Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Które silniki nie posiadają DPF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jesli chodzi dokładnie o b7 to które silniki napewno nie posiadają DPF'a?

Opublikowano

2.0 TDI BLB nie posiada PDF-a.

Opublikowano

1.9 TDI - BKE ( 0gg )

Opublikowano

Jak ja kupowalem swoje to mialem do wyboru model BRD z DPF lub bez, czyli nie bylo sztywnej formulki ktore silniki maja DPF a ktore nie. Ten caly "szal" z DPF-ami sie zaczal wlasciwie w 2007 roku. To byla polityczna sprawa, bo francuzi montowali to seryjnie, i niemieccy zieloni sie obudzili. Wprowadzono strefy ekologiczne w miastach i Diesle bez DPF-a nie dostawaly zielonej plakietki "4".

Dzis Niemcy chyba jako jedyne maja te strefy ekologiczne (tylko w centrum wiekszych miast, ale wyjatki juz tez sa)

Dzisiaj jest duzo modeli z DPF ktory w pozniejszym czasie byly zalozone, czyli trudno po kodzie silnika to powiedziec.....

Opublikowano

dokładnie, tak jak wyżej zostało napisane :wink4: trzeba zawsze sprawdzać czy dany egzemplarz ma w kodach wyposażenia 0gg czy 7gg czy jeszcze jakiś inny mówiący bodajże o przygotowaniu pod DPFa :cool1:

Opublikowano

1.9 BRB u mnie nie ma :good:

Opublikowano

Mój BPW ma DPF-a.

Opublikowano

BDG tez nie ma.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mój bke też nie ma

Opublikowano

to zależy na który kraj był robiony, jeśli gdzieś nie ma obowiązku takiej a takiej emisji spalin to nie dawali, tak jak koledzy wyżej napisali sprawdź na wklejce kodów, np. silnik BRE możebyć z DPF lub bez zatem rozstrzyga to kod na wklejce

Opublikowano

to zależy na który kraj był robiony, jeśli gdzieś nie ma obowiązku takiej a takiej emisji spalin to nie dawali, tak jak koledzy wyżej napisali sprawdź na wklejce kodów, np. silnik BRE możebyć z DPF lub bez zatem rozstrzyga to kod na wklejce

dokładnie,bo szczypali się,żeby gdzieś głupiej żarówki nie dołożyć

aby ciąć koszta,tym bardziej nie pchali DPF-a tam gdzie nie było to konieczne...

Opublikowano

U mnie tez brak dpf-a

Opublikowano

często jest dokładany by płacić mniejszy podatek ...

Opublikowano

jesli DPF byl wlozony przez

dokładnie, tak jak wyżej zostało napisane :wink4: trzeba zawsze sprawdzać czy dany egzemplarz ma w kodach wyposażenia 0gg czy 7gg czy jeszcze jakiś inny mówiący bodajże o przygotowaniu pod DPFa :cool1:

najlepiej sprawdzic tak jak kolega napisal, dekoder wyposazania VAG i lecisz. u mnie DPF oznaczony jest jako 7gg - emissions concept EU 4 with particulate filter. 0gg to "emissions concept EU 4" wiec nie wiem czy to obejmuje dpf'a. moze silniki o malej pojemnosci miescily sie w normie euro 4 bez dpf'a i tak sa oznaczane.

Opublikowano

1.9 BRB u mnie nie ma :good:

Ja w moim BRB z 2006 mam Dpf :confused4: i jeszcze nic do tej pory mi sie niedzialo z tym filtrem :naughty:
Opublikowano

Bo sam DPF w sobie nie jest az taka kupa, ale jest bardzo wrazliwy na wszystkie defekty zmieniajace sklad spalin. U mnie problemy z klapka EGR mi go troche dowalily, a z kolei silniki 1,9TDI raczej nie maja takich problemow to i nie maja problemow z DPF-em

Opublikowano

ja tez nie moge narzekac na DPF, trzeba o niego dbac (jak i o caly silnik) i da sie z tym zyc. problemy moga sie zaczac jak na przyklad silnik zaczyna palic olej - odbije sie to szybko na zywotnosci dpf'a

Opublikowano

a mój BRB miał pdfa, ale już nie ma :>

Opublikowano

a mój BRB miał pdfa, ale już nie ma :>

Noo, pdf-y to masz w kompie :polew:

Opublikowano

z tego co słyszałem to dpf powienien lekko wytrymać ponad 300 tys km.