Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko dziwi mnie czemu w elsie ich nie widzę...

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kaju, miałeś mi coś w Elsie sprawdzić :whistling:

Opublikowano

ło masz... komp w aucie auto na podnośniku...

Opublikowano

Nitroo miałeś się po łokieć zameldować [emoji2]

Tapniete z HGW 2

Opublikowano

To czekam panie zapominalski :decayed:

Tapniete z HGW 2

Weź na spota, to podlecę na sekundę ze szkoły, ok? :)

Opublikowano

:kawa::hi:

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Pany rozkminiam podłączenie fotochromów zewnętrznych. Chce to zrobić jak w oryginale i tutaj moja rozkmina (nie śmiać się)

T17f = Pomarańczowa kostka w złączach na słupku A.

T20 = Czarne złącze 20PIN na słupku drzwi kierowcy

T20a = Czarne złącze 20PIN na słupku drzwi pasażera

T10e = Czarne złącze 10PIN moduł drzwi strona kierowcy

T10f = Czarne złącze 10PIN moduł drzwi strona pasażera

Strona kierowcy

T17f (7) ——> T20 (19) ——> T10e (7)

T17f (8) ——> T20 (9) ——> T10e (8)

Strona pasażera

T17f (7) ——> T20a (19) ——> T10f (7)

T17f (8) ——> T20a (9) ——> T10f (8)

Tak mi wychodzi ze schematów i teraz moje pytanko - wynika z powyższego że do wkładów fotochrom lecą po 2 kable na stronę, czyli po parze z pin7 pomarańczowej kostki 17PIN w panelu złącz i po parze z pin8. Rozumiem, że fabrycznie są one zmostkowane przed tą kostką czy też do jednego pinu lecą 2 kable na raz?

odpuść, zrobię Ci to przy okazji reszty tak jak jest ori :wink:

w ogóle jak przeglądam to schematy pokazują dojście do modułu drzwi... ale od modułu do lusterek już nie ma drogi kabli, robiłem to teraz u moglaja to zrobię i u Ciebie razem z resztą

Od modułu do lusterka przecież masz ory polaczenie w zaleznoscin od lustra czy 10 lub 14 pinow. Tam juz nic nie robisz. Musisz tylko doprowadzic 2 kable do modulu drzwi i tyle.

A fabrycznie chyba jest tak że kostka z lusterka wchodzi do modułu w drzwiach a stamtąd kostką czarną wychodzą sygnały , czyż nie?

Opublikowano

Pany rozkminiam podłączenie fotochromów zewnętrznych. Chce to zrobić jak w oryginale i tutaj moja rozkmina (nie śmiać się)

Strona kierowcy

Strona pasażera

Tak mi wychodzi ze schematów i teraz moje pytanko - wynika z powyższego że do wkładów fotochrom lecą po 2 kable na stronę, czyli po parze z pin7 pomarańczowej kostki 17PIN w panelu złącz i po parze z pin8. Rozumiem, że fabrycznie są one zmostkowane przed tą kostką czy też do jednego pinu lecą 2 kable na raz?

w ogóle jak przeglądam to schematy pokazują dojście do modułu drzwi... ale od modułu do lusterek już nie ma drogi kabli, robiłem to teraz u moglaja to zrobię i u Ciebie razem z resztą

Od modułu do lusterka przecież masz ory polaczenie w zaleznoscin od lustra czy 10 lub 14 pinow. Tam juz nic nie robisz. Musisz tylko doprowadzic 2 kable do modulu drzwi i tyle.

A fabrycznie chyba jest tak że kostka z lusterka wchodzi do modułu w drzwiach a stamtąd kostką czarną wychodzą sygnały , czyż nie?

tak jest

Opublikowano

Strona kierowcy

Strona pasażera

tak jest
Dokładnie

I tak to trzeba wlasnie zrobić [emoji6]

Edytowane przez pajda

Opublikowano

Zieluu, dnia 14 Maj 2015 - 10:17, napisał:

Witajcie :hi: Mam szybkie pytanie - zmieniając kierę B6 4ramienną, na B6 3ramienną nie potrzebuje zmieniać taśmy? Sama kiera i poducha? :wink:

tak sama kiera i poducha, plus można zmienić kodowanie modułu pod kierownicą

Zmieniłem z 4 raminnej na 3 ramienną i nie mogę pozbyć się błędu 00588, a na desce AIRBAG dumnie świeci . Kostki przeczyściłem, usunięcie błędu vagem nie pomaga, co mam jeszcze zrobić ? Jak założę starą wszystko ok.

Jak zmienić kod 00xxx na 01xxx , gdzie tego w vagu szukać ?

Opublikowano

zapewne kable w podusi trzeba przepiąć

Opublikowano

zapewne kable w podusi trzeba przepiąć

coś więcje ...

Opublikowano

To czekam panie zapominalski :decayed:

Tapniete z HGW 2

Weź na spota, to podlecę na sekundę ze szkoły, ok? :)
Mieszkasz sześć kilometrów dalej... Nie musisz robić kanapek na drogę [emoji2]. Przypomnij się w niedzielę bo nie wiem czy wyrobię się na spot.

Tapniete z HGW 2

Opublikowano

Panowie macie u siebie w AVFach te podgrzewacze płynu chłodzącego:
male_3b7cfbe78b5efc5346e8e98cb92496b.jpg

Lub czy może ktoś kto tego nie ma dokładał go samodzielnie? Bo mam z pod tego króĆca delikatny wyciek, będę wymieniał oringi, to może przy okazji bym sobie zamontował ten króciec z podgrzewaczem i w zimie coś by tam sobie grzało płyn. Ogarniał ktoś ten temat, lub wiecie czy jest jakiś schemat co by trzeba było i gdzie podpiąc i np w VAGu coś poprzekodowywac ?! :eusathink:

Opublikowano

W końcu dorwałem w dobrej monecie, optymalne ori 17' do mojej kozy :decayed:

11axtlf.jpg

Opublikowano

Siema. Montował ktoś zegary w słupek?

Opublikowano

Zieluu, dnia 14 Maj 2015 - 10:17, napisał:

Witajcie :hi: Mam szybkie pytanie - zmieniając kierę B6 4ramienną, na B6 3ramienną nie potrzebuje zmieniać taśmy? Sama kiera i poducha? :wink:

tak sama kiera i poducha, plus można zmienić kodowanie modułu pod kierownicą

Zmieniłem z 4 raminnej na 3 ramienną i nie mogę pozbyć się błędu 00588, a na desce AIRBAG dumnie świeci . Kostki przeczyściłem, usunięcie błędu vagem nie pomaga, co mam jeszcze zrobić ? Jak założę starą wszystko ok.

Jak zmienić kod 00xxx na 01xxx , gdzie tego w vagu szukać ?

Zmiana kodowanie nic nie da. Problem jest z okablowaniem poduszki albo w samej poduszce. Sprawdz styki

Edytowane przez biggman

Opublikowano

Panowie w jaki inny sposób niż normalny, można otworzyc awaryjnie maskę? Wczoraj otwierała się normalnie, a dzisiaj zonk. :facepalm:

Opublikowano

Panowie w jaki inny sposób niż normalny, można otworzyc awaryjnie maskę? Wczoraj otwierała się normalnie, a dzisiaj zonk. :facepalm:

Urwała się linka? Czy jakiś inny problem? Czytałem o tym kiedyś, awaryjnie, to trzeba zdjąć osłonę pod silnikiem i przy pomocy jakiegoś pręta dotrzeć do zamka od dołu tym prętem. Zlokalizować element blokujący i go przestawić, ponoć w stronę pasażera. Całość najłatwiej wykonywać z jakiegoś kanału ...