Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja uważam Stać Cie na dobry samochód, stać Cie na dobry olej

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Lej Kujawski, taniej się nie da.

Edytowane przez jihaad

Opublikowano

Dobry, nie dobry. Ja uwazam ze jesli bede dbal o auto o ono zadba o mnie. Jesli bede lal co popadnie to porobia sie gluty jak po castrolu i daleko nie zajade. Ale jesli ktos uwaza ze 130zl to duzo za olej no to o czym mowa....

Wysłane z mojego LG-D802

Opublikowano

Prawda jest taka ze Motul jest lepszy od Lotosa. To pewne. Sekret tkwi w proporcjach bazy i dodatkow oraz jakosci tych drugich.

Prawda jest rowniez taka ze lepiej czesciej zmieniac olej i lac gorszy niz zmieniac co 20tys i lac super premium.

Wysłane z prodiża

Opublikowano

Panowie, małe pytanie odnoście stanu oleju.

Na bagnecie stan 1/2, po odpaleniu na ok. 1min i zgaszeniu, umoczona końcówka bagnetu.

Czy tak ma być? nie za niski stan dla wału korbowego?

Opublikowano

Pozwol splynac olejowi do.miski i wtedy mierz. Auto musi stac w poziomie.

Wysłane z prodiża

Opublikowano

Zalej na maxa i masz problem z głowy

Opublikowano

Jak na ostygniętym motorze jest stan to tak ma być.

Opublikowano

Mam wlane Liqui Moly Synthoil High Tech 5W-40 oliwa za około 200zł (źródło znane 1000% oryginał) i mam psychiczny spokój. Dodam że z beczki nie dał bym zalać mojej kochanki hu wi czy w beczce renomowanej firmy nie ma oleju rzepakowego.

A tak w ogóle zobaczcie po spuszczeniu oliwy jak wygląda miska olejową i pod pokrywą silnika ;) Gdzieś kiedyś na ruskiej stronie pokazywali co się dzieje po zalaniu podròby lub kiepskiego oleju. Jak ktoś ma linka to niech zapoda :)

Opublikowano

castroldwignie.jpg

Wysłane z prodiża

Edytowane przez endriuu

Opublikowano

Witam, aktualnie uzywam fusch 10w40 w a4 b5 1.9 tdi 110km 265k. Czy mogę go teraz zalac motulem 8100 x-clen 5w40? Czy lepiej znowu wlać 10w40?

Opublikowano

Jesli masz zdrowy silnik i jestes pewny przebiegu to lej x-cessa. Jesli masz przebieg prawdziwy ponad 500 tys to lej np Valvo maxlife 10w40. Fajny olej za niecale 100 zl

Wysłane z prodiża

Opublikowano

A od kiedy takiego Maxlife się stosuje w 1.9TDi VP od przebiegu 750 tys km i więcej? Bo ja miałem ponad 500 tys km w Audi A4 B5 1.9TDI AHU 90KM i na x-cessie chodził świetnie.

Opublikowano

Wiec zalezy w jakim jest stanie silnik. Jak zawsze latal na syntetyku 5w to mozna i trzeba do konca zycia na takim jezdzic. Ale jak jezdzil na pol (jak u Przecina) albo mineralu - bo tez takie syt sie zdazaja to maxlife tu bedzie idealem

Wysłane z prodiża

Opublikowano

Max life z opisu wydłuża życie silników z większym przebiegiem;) Ja wolałbym zalać 5W40 x-cess ale jak ktoś chce przetestować max life to pomożemy :)

Opublikowano

Dziku czytam te pierdy na temat olejów i nie wiem co zrobić bo latam na LM top tec4200 ale mam do kupienia w dobrej kasie 5w30 shell ultra ect

Shell będzie dobrym wyborem czy pozostać przy LM?.

Opublikowano

Marcinie, LM i ten Shell to dwa światy jeśli chodzi o jakość oleju. Osobiście bym nie próbował, jeśli jednak się zdecydujesz to koniecznie pilnuj terminu wymian by była zawsze na bieżąco.

Pozdrówki

marcin

Opublikowano

Witam Panowie Jaką oliwę zalać do silnika w vw Tiguan 2.0 tdi CR 103 KW o przebiegu 120000km

Czy on także musi spełniać normę 504.00/507.00?

Opublikowano

Jak masz dpf a masz na 100%, x-clean od motula 5w30 jest dla ciebie.

Wysłane z prodiża

Opublikowano

lepiej się sprawdza specific 5W30, rzadziej wypala na nim dpfa Endriuu