Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozwód... podział majątku.... musiałem sprzedać AVF-a. A że czymś jeździć trzeba to trafił się ALT. Przypadek ;)

Mam dobre dojście na Motula więc nie boję się podróbek ;) Zastanawiam się tylko jaki olej będzie najbardziej optymalny - dlatego pytanie kieruję głównie do userów tej jednostki.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Blotnik przód o kierowcy ma ktoś w bdb stanie?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy w miejsce zwykłej zapalniczki (nieobracana) można zamontować obracaną bez przeróbek, podpasuje p&p ?

Opublikowano

Można

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy w miejsce zwykłej zapalniczki (nieobracana) można zamontować obracaną bez przeróbek, podpasuje p&p ?

TAK

Opublikowano

Hej młode wilki :P Pytanko do użytkowników ALT-ka... jaki olej lejecie do motorowni? Myślę nad Motulem Specific 5W40 505.01 507.00 ale może w ramach swoich doświadczeń polecicie coś innego?

Mordo lej albo 5w40 albo 5w50 :wink:

Opublikowano

Można

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

TAK

Podziękował :hi:

Opublikowano

Rozwód... podział majątku.... musiałem sprzedać AVF-a. A że czymś jeździć trzeba to trafił się ALT. Przypadek ;)

Mam dobre dojście na Motula więc nie boję się podróbek ;) Zastanawiam się tylko jaki olej będzie najbardziej optymalny - dlatego pytanie kieruję głównie do userów tej jednostki.

To Bartek będzie co rezać :kox: ;-)

Opublikowano

Zamówiłem Specific 5W40.

Trochę już pomodziłem ;) Jest kierownica S line MF i łopatkami TIP z B8 (gałka zmiany biegów też dostała swap na pikowaną), radio CD Chorus z B7, schowek ze zmieniarką, CLH, tempomat i felga z 18" z RS6 C5. Jeszcze BOSE leży i czeka na założenie...

Teraz czas na maintenance: zawieszenie przód, olej + filtry, serwis klimy no i pewnie powalczę z bolączkami tej motorowni... (typowe dla ALT czyli układ podciśnienia dla wzmacniacza siły hamowania oraz trimy)

Plany: lepiej nic nie mówię ;)

Edytowane przez Bart-S

Opublikowano

Bart-S ja leje do swojej Motul Xcess 8100 5w40 i powiem Ci że jest OK ;)

Opublikowano

Rozważałem ale ostatecznie stanęło na Specific-u ;)

A jak Wasze spalania w ALTkach? U mnie jak jeżdżę spokojnie - głównie trasa + 100km/h i tempomat to pali 9L. Jak wciskam w podłogę potrafi zechlać 13,5L. Średnio wychodzi mi 10-11L czyli 600km na baku.

Opublikowano

Panowie orientujecie się czy da radę odnowić przycisk awaryjnych i esp tak żeby się nie różnił od ori schowka i kubka na napoje?

Ktoś coś?
Opublikowano

A jak Wasze spalania w ALTkach? U mnie jak jeżdżę spokojnie - głównie trasa + 100km/h i tempomat to pali 9L. Jak wciskam w podłogę potrafi zechlać 13,5L. Średnio wychodzi mi 10-11L czyli 600km na baku.

Do gazu go :P tyle co mi spala benzyny zanim się przełączy na gaz to wychodziło kolo 9l , w trasie koło 8, ale nie ma sensu na Pb jeździć jak gazu łyknie 10l ...

Opublikowano

Zamówiłem Specific 5W40.

Trochę już pomodziłem ;) Jest kierownica S line MF i łopatkami TIP z B8 (gałka zmiany biegów też dostała swap na pikowaną), radio CD Chorus z B7, schowek ze zmieniarką, CLH, tempomat i felga z 18" z RS6 C5. Jeszcze BOSE leży i czeka na założenie...

Teraz czas na maintenance: zawieszenie przód, olej + filtry, serwis klimy no i pewnie powalczę z bolączkami tej motorowni... (typowe dla ALT czyli układ podciśnienia dla wzmacniacza siły hamowania oraz trimy)

chcesz wiązke do bożenki? :decayed: fajnie, że wracasz do nas, lipa, że wyszło jak wyszło...

Opublikowano

leci Apikol z USA :banan:

Opublikowano

Pytanie do modziarzy: planuje przeróbkę lamp na bixa, mam już zbiornik płynu, zderzak, czujniki do samopoziomu. Brakuje mi kabli, modułu i ???

W lampie będę miał zmienione silniki, więc co muszę jeszcze przerobić w instalacji? Jakiś link? Ewentualnie porady?

Natapane z P8

Opublikowano

Gratulacje nowego auta BartS :) znając poprzednią B6 będą to dobrze zainwestowane pieniądze. Kolor piękny. Też o takim marzę. Szerokości i bezawaryjnej jazdy. A instalacja gazowa to faktycznie niezły pomysł.

Opublikowano

Zamówiłem Specific 5W40.

Daj no jakie fotki tego cacka?

Czy jest juz wątek założony?

Opublikowano

Ja przez rok jezdziłem na PB i wychodziło mi jakieś ~9L średniej, kiedyś z Gdańska do Wawy leciałem non stop 120- 140 to wyszło mi niecałe 11L czyli tragedi niema. Spalanie masz normalne :wink: ładuj gaz i będziesz zadowolony, ja tankuje 57L lpidzi i robie jakieś 550km :P

Opublikowano

Multi? Mój w trasie 7,5l palił mniej wiecej w mieście do 12l