przemtos Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 I z jednymi i z drugimi sie nie chce łączyć. A licznik jest prawidłowo Zakodowany i na fisie wyświetla wszystko
miszka Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 do vaga najlepszy jest stary wysłużony XP
Bart-S Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 koledzy ja mam zgoła inny problem. Po zmianie z concert II na rns próbowałem sie połaczyć VCDS 11.11 i pokazuje bład sterownika. CAN jest połaczony. Ma ktoś pomysła o co kaman Bardzo możliwe, że jak prawidłowo podłączysz K-line to zadziała i VCDS zobaczy RNS-E.
Bart-S Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Bart-s a tak ludzkim głosem? Pisząc że masz "błąd sterownika" miałeś na myśli że nie chce połączyć się z RNS-E tak? Z innymi sterownikami nie ma tego problemu?
przemtos Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Bo z tego co widziałem tam sa tylko w zlacZu CAN h i CAN l ---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:42 ---------- Z innymi sie łączy bez problemu
Bart-S Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 Bo z tego co widziałem tam sa tylko w zlacZu CAN h i CAN l---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:42 ---------- Z innymi sie łączy bez problemu Ja to widzę tak, że masz zakodowaną w RNS-E diagnostykę przez K-line a nie masz go podłączonego (chodzi o połączenie z gniazdem diagnostycznym). Poszukaj w swoich oryginalnych wtyczkach (czarnej 8-pinowej) kabelka niebiesko/zielonego. Ostatecznie powinien być podłączony do pinu nr 5 w jednej z 2-óch 12-pinowych kostkach RNS-E (na navi masz rozpiskę to dojdziesz do której). Jeśli dokładałeś RNS-E to pewnie albo w adapterze ten kabelek jest pomylony albo nie ma go wcale.
przemtos Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 jak dobrze widze to pin 5 to syngał z tyłu do wzmacniacza czyli do tej z lewej strony diagnoza L. jutro sprawdze i pochwale sie co i jak. a co do skrzyni o której ci pisałem to zero błedów a skrzynia przestała głupieć. Miałem auto u lakiernika i podejrzewam ze troszkę wody za dużo polał przy polerce i zalał wtyczkę skrzyni
chopin Opublikowano 13 Marca 2013 Opublikowano 13 Marca 2013 koledzy ja mam zgoła inny problem. Po zmianie z concert II na rns próbowałem sie połaczyć VCDS 11.11 i pokazuje bład sterownika. CAN jest połaczony. Ma ktoś pomysła o co kaman a czy masz odpowiedni kabel do tej wersji VCDSa ??
Bart-S Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 koledzy ja mam zgoła inny problem. Po zmianie z concert II na rns próbowałem sie połaczyć VCDS 11.11 i pokazuje bład sterownika. CAN jest połaczony. Ma ktoś pomysła o co kaman a czy masz odpowiedni kabel do tej wersji VCDSa ?? ...skoro łączy mu się z pozostałymi modułami...
przemtos Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Kolega Bart-s miał racje. Adapter nie miał lini k podlacZonej. Wystarczyło ze doloZylem kabel ( biała kostka 12 ponowna pin 5 do starej czarnej kostki kabel żółto zielony i bangla. Jeszcze raz dzieki Bart-s
chopin Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Kolega Bart-s miał racje. Adapter nie miał lini k podlacZonej. Wystarczyło ze doloZylem kabel ( biała kostka 12 ponowna pin 5 do starej czarnej kostki kabel żółto zielony i bangla. Jeszcze raz dzieki Bart-s to stawiasz mu piwo
chopin Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Nie widzę problemu ale wysyłka kurierem :polew:
turbobastard Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 pany, macie jakiś dobry sposób na te cholerne 3 śrubki szuflady ekranu co go trzymają? Nie idzie tego cholerstwa odkręcić!
barrowiec1 Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 pany, macie jakiś dobry sposób na te cholerne 3 śrubki szuflady ekranu co go trzymają? Nie idzie tego cholerstwa odkręcić! Mam dobre śrubokręty so tego :-) Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
turbobastard Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 w takim razie będę się musiał później do ciebie bujnąć po nie
miszka Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 pany, macie jakiś dobry sposób na te cholerne 3 śrubki szuflady ekranu co go trzymają? Nie idzie tego cholerstwa odkręcić! jak nie masz dobrych śrubokrętów to lepiej tego nie rusz bo obrobisz śrubki i będzie kupa , już tego niczym nie ruszysz i zostanie ci tylko wiercenie. Widziałem już kilka sztuk tak właśnie odkręcanych przez jakiś asów
Rekomendowane odpowiedzi