Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem jakieś 2,5 miesiąca temu po bananie przejechałem w międzyczasie jakieś 4 tys km po mieście i narazie cisza i spokój :D

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 875 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

SUPER WYNIK 43.000tys jak na nasze drogi to i tak podziwiam :th:

Opublikowano

Chyba jakas klatwa po wymianie lacznikow i jednego wachacza, polecialy banany z obydwu stron, cos czuje ze chyba w najbliszym czasie sypnie sie reszta , ale co sie dziwic i tak dlugo wytrzymaly, poczekam jeszcze chwilke jak sie sypnie reszta to wymieniam dalej na master sporta.

Opublikowano

No i sie stalo po przejechaniu 43 tysiecy na wachaczach master sport pierwsze oznaki zuzycia, zaczelo stukac wiec odrazu wskoczylem pod auto i sprawdzilem, co sie okazuje minimalny luz na tylnym gornym ale jest jeszcze do jazdy reszta w porzadku. Posypaly sie laczniki stabilizatora zaczela sie guma odklejac od metalu, jutro wymienie na nowe i smigam dalej ciekawe jak dlugo jeszcze wytrzymaja.

ja jak założe MS to chciałbym przejechac na nich 43000 , moim zdaniem bardzo dobry wynik :th:

Opublikowano

a jakie masz zawieszenie? ja mam seryjne amory i czerwone springi FK Automotiv

efekt _ zaczesany pozytywnie na zakrętach nawet 130km/h przy suchym asfalcie bez dziur[ a niewiele takich]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Murzynku co do tych wahaczy MS, ta firma jest z Monachium, dzwoniłem do znajomych zapytać ile to kosztuje bezpośrednio u nich, ale wg tego jak się dowiedzieli to ta firma już nie produkuje tych kompletów.... więc wychodzi na to że zostały na rynku jakieś prywatne zapasy, trudno wyczuć w tym momencie co będzie z gwarancją??

[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2008, 20:44 _________________________________________________Witam,tak jak się kiedyś dowiadywał w fabryce adikrakow o zaprzestaniu produkcji wahaczy MS,tak chyba się kończą zapasy!?Prawdopodobnie kupiłem na Allegro jeden z ostatnich kompletów w cenie 599zl.

Panowie kto chce je kupić ,to chyba ostatni gwizdek :mysli:

Murzynku co do tych wahaczy MS, ta firma jest z Monachium, dzwoniłem do znajomych zapytać ile to kosztuje bezpośrednio u nich, ale wg tego jak się dowiedzieli to ta firma już nie produkuje tych kompletów.... więc wychodzi na to że zostały na rynku jakieś prywatne zapasy, trudno wyczuć w tym momencie co będzie z gwarancją??

Opublikowano

No to Panowie...

Ci co ujezdzali te MS polecacie te wachacze?

w sumie nie robie jakich setek tysiecy kilometrow

a jakby faktycznie wytrzymaly te 40tys to bym byl kontent...

to co brac ms'y czy zbierac na cos lepszego? :D

Opublikowano

ja wymieniłem na cały komplet i jestem zadowolony, kupiłem na allegro za 580 zł [promocja wielkanocna była]

oryginał od super sprzedawcy

jak masz kasę to kup sobie TRW, ale ja na przykład jestem studentem i muszę patrzeć jakość/cena

Poza tym ja mam czerwone springi FK Automotiv czyli bardzo twarde i obniżające + seryjne amory,

a wahacze sprawują sie u mnie dobrze jak narazie, oczywiście unikam studzienek i wrednych dziur ale ostatnio teraz to one mnie szukają

PANOWIE JA PROPONUJE WALCZMY ZE SMOŁĄ w nawierzchni bo to nie jest asfalt tylko zupka smolista

Opublikowano

A ja kupiłem ten komplet whaczy (master sport) na allegro + końcówki drążków kierowniczych (tej samej firmy) w styczniu a dzisiaj już wymieniałem końcówki na nowe i dwa wahacze dolne do których przykręcany jest amortyzator na febi bo z końcówek odpadła guma a w wahaczach zrobiły się takie luzy że przyjeździe od 50 do 70km\h stuki były nie do wytrzymania, więc jestem teraz w plecy z kasą i stanowczo nie polecam nikomu tej firmy. Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

A ja kupiłem ten komplet whaczy (master sport) na allegro + końcówki drążków kierowniczych (tej samej firmy) w styczniu a dzisiaj już wymieniałem końcówki na nowe i dwa wahacze dolne do których przykręcany jest amortyzator na febi bo z końcówek odpadła guma a w wahaczach zrobiły się takie luzy że przyjeździe od 50 do 70km\h stuki były nie do wytrzymania, więc jestem teraz w plecy z kasą i stanowczo nie polecam nikomu tej firmy. Dziękuję i pozdrawiam

Moze kupiles stare po kilku latach wiadomo co sie z guma dzieje, ja na MS przejechalem 43 tysiace i nie po drodze tylko po dziurach, zakladalem w pazdzierniku, a w maju mi sie sypnely, co do koncowek MS tez slyszalem nie najlesze opinie ale w innych wozach niz A4

Opublikowano

lepi a ile kilosów zrobiłeś?

Opublikowano

Przejechałem trochę bo zmieniałem w na początku stycznia i zaraz po tym wystąpiły stuki w prawej stronie ale nie miałem czasu tego zmienić bo miałem zarezerwowany prom i pojechałem tak do anglii, potem jeździłem po anglii jakieś pół roku (ciągle mi to stukało) i teraz przyjechałem do polski i zobaczyłem że z końcówek też nic nie zostało.

Opublikowano

Ciekawe czemu ja wczesniej nie widzialem tego tematu :rolleyes:

lepi - mowisz ze nie polecasz firmy bo Ci sie popsuly a wiekszosc opinii jest pozytywnych.

Powiem tylko tyle ze jak za tą kase to itak niema co narzekac, a czasem nawet i lemf albo febi sie popsuje.

Narazie faktycznie na hurtowni niema wahaczy MS w zestawie ale posiadam w bdb cenie febi (999zł z koncówkami) wiec jak ktos niechce MS i niestac go na lemf to mysle ze dobra opcja.

Opublikowano

OK no to sie pochwale, po zakupie auta zmienialem górny przedni wahacz i przez niewiedze kupilem 4MAX i...

Po 40 tys wybil sie chyba orginalny górny tylny a ten 4MAX trzyma sie. To skłania mnie do stwierdzenia że chyba lepiej kupić tańszy zestaw, przynajmniej nie bedzie żal tych pieniążków.

Opublikowano

Bo pewnie mastery i 4maxy to to samo chinskie :wink4:

Opublikowano

chinskie czy nie jak przejezdzi sie na nich 40 tys.km za 600zl to i tak warto kupic,bo dac 1500zl zeby przejezdzic 60 tys czy 70tys to troche duzo porownujac kilometrarz do ceny

Opublikowano

Witam, czy słyszał ktoś o wahaczach firmy Ruville ? Jak się sprawują? warto kupować?

Opublikowano

...szkoda że wcześniej się nie zarejestrowałem i poczytałem tego forum... właśnie założyłem wahacze RTS do swojej Niunii. i zaczynam się lekko obiawiać czy dobrze zrobiłem bo nic w tym temacie nie znalazłem o firmie RTS.

ale człowiek się uczy cały czas na błędach :tongue4:

Opublikowano

a slyszal ktos o belgijskiej firmie SIDEM??prosze o jakas opinie

Opublikowano

a co powiecie o delphi? cena podobna do febi.