edekxp Opublikowano 5 Września 2015 Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) W etce twoje zawieszenie 1BV i 0YH to sprężyna 8E0 511 115 DJ kol. niebieski i różowy Nie ma takich kolorów w etce jakie podajesz, dobrze odczytałeś? Edytowane 5 Września 2015 przez edekxp
LinkinAK Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) W etce twoje zawieszenie 1BV i 0YH to sprężyna 8E0 511 115 DJ kol. niebieski i różowy Nie ma takich kolorów w etce jakie podajesz, dobrze odczytałeś? No właśnie nie ma takich oznaczeń jak znalazłem, ale znalazłem na OLX te sprężyny (zielona, brąz, brąz) i dzwoniłem do gościa to mówi, że ściągnął z sedana bo miał go nisko na 18". Dziękuję za pomoc jeszcze jakby ktoś potwierdził, że ma podobnie i jest OK może jakieś zdjęcia. Pozdrawiam Mam ostatnie pytanie czy sedan i avant to te same sprężyny ? Patrząc na nowe 8E0 511 115 DJ podają, że do sedana więc znowu pytajnik mam. Aha ewentualnie posiadając butlę 70l w kole czy mogę skoczyć o klasę wagową tak żeby auto ciut wyżej stało czy ten zabieg nie ma sensu i zostawić tak jak w oryginale? Z tematem kopię się nadal no i pewnie niedługo zakupię sprężyny, ale teraz zastanawiam się czy w moim przypadku gdzie mam butlę LPG w kole czy nie lepiej kupić springi o klasę wyżej tj 9 ( niebieski, różowy, różowy) bo mam od ręki w dobrej cenie, chyba że nie ma sensu tak żeby się koza nie zrobiła. Jak to jest? Edytowane 30 Września 2015 przez LinkinAK
dżejki Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 Cześć, Czy mogę w jakiś sposób obniżyć jeszcze samochód bez inwestowania w gwintowane zawieszenie?taką mam wlepe: https://drive.google.com/file/d/0BwoWX-MdDNWmVnBOZ2g4REtBS3c/view?usp=sharing a tak stoi samochód: https://drive.google.com/file/d/0BwoWX-MdDNWmNXRCeXRNaUVOMVE/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0BwoWX-MdDNWma0hUYXd1cFVCbDg/view?usp=sharing Chciałbym za pomocą sprężyn opuścić auto o 3-4cm Jakie sprężyny zastosować?
slo Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 Hej, nie jestem w temacie. Czy jest prosta odpowiedź jak dobrze wypoziomować autko ? Jestem po swapie napędu na Q, i różnica pomiędzy przodem a tyłem zrobiła się spora. Zawieszenie jest oryginalne 1BV. Autko stoi tak: Potrzebowałbym jakiś nowy zestaw na przód żeby autko położyć troszkę na ziemię. 3cm załatwiłoby sprawę. Czy tył potrzeba też zmieniać w takim razie ? Wszystko jest 1BV ale instalacja gazowa i swap dociążył tył a odciążył przód. Ma ktoś pomysł jak to ugryźć ?
toma085 Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Jak nie wiele ci potrzeba to jakieś 1,5 cm możesz ugryźć talerzykami od B5 , ja u siebie skróciłem trzonki amorów o 2,5 cm i mi też załatwiło sprawę.
dżejki Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Jak nie wiele ci potrzeba to jakieś 1,5 cm możesz ugryźć talerzykami od B5 , ja u siebie skróciłem trzonki amorów o 2,5 cm i mi też załatwiło sprawę. Czy mógłbyś mi przybliżyć te metodę? Jak to zrobic?
elmo814 Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 dokładnie talezyki z b5 daja nawet do 1.8cm zdejmujesz z amora b6 talerzyki te co sprezyna na nich stoii i zakładasz talerze z b5, skrecasz i ma byc
roman_tyk Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Panowie pytanko: Auto w oryginale sedan 1.8T quatrro b7 1BA Przod OYK - kategoria 10 Tyl OJJ - kategoria 9 Zeby zrobic z tego 1BE (obnizenia do -30) powinienem szukac sprezyn do b7 o kategoriach 1BE Przod - kategoria 8 Tyl - kategoria 8 (butla lpg+smietnisko w bagazniku) ?? Mam eibach pro kit i chce chyba wrocic do oryginalnego obnizonego zawieszenia gdyz to co mam lezy -45mm Edytowane 6 Października 2015 przez roman_tyk
WojtaS-line Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 zdejmujesz z amora b6 talerzyki te co sprezyna na nich stoii i zakładasz talerze z b5, skrecasz i ma byc dotyczy sie to tez zawieszenia z 2.0 benzyna?
kaman Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Panowie rzuci ktoś numerem tych talerzyków z B5? Po zmianie zawieszenie z 1BA na 1BE tył siadł mi elegancko bo dwa centymetry czyli jak na zawiechę s-line przystało (kategoria wagowa ta sama co na 1BA czyli 10). Przód pomimo zmiany na 1BE i kategorii wagowej z 10 na 8 siadł zaledwie 1 cm i mam różnicę około 2 cm między przodem a tyłem *facepalm* Dzięki tym talerzykom może udałoby mi się ogarnąć ten przód btw. Te talerzyki z B5 pod ori amorki 1BE z B7 podejdą bez problemu? EDIT: Dobra, znalazłem już numer na forum: 8D0412103B. Pozostało szukać talerzyków Edytowane 12 Października 2015 przez kaman
WojtaS-line Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 te talerzyki sa sciagane?? ruchome?? (te co sprezyna na nich stoji) czy mowimy o gornych poduszkach ?? np takich: http://allegro.pl/poduszka-amortyzatora-przod-kpl-audi-a4-b5-skf-i5022052124.html
adaM2104 Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Dzień dobry. Zakupiłem audi a4 b6 3.0 Q avant mam mały problem audio ma gwint firmy oettinger technik GmbH. Dla mnie za nisko problem podjechać pod co kolwiek. Mam zamiar założyć orginalne zawieszenie s-line lecz nie mogę znaleźć orginalne wszystkiego sklepie może ktoś mi pomoże z nr części amortyzatorów i sprężyn
edekxp Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) te talerzyki sa sciagane?? ruchome?? (te co sprezyna na nich stoji) czy mowimy o gornych poduszkach ?? np takich: http://allegro.pl/poduszka-amortyzatora-przod-kpl-audi-a4-b5-skf-i5022052124.html Na rysunki nr 2 (tu jest talerzyk i guma) http://www.audi-sport.net/xf/attachments/image-jpg.61000/ Talerzyki są ściągane, niektóre nowe amory są bez nich Edytowane 16 Października 2015 przez edekxp
WojtaS-line Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 dzieki czyli takie talerzyki zalatwic z B5 i mam 1.5cm nizej??
kaman Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Panowie mogę mieć talerzyki poliftowe alu z B5 z końcówką 383e. Podejdą one pod amorki s-line z B7 i przód obniży się o te 1,5 cm? Wysłane z jabłka
lopes1987 Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Pany nie bedze śmiecił nowymi tematami a ten jest pośrednio o sprężynach. Mianowicie który zestaw będzie bardziej komfortowy ( miększy ) w normalnej jeżdzie 1) sprężyny obnizające H&R -35 i amorki H&R do tych sprężynek 2) sprężyny obnizające H&R -35 i amorki s line 1BE Chodzi mi oczywiście o przód auta.
lord_maciek Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Założyłem Eibach pro kit na zawieche 1ba. Wygląda teraz tak Przed Po Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
gilas Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 No ladnie a jak odczucia twardo? Dobija? ?
lord_maciek Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Nie odczułem różnicy w twardości zawieszenia. Czy to dziury czy też bruk bądź progi zwalniające. Na wiosnę będę chciał autko bardziej wypoziomować. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rotor Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Koledzy Mam 1BA i dobrze, nie stresuję się, że gdzieś zawadzę. Jednak przód mam wysoko nawet jak na 1BA a tył dość nisko. Wygląda to trochę słabo zwłaszcza, że w wakacje wożę rowery na haku. Sedan B6 1,9TDI quattro. Zacząłem drążyć i ustaliłem, że mam: Tył OYL kategoria wagowa 11,571-597 kg, rzeczywisty nacisk na oś przy badaniu zawieszenia na przeglądzie wyszło 645 kg Kolorków nie pamiętam Przód OJK kategoria wagowa 10,919-952 kg, rzeczywisty nacisk 881 kg kolory: niebieski, pomarańczowy, różowy, różowy (zgadza się z tabelką znalezioną w sieci) Dziwne mi się wydaje, że waga zmierzona z przodu jest poniżej widełek dla kat. wagowej a z tyłu odwrotnie waga rzeczywista jest wyższa (!) od widełek dla kat. wagowej i dlaczego producent tak wymyślił. Czytałem o podkładkach pod sprężynę nr 8E0 512 145 o tu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/240096-po-zmianie-sprezyn-z-1be-na-hr-tyl-za-nisko-siedziarozwiazanie/page-5 Czy to Waszym zdaniem dobry pomysł? Czy jak podniosę tył o te 1,5 cm to przód też trochę opadnie? Czy to tylko zawracanie głowy. Sęk w tym, że nie chcę wyraźnie obniżać zawieszenie ale jednak nie lubię „motorówek”. Oceniam, że dla mnie idealnie byłoby podnieść tył o ok 1,5 cm i obniżyć przód o 1,5 cm . Jak to zrobić? Edytowane 23 Listopada 2015 przez Rotor
Rekomendowane odpowiedzi