Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła dzienne z wykorzystaniem świateł drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeździłem pół roku z tym modułem i było ok,ma coś wspólnego spalona żarówka postojowa ? w tym samym czasie zaczęły mrugać jak postojowa zaczynała padać.

Opublikowano

Hej.
Nie będę zakładał nowego tematu bo tu akurat temat o DRL :)

Mam w B6 xenon (niestety nie Bixonen :( ) i chciałbym mieć w drogowych światła do jazdy dziennej DRL dodatkowo chciałbym by przełączały się automatycznie z dziennych na mijania gdy np.wjadę w tunel czy gdy zrobi się już trochę ciemno. Generalnie rzecz biorąc, by wszystko działało tak jak to działa w B7.
Wiem,że na pewno moduł DRL ale co jeszcze??

Opublikowano

masz dwie opcje.

Albo zmieniasz MCE (chyba że masz obsługę), lustro z czujnikiem światła itp)

Albo szukaj modułu DRL z czujnikiem zmierzchu:

http://allegro.pl/modul-swiatla-dzienne-drl-czujnik-zmierzchu-usb-i6418839143.html

Edytowane przez Maciek0502

Opublikowano

wg.opisu tego modułu to owszem steruje światłami DRL ale tylko w momencie gdy kierowca włączy/wyłączy silnik lub włączy światła mijania ale nie przełączy samoczynnie bez żadnego udziału kierowcy z DRL na mijania gdy się wjedzie autem np.w tunel czyli tak jak to się dzieje w B7 w fabrycznym zestawie

• 1 rok później...
Opublikowano

Świetny artykuł.

Edytowane przez guzmen01

• 1 rok później...
Opublikowano

odgrzeję... 

pytanie techniczne.. czy po instalacji modułu świeci się Wam kontrolka od długich? ? - odpowiadam, nie świeci (a przynajmniej z modułem od Bart-S) 

pytanie inne: co to za dźwięk w lampach? mikro skoki przesłony? mini bzyczenie ? 

Edytowane przez jaś-u

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jezeli posiadam bixenon z funkcja automatycznych swiatel z czujnikiem zmierzchu to duzo jest zachodu, aby mieć drl? mowie tu o rozwiązaniu opartym na module mce, o którym wspomina @Maciek0502 

nie wiem czy to ma znaczenie, ale auto posiada też come leaving home

Opublikowano
12 godzin temu, sebool12 napisał:

jezeli posiadam bixenon z funkcja automatycznych swiatel z czujnikiem zmierzchu to duzo jest zachodu, aby mieć drl? mowie tu o rozwiązaniu opartym na module mce, o którym wspomina @Maciek0502 

nie wiem czy to ma znaczenie, ale auto posiada też come leaving home

żaden MCE z B6 nie obsługuje DRL. W twoim wypadku pozostaje doposażenie się o moduł DRL, bądź przesiadka na odpowiedni MCE z B7 plus rzeźba w instalacji.

Ja dokupiłem moduł DRL od proletec i wszystko ok

Opublikowano

@jaras99 czyli sumarycznie musiałbym dokupić uniwersalny moduł DRL, przełącznik DRL z CLH i kawałek instalacji by to wszystko spiąć? 

A co z przesłonami w bixenonie? Bo z tego co przeczytałem to nie którzy maja problem z drgającymi przesłonami - jest na to jakiś sprowadzony sposób? Albo konkretny moduł? 

Opublikowano

tak, jeżeli masz MCE z końcówką F a masz bo piszesz, że posiadasz fukncję CLH, do dokupujesz przełącznik DRL, CLH, podłączasz go odpowiednio, do tego moduł DRL i tyle.

Przełącznik DRL CLH nie jest niezbędny, to tylko dla bajera, że możesz wyłączyć sobie w każdej chwili. Ja mam lustro fotochorm i włącznik świateł cały czas na Auto i to zestawienie i to zestawienie samo dba o to, aby w odpowiednich warunkach włączały się światła mijania/czy też DRL

Mam bixa i nie mam problemów z przesłonami. 

Opublikowano

@jaras99 a możesz podesłać link do modułu, który kupiłeś? 

Wole kupić sprawdzony model niż później męczyć się z bixenonem 

Opublikowano
28 minut temu, sebool12 napisał:

@jaras99 a możesz podesłać link do modułu, który kupiłeś? 

Wole kupić sprawdzony model niż później męczyć się z bixenonem 

MODUL-SWIATEL-DLUGICH-DZIENNYCH-DRL-Dzie
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 126,99 zł - MODUŁ ŚWIATEŁ DŁUGICH...

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

cześć wszystkim

mam pytanie głównie do tych co już montowali sobie modułu drl, kupiłem moduł na allegro 

MODUL-SWIATEL-DLUGICH-DZIENNYCH-DRL-Dzie
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 118,99 zł - MODUŁ ŚWIATEŁ DŁUGICH DZIENNYCH DRL Dzienne (7048038914). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

mam pytanie gdzie go włożyliście?? i czy  wpinaliście się przy wtyczkach do mce czy gdzieś dalej w wiązce?

Opublikowano

Tego typu moduły ładnie wchodzą nad MCE, i najlepiej się wpinać zaraz za wtyczkami, tak żeby kilometra przewodów nie ciągnąć. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej

To ja się dokleję i zapytam. 

Moduł AM.010.3 firmy Lepard najbardziej mi przypadł do gustu (PDF z opisem). Posiada dedykowany czujnik zmierzchu. Ale jeśli w aucie nie posiadam przelącznika świateł z AUTO, to zadziała automatyczne przełączanie świateł, czy nie? Jak to jest realizowane z użyciem nie fabrycznego czujnika zmierzchu? Przelącznik świateł w pozycji zero a i tak moduł steruje włączaniem świateł na mijania/drogowe/DRL?

PS. No i się wyjaśniło, obejrzałem filmik z aukcji i tam widać jak to bangla. Przelącznik jest w pozycji zero i automatyka sama wszystko ogarnia :) 

Edytowane przez Biggi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 118,99 zł - MODUŁ ŚWIATEŁ DŁUGICH DZIENNYCH DRL Dzienne (7048038914). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Podany moduł sprawdzi się przy reflektorach Bix A4 B6 ?? Na innym module wydobywały się dziwne dźwięki w reflektorze (podobno od przesłony świateł drogowych).

Opublikowano
W dniu 21.09.2020 o 10:36, lukas551 napisał:
ALLEGRO.PL

Podany moduł sprawdzi się przy reflektorach Bix A4 B6 ?? Na innym module wydobywały się dziwne dźwięki w reflektorze (podobno od przesłony świateł drogowych).

mam dokładnie ten moduł w b6 Bix i wszystko jest ok z przysłonami - z tym, że ja mam założone całe soczewki z B8 lift. Z tego co czytałem to właśnie dzięki tej zmianie soczewek nie mam problemu z przysłonami, na soczewkach z B6 problem ten podobno występuje w większości przypadków

Opublikowano
4 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał:

mam dokładnie ten moduł w b6 Bix i wszystko jest ok z przysłonami - z tym, że ja mam założone całe soczewki z B8 lift. Z tego co czytałem to właśnie dzięki tej zmianie soczewek nie mam problemu z przysłonami, na soczewkach z B6 problem ten podobno występuje w większości przypadków

Właśnie też mam projektory z B8 i mam problem.

Opublikowano

u siebie po przeczytaniu o tym problemie przykładałem ucho do lampy i nie słychać kompletnie nic. Być może ten moduł jest OK

Opublikowano
18 minut temu, lukas551 napisał:

Właśnie też mam projektory z B8 i mam problem.

Można problem rozwiązać montując przekaźniki które umożliwiają zasilanie przesłon dopiero po włączeniu świateł mijania. Koszt na 2 lampy to jakies z 20 zł

20200227_120614.jpg