Bart-S Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Rozwód... podział majątku.... musiałem sprzedać AVF-a. A że czymś jeździć trzeba to trafił się ALT. Przypadek Mam dobre dojście na Motula więc nie boję się podróbek Zastanawiam się tylko jaki olej będzie najbardziej optymalny - dlatego pytanie kieruję głównie do userów tej jednostki.
Frimuś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Blotnik przód o kierowcy ma ktoś w bdb stanie? Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Gregory87 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Orientuje się ktoś czy w miejsce zwykłej zapalniczki (nieobracana) można zamontować obracaną bez przeróbek, podpasuje p&p ?
rafi10612 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Można Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Frimuś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Orientuje się ktoś czy w miejsce zwykłej zapalniczki (nieobracana) można zamontować obracaną bez przeróbek, podpasuje p&p ? TAK
Wandej Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Hej młode wilki Pytanko do użytkowników ALT-ka... jaki olej lejecie do motorowni? Myślę nad Motulem Specific 5W40 505.01 507.00 ale może w ramach swoich doświadczeń polecicie coś innego? Mordo lej albo 5w40 albo 5w50
Gregory87 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Można Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Orientuje się ktoś czy w miejsce zwykłej zapalniczki (nieobracana) można zamontować obracaną bez przeróbek, podpasuje p&p ? TAK Podziękował
biggman Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Rozwód... podział majątku.... musiałem sprzedać AVF-a. A że czymś jeździć trzeba to trafił się ALT. Przypadek Mam dobre dojście na Motula więc nie boję się podróbek Zastanawiam się tylko jaki olej będzie najbardziej optymalny - dlatego pytanie kieruję głównie do userów tej jednostki. To Bartek będzie co rezać ;-)
Bart-S Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Zamówiłem Specific 5W40. Trochę już pomodziłem Jest kierownica S line MF i łopatkami TIP z B8 (gałka zmiany biegów też dostała swap na pikowaną), radio CD Chorus z B7, schowek ze zmieniarką, CLH, tempomat i felga z 18" z RS6 C5. Jeszcze BOSE leży i czeka na założenie... Teraz czas na maintenance: zawieszenie przód, olej + filtry, serwis klimy no i pewnie powalczę z bolączkami tej motorowni... (typowe dla ALT czyli układ podciśnienia dla wzmacniacza siły hamowania oraz trimy) Plany: lepiej nic nie mówię Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Bart-S
dariuszqw Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Bart-S ja leje do swojej Motul Xcess 8100 5w40 i powiem Ci że jest OK
Bart-S Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Rozważałem ale ostatecznie stanęło na Specific-u A jak Wasze spalania w ALTkach? U mnie jak jeżdżę spokojnie - głównie trasa + 100km/h i tempomat to pali 9L. Jak wciskam w podłogę potrafi zechlać 13,5L. Średnio wychodzi mi 10-11L czyli 600km na baku.
RicS3 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Panowie orientujecie się czy da radę odnowić przycisk awaryjnych i esp tak żeby się nie różnił od ori schowka i kubka na napoje?Ktoś coś?
rade Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Rozważałem ale ostatecznie stanęło na Specific-u A jak Wasze spalania w ALTkach? U mnie jak jeżdżę spokojnie - głównie trasa + 100km/h i tempomat to pali 9L. Jak wciskam w podłogę potrafi zechlać 13,5L. Średnio wychodzi mi 10-11L czyli 600km na baku. Do gazu go tyle co mi spala benzyny zanim się przełączy na gaz to wychodziło kolo 9l , w trasie koło 8, ale nie ma sensu na Pb jeździć jak gazu łyknie 10l ...
kaju Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zamówiłem Specific 5W40. Trochę już pomodziłem Jest kierownica S line MF i łopatkami TIP z B8 (gałka zmiany biegów też dostała swap na pikowaną), radio CD Chorus z B7, schowek ze zmieniarką, CLH, tempomat i felga z 18" z RS6 C5. Jeszcze BOSE leży i czeka na założenie... Teraz czas na maintenance: zawieszenie przód, olej + filtry, serwis klimy no i pewnie powalczę z bolączkami tej motorowni... (typowe dla ALT czyli układ podciśnienia dla wzmacniacza siły hamowania oraz trimy) Plany: lepiej nic nie mówię chcesz wiązke do bożenki? fajnie, że wracasz do nas, lipa, że wyszło jak wyszło...
Maciek0502 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Pytanie do modziarzy: planuje przeróbkę lamp na bixa, mam już zbiornik płynu, zderzak, czujniki do samopoziomu. Brakuje mi kabli, modułu i ??? W lampie będę miał zmienione silniki, więc co muszę jeszcze przerobić w instalacji? Jakiś link? Ewentualnie porady? Natapane z P8
Magdalenah Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Gratulacje nowego auta BartS znając poprzednią B6 będą to dobrze zainwestowane pieniądze. Kolor piękny. Też o takim marzę. Szerokości i bezawaryjnej jazdy. A instalacja gazowa to faktycznie niezły pomysł.
pajda Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zamówiłem Specific 5W40. Trochę już pomodziłem Jest kierownica S line MF i łopatkami TIP z B8 (gałka zmiany biegów też dostała swap na pikowaną), radio CD Chorus z B7, schowek ze zmieniarką, CLH, tempomat i felga z 18" z RS6 C5. Jeszcze BOSE leży i czeka na założenie... Teraz czas na maintenance: zawieszenie przód, olej + filtry, serwis klimy no i pewnie powalczę z bolączkami tej motorowni... (typowe dla ALT czyli układ podciśnienia dla wzmacniacza siły hamowania oraz trimy) Plany: lepiej nic nie mówię Daj no jakie fotki tego cacka?Czy jest juz wątek założony?
dariuszqw Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Rozważałem ale ostatecznie stanęło na Specific-u A jak Wasze spalania w ALTkach? U mnie jak jeżdżę spokojnie - głównie trasa + 100km/h i tempomat to pali 9L. Jak wciskam w podłogę potrafi zechlać 13,5L. Średnio wychodzi mi 10-11L czyli 600km na baku. Ja przez rok jezdziłem na PB i wychodziło mi jakieś ~9L średniej, kiedyś z Gdańska do Wawy leciałem non stop 120- 140 to wyszło mi niecałe 11L czyli tragedi niema. Spalanie masz normalne ładuj gaz i będziesz zadowolony, ja tankuje 57L lpidzi i robie jakieś 550km
Wandej Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Rozważałem ale ostatecznie stanęło na Specific-u A jak Wasze spalania w ALTkach? U mnie jak jeżdżę spokojnie - głównie trasa + 100km/h i tempomat to pali 9L. Jak wciskam w podłogę potrafi zechlać 13,5L. Średnio wychodzi mi 10-11L czyli 600km na baku. Multi? Mój w trasie 7,5l palił mniej wiecej w mieście do 12l
Rekomendowane odpowiedzi