Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Zmieniać już na zimówki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zmienić już opony na zimowe ? Temperatura w dzień nie przekracza 6 stopni C a w nocy dochodzi nawet do 2 stopni C. Jak radzicie bo jadę do domku i nie wiem czy już zmienić na zimówki.

Opublikowano

ja na dniach zmieniam :wink4:

podobno pod koniec miesiąca ma być już śnieg :mysli:

przymrozki sa juz w niektórych rejonach pl

Opublikowano

U mnie maja być przymrozki już w ta sobotę w Lublinie :(

Opublikowano

W wawie dzisiaj przed godz. 9 było 0-3 stopni. A przyszłym tygodniu ma być chłodniej, więc chyba trzeba powoli planować zmianę...

Opublikowano

Pewnie ta zima przedwczesna nie utrzyma sie nawet 2tyg :disgust: i znowu bedzie ciepło, musze znaleźć 16ki :wallbash:

Opublikowano

wrrr nie lubię swojego Audi na 15nastkach stalowych, trzeba kupić jakieś ładne kołpaki..hehe

Opublikowano

ja nie mam też kołpaków tylko 15 zimówki :kox::polew:

Opublikowano

Chce ktoś alu za stalówki? 15? (w moim wątku na pierwszych fotkach są).

Opublikowano

ja jutro albo najpozniej w przyszla sobote zmieniam kola oraz zawieszenia wiec pare godzin mi zejdzie :decayed:

Opublikowano

Ja jutro jadę zakłądać zimówki, przy okazji tarcze z tyłu wymieniam i klocki, bo już biednie wyglądają. A pogoda ma być nieciekawa i śnieg niedługo więc czas się za to zabrać :good:

Opublikowano

Ja obstawiam dopiero przyszłą sobote :kox: Do tego termostat muszę jeszcze zapodać nowy. :cool1:

Opublikowano

Ja właśnie zamówiłem oponki i jak co roku założę je w drugiej połowie października :good:

Opublikowano

ja pewnie dzisiaj to zrobie, jak dorwe naszego kolege klubowego filip1001 od którego biore kółka :decayed:

nie ma co czekać na pierwsze śniegi.zawsze mnie śmieszyły tłumy pod zakładem oponiarskim gdy z rana poprószy snieżkiem,

pozdrawiam :)

Opublikowano

Ale panikę robicie :gwizdanie:

Opublikowano

Ale panikę robicie :gwizdanie:

a kto niby :?:

czy ktos tu napisal ze trzeba jak najszybciej wymienic bo inaczej bedzie zle :?:

ja wymieniam bo zona pracuje na nocki, a w nocy temp jest juz w okolicach 0 stopni :cool1:

Opublikowano

orientujecie się ile kosztuje zmiana?? ja chyba dzisiaj wymienię, opony i tak bardziej się nie zniszczą , a zawsze jeden kłopot z głowy :)

Opublikowano

Zazwyczaj sama wymiana w okolicach 20zł... z przekładką 40-80zł... wszystko zależy od stacji i od "korków" :D

Opublikowano

Nie spieszcie się tak jak na wsi rolnicy ze sadzeniem ziemniaków na wiosne. A tak na serio to wyraźnie piszą i mówią i pokazują i testują że poniżej 6-7 stopni c letnia guma spać idzie razem z niedźwiedziami. Więc nie ma na co czekać jak jest już w okolicach zera. I tak zużycie letnich czy zimowych jest podobne ale zato banan będzie jak rano się człowiek obudzi a na dworze śnieg.

Opublikowano

Ja czekam aż przyjdą opony z felgami i zmieniam. Ostatnio jak jechałem do pracy to było 0,5 a u kolegi -3.

Bezpieczeństwo ważniejsze niż lans :wink4:

Opublikowano

Umówiony jestem na wtorek :) 80 zł na stalowych, ale mam inne ciekawe pytanko azot czy powietrze ?? :)