Opublikowano 22 Maja 201511 l ło masz... komp w aucie auto na podnośniku... To czekam panie zapominalski Nitroo miałeś się po łokieć zameldować [emoji2] Tapniete z HGW 2 Weź na spota, to podlecę na sekundę ze szkoły, ok?
Opublikowano 22 Maja 201511 l Pany rozkminiam podłączenie fotochromów zewnętrznych. Chce to zrobić jak w oryginale i tutaj moja rozkmina (nie śmiać się) T17f = Pomarańczowa kostka w złączach na słupku A. T20 = Czarne złącze 20PIN na słupku drzwi kierowcy T20a = Czarne złącze 20PIN na słupku drzwi pasażera T10e = Czarne złącze 10PIN moduł drzwi strona kierowcy T10f = Czarne złącze 10PIN moduł drzwi strona pasażera Strona kierowcy T17f (7) ——> T20 (19) ——> T10e (7) T17f (8) ——> T20 (9) ——> T10e (8) Strona pasażera T17f (7) ——> T20a (19) ——> T10f (7) T17f (8) ——> T20a (9) ——> T10f (8) Tak mi wychodzi ze schematów i teraz moje pytanko - wynika z powyższego że do wkładów fotochrom lecą po 2 kable na stronę, czyli po parze z pin7 pomarańczowej kostki 17PIN w panelu złącz i po parze z pin8. Rozumiem, że fabrycznie są one zmostkowane przed tą kostką czy też do jednego pinu lecą 2 kable na raz? odpuść, zrobię Ci to przy okazji reszty tak jak jest ori w ogóle jak przeglądam to schematy pokazują dojście do modułu drzwi... ale od modułu do lusterek już nie ma drogi kabli, robiłem to teraz u moglaja to zrobię i u Ciebie razem z resztą Od modułu do lusterka przecież masz ory polaczenie w zaleznoscin od lustra czy 10 lub 14 pinow. Tam juz nic nie robisz. Musisz tylko doprowadzic 2 kable do modulu drzwi i tyle. A fabrycznie chyba jest tak że kostka z lusterka wchodzi do modułu w drzwiach a stamtąd kostką czarną wychodzą sygnały , czyż nie?
Opublikowano 22 Maja 201511 l Pany rozkminiam podłączenie fotochromów zewnętrznych. Chce to zrobić jak w oryginale i tutaj moja rozkmina (nie śmiać się) T17f = Pomarańczowa kostka w złączach na słupku A. T20 = Czarne złącze 20PIN na słupku drzwi kierowcy T20a = Czarne złącze 20PIN na słupku drzwi pasażera T10e = Czarne złącze 10PIN moduł drzwi strona kierowcy T10f = Czarne złącze 10PIN moduł drzwi strona pasażera Strona kierowcy T17f (7) ——> T20 (19) ——> T10e (7) T17f (8) ——> T20 (9) ——> T10e (8) Strona pasażera T17f (7) ——> T20a (19) ——> T10f (7) T17f (8) ——> T20a (9) ——> T10f (8) Tak mi wychodzi ze schematów i teraz moje pytanko - wynika z powyższego że do wkładów fotochrom lecą po 2 kable na stronę, czyli po parze z pin7 pomarańczowej kostki 17PIN w panelu złącz i po parze z pin8. Rozumiem, że fabrycznie są one zmostkowane przed tą kostką czy też do jednego pinu lecą 2 kable na raz? odpuść, zrobię Ci to przy okazji reszty tak jak jest ori w ogóle jak przeglądam to schematy pokazują dojście do modułu drzwi... ale od modułu do lusterek już nie ma drogi kabli, robiłem to teraz u moglaja to zrobię i u Ciebie razem z resztą Od modułu do lusterka przecież masz ory polaczenie w zaleznoscin od lustra czy 10 lub 14 pinow. Tam juz nic nie robisz. Musisz tylko doprowadzic 2 kable do modulu drzwi i tyle. A fabrycznie chyba jest tak że kostka z lusterka wchodzi do modułu w drzwiach a stamtąd kostką czarną wychodzą sygnały , czyż nie? tak jest
Opublikowano 22 Maja 201511 l Pany rozkminiam podłączenie fotochromów zewnętrznych. Chce to zrobić jak w oryginale i tutaj moja rozkmina (nie śmiać się) T17f = Pomarańczowa kostka w złączach na słupku A. T20 = Czarne złącze 20PIN na słupku drzwi kierowcy T20a = Czarne złącze 20PIN na słupku drzwi pasażera T10e = Czarne złącze 10PIN moduł drzwi strona kierowcy T10f = Czarne złącze 10PIN moduł drzwi strona pasażera Strona kierowcy T17f (7) ——> T20 (19) ——> T10e (7) T17f (8) ——> T20 (9) ——> T10e (8) Strona pasażera T17f (7) ——> T20a (19) ——> T10f (7) T17f (8) ——> T20a (9) ——> T10f (8) Tak mi wychodzi ze schematów i teraz moje pytanko - wynika z powyższego że do wkładów fotochrom lecą po 2 kable na stronę, czyli po parze z pin7 pomarańczowej kostki 17PIN w panelu złącz i po parze z pin8. Rozumiem, że fabrycznie są one zmostkowane przed tą kostką czy też do jednego pinu lecą 2 kable na raz? odpuść, zrobię Ci to przy okazji reszty tak jak jest ori w ogóle jak przeglądam to schematy pokazują dojście do modułu drzwi... ale od modułu do lusterek już nie ma drogi kabli, robiłem to teraz u moglaja to zrobię i u Ciebie razem z resztą Od modułu do lusterka przecież masz ory polaczenie w zaleznoscin od lustra czy 10 lub 14 pinow. Tam juz nic nie robisz. Musisz tylko doprowadzic 2 kable do modulu drzwi i tyle. A fabrycznie chyba jest tak że kostka z lusterka wchodzi do modułu w drzwiach a stamtąd kostką czarną wychodzą sygnały , czyż nie? tak jest DokładnieI tak to trzeba wlasnie zrobić [emoji6] Edytowane 22 Maja 201511 l przez pajda
Opublikowano 22 Maja 201511 l Zieluu, dnia 14 Maj 2015 - 10:17, napisał:Witajcie Mam szybkie pytanie - zmieniając kierę B6 4ramienną, na B6 3ramienną nie potrzebuje zmieniać taśmy? Sama kiera i poducha? tak sama kiera i poducha, plus można zmienić kodowanie modułu pod kierownicą Zmieniłem z 4 raminnej na 3 ramienną i nie mogę pozbyć się błędu 00588, a na desce AIRBAG dumnie świeci . Kostki przeczyściłem, usunięcie błędu vagem nie pomaga, co mam jeszcze zrobić ? Jak założę starą wszystko ok. Jak zmienić kod 00xxx na 01xxx , gdzie tego w vagu szukać ?
Opublikowano 22 Maja 201511 l ło masz... komp w aucie auto na podnośniku...To czekam panie zapominalski Nitroo miałeś się po łokieć zameldować [emoji2] Tapniete z HGW 2 Weź na spota, to podlecę na sekundę ze szkoły, ok? Mieszkasz sześć kilometrów dalej... Nie musisz robić kanapek na drogę [emoji2]. Przypomnij się w niedzielę bo nie wiem czy wyrobię się na spot. Tapniete z HGW 2
Opublikowano 22 Maja 201511 l Panowie macie u siebie w AVFach te podgrzewacze płynu chłodzącego: Lub czy może ktoś kto tego nie ma dokładał go samodzielnie? Bo mam z pod tego króĆca delikatny wyciek, będę wymieniał oringi, to może przy okazji bym sobie zamontował ten króciec z podgrzewaczem i w zimie coś by tam sobie grzało płyn. Ogarniał ktoś ten temat, lub wiecie czy jest jakiś schemat co by trzeba było i gdzie podpiąc i np w VAGu coś poprzekodowywac ?!
Opublikowano 22 Maja 201511 l Zieluu, dnia 14 Maj 2015 - 10:17, napisał: Witajcie Mam szybkie pytanie - zmieniając kierę B6 4ramienną, na B6 3ramienną nie potrzebuje zmieniać taśmy? Sama kiera i poducha? tak sama kiera i poducha, plus można zmienić kodowanie modułu pod kierownicą Zmieniłem z 4 raminnej na 3 ramienną i nie mogę pozbyć się błędu 00588, a na desce AIRBAG dumnie świeci . Kostki przeczyściłem, usunięcie błędu vagem nie pomaga, co mam jeszcze zrobić ? Jak założę starą wszystko ok. Jak zmienić kod 00xxx na 01xxx , gdzie tego w vagu szukać ? Zmiana kodowanie nic nie da. Problem jest z okablowaniem poduszki albo w samej poduszce. Sprawdz styki Edytowane 22 Maja 201511 l przez biggman
Opublikowano 22 Maja 201511 l Panowie w jaki inny sposób niż normalny, można otworzyc awaryjnie maskę? Wczoraj otwierała się normalnie, a dzisiaj zonk.
Opublikowano 22 Maja 201511 l Panowie w jaki inny sposób niż normalny, można otworzyc awaryjnie maskę? Wczoraj otwierała się normalnie, a dzisiaj zonk. Urwała się linka? Czy jakiś inny problem? Czytałem o tym kiedyś, awaryjnie, to trzeba zdjąć osłonę pod silnikiem i przy pomocy jakiegoś pręta dotrzeć do zamka od dołu tym prętem. Zlokalizować element blokujący i go przestawić, ponoć w stronę pasażera. Całość najłatwiej wykonywać z jakiegoś kanału ...