Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Karol. Czy aby na pewno to wentylator? Od zera rusza wiec jest chyba ok...

w sobotę spędziłem parę godzin na dłubaniu ..

wentylator wywalony na mróz = padaka, sprawdzone u mnie i u Madbara

3-4 minuty przy farelce i działa

Może zimny lut , ale to wszystko jest zalane w jakiejś żywicy ...

Anyway, wentylator juz się pakuje w paczkę, może jutro będzie.

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja latam bez klimy, temp cały czas 22 auto, ewentualnie opcja przednia szyba i jest miód malina...

Opublikowano
Ja latam bez klimy, temp cały czas 22 auto, ewentualnie opcja przednia szyba i jest miód malina...

ja zawsze AUTO - w B6 i B7 i tak sprężarka non stop się kręci, bo jest elektrozawór - więc ECON nie ma znaczenia,

w B5 było sprzęgło i odłączało sprężarkę, nie wiem jak w B8

---------- Post dopisany at 12:51 ---------- Poprzedni post napisany at 12:50 ----------

ja na rzie odpuszczam zabawki, najpierw to co kuleje do naprawy musi iść :)

Opublikowano

ja zawsze AUTO - w B6 i B7 i tak sprężarka non stop się kręci, bo jest elektrozawór - więc ECON nie ma znaczenia,

w B5 było sprzęgło i odłączało sprężarkę, nie wiem jak w B8

B8 ma podobnie jak B6 i B7 więc może faktycznie ECON nie ma znaczenia...muszę to przetestować.

Opublikowano

aha chlopaki dzieki za info;)

tak pytam z ciekawosci bo myslalem, ze ma to zwiazek wlasnie z nagrzeweaniem sie silnika i trzymaniem temperatury w takie mrozy. ze moze chodzi wentylator klimy i mi chlodzi silnik i np przez to spada temp tez ;) ale widze ze jednak nie;)

Opublikowano

Myślę że wpływ na wychladzanie silnika ma temperatura zewnątrzna jak i ngrzewnica+wentylator, który wychladza układ. Wczoraj miałem taka właśnie sytuację, auto nagrzane do 90 stopni, krótki postój pod marketem, auto odpalone (aby w dupke było ciepło) i wskaźnik temperatury cieczy polecial na 75...jednak dieselki potrzebują ciepelka;-) termostat jak najbardziej OK.

Opublikowano

Mi poniżej 6*C sprężarka nawet się nie uruchomi, tylko każdorazowo przy starcie silnika się uruchamia żeby gaz się nie odstał i gaśnie, mimo że mam AC uruchomione :wink:

Opublikowano

W Jeepie jak masz ustawiony kierunek ogrzewania na szybę to zawsze załącza sprężarkę mimo wyłączonego A/C

Opublikowano

ale fakt, wczesniej mialem audi a3 to tez kilma ponizej 5 stopni sie nie zalaczala sprezarka wogole;)

Opublikowano

Witam

Opublikowano
W Jeepie jak masz ustawiony kierunek ogrzewania na szybę to zawsze załącza sprężarkę mimo wyłączonego A/C

To samo u teścia w Voyagerze.

W B5 cały rok jeżdżę na Auto , tak samo w Vectrze robiłem i żadnych problemów z klimą sprężarkami itd.

Opublikowano

Też jeżdżę przez cały rok na auto - i tak poniżej 5 stopni sprężarka nie uruchomi się.

Opublikowano

ok, wszystko wiem Panowie - dziękuje ;)

Opublikowano

:hi:witam.

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

Ale nawet jak nie mam na szybę tylko np same nogi, a ac włączę to sprężarka i tak nie chodzi poniżej 6*C :wink:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
Slo rozłoż mi na raty tego golfa 4x500 zł i biorę:-D

haha 5x500 może być jak na raty

Opublikowano

Witam wszystkich .Panowie ja tez dziekuje za spota za***ista ekipa a i wielkie dzieki Bart-s:decayed: