Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyłączy się razem z radiem, a radio całkowicie usypia się po kilku do kilkudziesięciu minut po zamknięciu auta.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 804,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ech u mnie się nie wyłącza i pewno to wyżera akumulator i znowu szukanie;)

Opublikowano

DWA-GND to masa alarmu fabrycznego (DWA=Diebstahlwarnanlage)

Opublikowano
22 minuty temu, Muskel1 napisał:

DWA-GND to masa alarmu fabrycznego (DWA=Diebstahlwarnanlage)

W rns często brak tego sygnału (masy na tym pinie po zamknięciu auta (idzie z modułu komfortu) powoduje brak wygaszenia się radia i drenaż akumulatora.

Opublikowano

Ok.

Opublikowano

Sprawdze to, dziękuje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie. Panowie mam problem z kodowaniem nawigacji. Chce aktywować aux i gdy akceptuje kodowanie w vcds wyskakuje błąd 31 kodowanie odrzucone; polecenie poza zakresem.  Czy to jest związane z nieodpowiednim kabelkiem? Mam klona z ali - atmega.

Opublikowano
4 minuty temu, kamil-vag napisał:

Podaj jakie masz i jakie wklepujesz kodowanie.

Cześć. Dzięki za odpowiedź. Kodowanie jakie mam obecnie to 0299068. I próbuje zmienić przedostatnią cyfrę na 5. Według wiki Ross coś rozjechane to kodowanie mam ;/

Opublikowano

Musisz zmienić całe kodowanie, zrób z Wiki Ross techu od początku do końca na nowo, zgodnie z tym co masz w aucie, bo to obecne jest błędne, stąd nie możesz go zmienić i zapisać, zmieniając tylko jedną cyfrę powielasz błąd.

Opublikowano
26 minut temu, MaTeo85 napisał:

Musisz zmienić całe kodowanie, zrób z Wiki Ross techu od początku do końca na nowo, zgodnie z tym co masz w aucie, bo to obecne jest błędne, stąd nie możesz go zmienić i zapisać, zmieniając tylko jedną cyfrę powielasz błąd.

Oczywiście próbowałem, ale błąd cały czas wyskakuje ;/ nie mogę ustawić poprawnego kodowania.

Edytowane przez banczy

Opublikowano

Bose, telefon, multifunkaca, zmieniarka, AUX coś z tego masz?

Opublikowano
2 minuty temu, MaTeo85 napisał:

Bose, telefon, multifunkaca, zmieniarka, AUX coś z tego masz?

Z tego co wymieniłeś to tylko multifunkcje. Aux dopiero teraz dołożyłem i chce zakodować w radiu. Obecnie w radiu mam w źródle cd, mp3 i tv.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie jak to jest z tym DWA GND ? Nie mam ori alarmu,dolozone RNS E w miejsce 1DIN Concert - pobór prądu jest,cany w kostce sa dobrze podpiete,na probe podpinam starego concerta i pobór 0.01A.

Koniecznie musze sie dostawać pod fotel kierowcy ? 

Opublikowano
44 minuty temu, Marfiol napisał:

Panowie jak to jest z tym DWA GND ? Nie mam ori alarmu,dolozone RNS E w miejsce 1DIN Concert - pobór prądu jest,cany w kostce sa dobrze podpiete,na probe podpinam starego concerta i pobór 0.01A.

Koniecznie musze sie dostawać pod fotel kierowcy ? 

W dniu 6.02.2022 o 21:46, MaTeo85 napisał:

W rns często brak tego sygnału (masy na tym pinie po zamknięciu auta (idzie z modułu komfortu) powoduje brak wygaszenia się radia i drenaż akumulatora.

Opublikowano
8 godzin temu, pila24 napisał:

Oby to było rozwiązanie tego problemu co opisałem w temacie o bose :facepalm:

Musi być koniecznie z MK czy jest inne miejsce,z którego idzie pociągnąć ten sygnał ?

Opublikowano
32 minuty temu, Marfiol napisał:

Oby to było rozwiązanie tego problemu co opisałem w temacie o bose :facepalm:

Musi być koniecznie z MK czy jest inne miejsce,z którego idzie pociągnąć ten sygnał ?

Możesz spróbować podpiąć dowolną masę 

Edytowane przez pila24

Opublikowano

Dostałem się do MK dołożyłem ten sygnał DWA GND,tak jak ktoś pisał na pierwszej stronie czerwona kostka PIN 19,pin z kabelkiem dolozylem (nie mam Ori alarmu) i dalej to samo :facepalm: 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć!
Przebrnąłem przez 26 stron wątku, ale nie znalazłem odpowiedzi....

Mam problem z RNSE. Zacznę od początku, dla pełnego obrazu.

Wymieniłem radio z Symphony II na RNS-E.

1. Oczywiście kupiłem przejście z ISO 1 na ISO 2:

ALLEGRO.PL

2. Następnie kupiłem moduł Bluetooth:

ALLEGRO.PL

3. Moduł Bluetooth podłączyłem do kostki zgodnie z zaleceniami do 13 i 12 w części D schematu od kostki.

4. Zmieniłem kodowanie z 0301311 na 0301355. Po restarcie radia pojawił się AUX.

5. Bluetooth się łączy, ale niestety nie ma dźwięku (przełączam na AUX ,w momencie w którym chce włączyć muzykę z telefonu, w domyśle Bluetooth). Nie ma również dźwięku z CD. Napęd czyta płytę (widzi ją), ale nie odtwarza muzyki. Spróbowałem z płytą z NAVI i sytuacja jest trochę inna. NAVI gada i jest dźwięk, ale nie ma dźwięku z Bluetooth.

6. Karta SD działa. Radio wykrywa kartę i widzi pliki, ale nie ma dźwięku mimo, że odtwarza piosenkę.

7.Nie próbowałem z samym dźwiękiem z radia (mam na myśli RMF FM lub RMF cokolwiek), bo nie mam przejściówki do anteny. Zamówiłem, będę miał za 2 dni.

8. Potencjometr działa. Dźwięk z Navi, o którym pisałem w pkt.5 da się ściszyć i podgłośnić.

Model radia: RNSE - 8E0 035 192 C

SW: 0750

HW: H77

Jakieś pomysły czemu nie ma dźwięku?

Foto radio góra.jpg

Foto radio.jpg