pompę ABS. Poza tym trzeba jeszcze jakieś kodowanie/adaptacje, czy sama przekładka?
MemberA4 Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) 2 godziny temu, mech15 napisał: Sanki w AVF i AVF Q są takie same? Żeby wszystko było tip top, to trzeba jeszcze zmienić pompę ABS. Poza tym trzeba jeszcze jakieś kodowanie/adaptacje, czy sama przekładka? zapoznaj się z tematem, naprawdę dużo się dowiesz bo wiesz że dzwonią lecz nie wiesz w którym kościele? Edytowane 6 Listopada 2018 przez MemberA4 1
xXPiotrekXx19 Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Witam Koledzy przyczatelm troszkę temat bo też myślę nad quattro i nie rozumie tylko jednego wszystko praktycznie pasuje że jedno wyjmujemy drugie wkładamy a co jest z tym spawanie że trzeba coś pospawac jakąś podpre to jej się nie przykre a tylko trzeba sprzątać ja mam b7 z 2.0 tdi przecież podpora chyba powinna być przykrecana Edytowane 7 Listopada 2018 przez xXPiotrekXx19
Miras95 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Podporę się przykręca owszem ale do mocowania które jest przyspawane do budy i w ośce tego nie ma. Na zdjęciu zaznaczone są te blachy które się spawa
cocoo24 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) gdyby był ktoś chętny to mam swap 1.8T quattro 5b do oddania Edytowane 8 Listopada 2018 przez cocoo24
r7adek Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Czy napęd quattro z b7 tfsi 2.0 podchodzi p&p do bexa ? Czy trzeba coś kombinować przy skrzyni i sprzęgle ? Jak jest z czytaniem prędkości, bo w bexie jest z absu a w tym juz pewnie ze skrzyni. Edytowane 8 Listopada 2018 przez r7adek
tomek1_1001 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Moglby ktoś powiedzieć jaka jest różnica w podłączeniu pompy abs z quattro a fwd oraz podac kodowanie? Dzieki z góry
Rekomendowane odpowiedzi