Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Niepokojący dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zamykajmy, bo temat jest rozwojowy :decayed:

przynajmniej licznik działa :decayed:

Opublikowano

Licznik licznikiem ale powiem szczerze że śledzę ten watek już kawałek czasu i jestem pod wrażeniem że tyle osób z konsultacjami ze sporą liczbą mechaników nikt nie potrafi jednoznacznie stwierdzić;) Chyba najczęściej padającą odpowiedzią była turbina, zawór i radio:) no nic miejmy nadzieję, że się to wyjaśni. Bo w sierpniu jadę na Chorwację Audiczką i chce być Jej pewny:) Ja obstawiam regeneracje turbinki..

Opublikowano

Licznik licznikiem ale powiem szczerze że śledzę ten watek już kawałek czasu i jestem pod wrażeniem że tyle osób z konsultacjami ze sporą liczbą mechaników nikt nie potrafi jednoznacznie stwierdzić;) Chyba najczęściej padającą odpowiedzią była turbina, zawór i radio:) no nic miejmy nadzieję, że się to wyjaśni. Bo w sierpniu jadę na Chorwację Audiczką i chce być Jej pewny:) Ja obstawiam regeneracje turbinki..

to jest na 100% turbina. u mnie dźwięk znika jak odłaczę ten przewód od gruszki turbiny. tyle tylko że za chwilę turbo łapie notlaufa i muszę z powrotem założyć ten przewód

Opublikowano

Panowie powtarzam po raz kolejny...Regeneracja nie pomoze..u mnie zalatwila sprawe regulacja sztangi turbiny, ale trzeba z tym ostrożnie

Opublikowano

Panowie powtarzam po raz kolejny...Regeneracja nie pomoze..u mnie zalatwila sprawe regulacja sztangi turbiny, ale trzeba z tym ostrożnie

mogę potwierdzić i dodam żeby sie upewnić że "ten dźwięk" dochodzi z turbiny wystarczy ściągnąć wężyk z gruszki.

widocznie na kierownicach turbiny robią się jakieś luzy które trzeba korygować.

Opublikowano

jak najbardziej SZURANKO wydobywa się z naszych turbinek :cool1:

nie zamykajcie tego tematu bo na pewno wcześniej czy później ktoś z nas wymieni turbinkę i będziemy mieli pewność 100% :hi:

Opublikowano

jak najbardziej SZURANKO wydobywa się z naszych turbinek :cool1:

nie zamykajcie tego tematu bo na pewno wcześniej czy później ktoś z nas wymieni turbinkę i będziemy mieli pewność 100% :hi:

turbo juz kilka osob wymienilo i tez nie pomoglo?!?!?

Opublikowano

u mnie za drugim razem pomogło :P pierwszy raz po wymianie turbinka była cicha przez jakis tydzien, pozniej wymienili mi na gwarancji na drugą i narazie jakies prawie dwa miechy nie slychac tego dzwieku, jedynie turbinke słychac jak sie wkreca, ale to podobno norma, ale tak jak pisał wcześniej Lukaszxxx regulacja sztangi powinna w wielu przypadkach pomóc

Opublikowano

U mnie jakoś na początku zimy bylo delikatnie słychać a teraz jest już tak że nawet jak przyspieszam 1600-2000 obr to szuranie daje czadu :polew: Jak wróci autko rodziców daje swoją turbafke do regeneracji.

Opublikowano

Ja w zeszłym tygodniu byłem u mistrza Rogalottiego :kox:, mały sofcik poleciał :naughty: oczywiście został ruszony temat dźwięku wydobywający się z suszareczki, Witek powiedział, że to piczy włos :polew: i olać to. Olewam więc i pogłaszam radio.

Opublikowano

Ja w zeszłym tygodniu byłem u mistrza Rogalottiego :kox:, mały sofcik poleciał :naughty: oczywiście został ruszony temat dźwięku wydobywający się z suszareczki, Witek powiedział, że to piczy włos :polew: i olać to. Olewam więc i pogłaszam radio.

na programach to może i on się zna, ale na mechanice z tego co widzę to nie za bardzo. :wallbash:

życzę Ci żeby po tym programie i olaniu tematu nie rozleciała Ci się suszara :gwizdanie:

Opublikowano

Zgadza się, że Rogal zna się bardziej na programach niż na mechanice, co nie zmienia faktu, że chyba raczej wie co mówi bo w warsztacie parę rozebranych motorów leżało. Zresztą przeczytaj sobie poprzednią moją odpowiedź po wizycie u mechanika w Piasecznie, bo podchodzisz do tego tak sceptycznie jakbyś z powodu tego dźwięku lub zrobienia modyfikacji już ze dwie turbiny wymienił :)

Opublikowano

Zgadza się, że Rogal zna się bardziej na programach niż na mechanice, co nie zmienia faktu, że chyba raczej wie co mówi bo w warsztacie parę rozebranych motorów leżało. Zresztą przeczytaj sobie poprzednią moją odpowiedź po wizycie u mechanika w Piasecznie, bo podchodzisz do tego tak sceptycznie jakbyś z powodu tego dźwięku lub zrobienia modyfikacji już ze dwie turbiny wymienił :)

sry za OT

Panowie, Rogal robi programy a nie mechanikę. A to że obok wspólnik ma warsztat nie znaczy że on Wam to naprawi.

Kwestia tego dzwięku została już tak wymaglowana, że chyba nic dodać. A turbo jak się skończy to uwierzcie mi usłyszycie to :decayed: .. tak więc glośniej radyjko i jeździć

Opublikowano

to że zrobiłeś chipsa to duży plus :good: jak najbardziej jestem za. chodzi mi o to że nie można powiedzieć "olej to" bo to coś musi być do jasnej ciasnej :wallbash: nie jest tak jak wyjedziesz z fabryki. chyba kręcimy się w kółko panowie :decayed:

Opublikowano
to że zrobiłeś chipsa to duży plus good jak najbardziej jestem za. chodzi mi o to że nie można powiedzieć "olej to" bo to coś musi być do jasnej ciasnej wallbash nie jest tak jak wyjedziesz z fabryki. chyba kręcimy się w kółko panowie decayed

To, że pogłoszam radio i olewam ten objaw świadczy tylko o bezsilności wobec tego zjawiska jakim jest ten dźwięk, ponieważ do tej pory oprócz dawania rad żeby się tym nie przejmować złotego środka nikt nie opracował, a szkoda. Przyznaję Ci rację, że niestety kręcimy się w kółko a nadal nikt temu nie zapobiegł. Moje posty pisałem tylko po to żeby trochę uspokoić i pokrzepić zaniepokojonych "dechem" jaki wydaje suszarka..., oby to niebyły te ostatnie.

Pozdrawiam

Ps. autko po sofcie jeździ naprawdę super - polecam.

Opublikowano

Witam Panowie, powiem krótko, ja też to mam :).

Identyczny metaliczny odgłos przy puszczaniu gazu, dokładnie jak na filmiku z pierwszego posta. Do tego mam oczywiście AWX'a jak większość z Was którzy to mają, pojeżdżę popytam mechaników może coś doradzą. Byłem już u jednego ale ten szukał winy w sprzęgle, docisku, łożysku, potem w kole dwumasowym. Ale to raczej zły trop.

Będę jeszcze szukał, jak coś się wyjaśni to dam znać. Dodam że niunia jeździ bez zastrzeżeń :)

Pozdrowienia dla wszystkich którzy to maja :wink4:

Opublikowano

To może być jeszcze napinacz od klimy jak wejdzie w taką swoją fazę drgań to "HUCZY". Jeśli możesz (i potrafisz :tongue4:) to ściągnij na chwile pasek od klimy i zobacz wtedy czy słychać. pozdro

Opublikowano

Jeżdże już z tym kupe czasu jak wiekszosc majacych ten dzwiek. Z czystym sumieniem moge powiedziec ze nie ma sie czym przejmowac i szukac dziury w calym tylko lac paliwo i jezdzic. U siebie niezauwazylem zadnej utraty mocy, kopcenia, falowania obrotow czy innych obiawow. Skoro nic sie nie dzieje to po co szukac problemu i wydawac pieniadze???

Opublikowano

Jeżdże już z tym kupe czasu jak wiekszosc majacych ten dzwiek. Z czystym sumieniem moge powiedziec ze nie ma sie czym przejmowac i szukac dziury w calym tylko lac paliwo i jezdzic. U siebie niezauwazylem zadnej utraty mocy, kopcenia, falowania obrotow czy innych obiawow. Skoro nic sie nie dzieje to po co szukac problemu i wydawac pieniadze???

do - kla - dnie :good: :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...