Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, dekiel 13 napisał:

Adam u mnie ori ślimak ok , 215 kkm przejechane więc całe nic , auto doinwestowane więc chce pomyśleć teraz o większej mocy. Ale tak aby to miało ręce i nogi , wyglądać ma po włożeniu profi, i oczywiście nie dymić,  afr i inne egt ma być lala. 

U mnie GTC1549vz. Więcej info znajdziesz w moim temacie. Czy jest profi to nie wiem, ale trytytek nie ma:cool1:

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki Jarek , looknę w wolnej chwili. :thumbup1:

Opublikowano
11 godzin temu, Adam87 napisał:

Nie przyczepią się na EU o to?

U mnie też już przeładowuje, wiec też muszę pomyśleć o czymś:wink:

U mnie nie przeładowuje ale mam multimape od Adriana 100/130/165 KM i przydało by się więcej. Z resztą o co mieli by się przyczepić ?

Opublikowano
10 godzin temu, dekiel 13 napisał:

U mnie nie przeładowuje ale mam multimape od Adriana 100/130/165 KM i przydało by się więcej. Z resztą o co mieli by się przyczepić ?

A pieron wie. Wiesz jakie są norki:decayed:

To jak tak, to też szukam czegoś na podmiankę:lol1:

Opublikowano

Witam,

panowie ułamał mi się zatrzask trzymający oparcie, tą tylną część fotela, a dwa pozostałe jakoś słabo to trzymają i odstaje:facepalm::doh:

Idzie to jakoś zregenerować, ewentualnie wymienić na nowe ?:decayed::eusathink:

Opublikowano

Wymiana na nowe lub kupno zatrzasków po ok 50 zł za sztukę.

Opublikowano

Poszukiwana skrzynia biegow do bex HES

Opublikowano

Cześć panowie. Mam pytanie do znawców Quattro i ośki a dokładnie to jeszcze samochód cabrio. Poniżej przesyłam dwa zdjęcia z lewej strony jest to Audi A4 B6 Cabrio z tym że w Quattro z prawej strony jest to Audi A4 B6 Cabrio fwd moje, pytanie o wzmocnienia podwozia te grube płaskowniki czy one występowały tylko w Quattro? czy też w ośce dodam że u mnie tego nie ma. Nie ma nawet otworów w belce tych dodatkowych w budzie nie wiem jeszcze bo nie zerkałem pod plastiki ale z tyłu normalnie te wzmocnienia są więc pytanie czy ktoś tego nie przekręcił i założył kołyskę ze zwykłego fwd czy w tym modelu co ja mam nie występowały te wzmocnienia z przodu?

q.jpg.9db16df7e94669335c7d32d315419656.jpg

Opublikowano

Cześć 

Tak, sanki pod ośke w Cabrio maja numer 8H0399315H i nie widać żeby posiadały otwory na te belki dodatkowe.

Sanki pod Q w Cabrio maja numer 8H0399315Q i w nich googlująć można zauważyc dodatkowe mocowania pod te wzmocnienia.

Co do podwozia nie podpowiem... :D

Edytowane przez soul87

Opublikowano

Racja w sankach Quattro są wspawane dodatkowe tulejki gwintowane ciężko dostać takie sanki jedna jest widzę,  ale raczej przyspawamy do mojej bo była piaskowana i malowana i w idealnym stanie jest,  jeszcze poczekam może ktoś odpowie w sprawie podwozia czy tam są jakieś wspawane tulejki gwintowane.

Opublikowano

Pany, jakie macie zdanie na temat tych pierścieni? Oryginalnie był 3-częściowy, a w nowym zestawie takie coś :

IMG_20221002_204013.thumb.jpg.6e4ed946d9f6a6e2286ee9f5737f6e81.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze kombinuje ale chyba tego typu pierścienie się wawala i wymienia na 3 częściowe aby wyeliminować wadę olejową w silnikach TFSI.

Opublikowano

Dobrze kombinujesz. Ale ta wada olejowa w dużej mierze powstaje przez Longlife,  Czyli jeśli zmieniali byśmy olej co 7000 i byłby to dobry olej jakościowo, to na pewno wada olejowa byłaby przesunięta dużo dalej.  Ja tak czy siak zakładał bym trzyczęściowe,  w tych  pierścieniach co pokazane to są tam miniaturowe otworki na olej.

Opublikowano

No właśnie o to mi chodziło, też myślałem że niby te pierścienie są do d*py, bo szybko się zapychają ale zaś z drugiej strony ja wymieniam olej co 8-10k km, nie mam turbo więc i olej wolniej się zużywa.. znowu wywalić kolejne 200 zł na pierścienie olejowe trochę słabo..

Opublikowano

Słabo to będzie jak oszczędzisz 200zł i będziesz niezadowolony z całego remontu ;) 

Opublikowano

Panowie poszukiwany numer spinki do nakładki progowej czy może na jednej spince i taśmie dwustronnej będzie się trzymać? IMG_20221001_191124.thumb.jpg.c995b6174ec404b5dd20376eed0dd55c.jpg

Sprawa druga, od czego jest ten bezpiecznik? 40A IMG_20221003_155641.thumb.jpg.cf12b68616748ee9590af846860baa7b.jpg

Opublikowano

Bezpiecznik jest od wentylatora chłodnicy. 

Opublikowano

Paweł jak listwa jest niezdeformowana powinno dobrze złapać i trzymać. Zobacz jeszcze czy taśma nieco więcej wystaję niż ten rant nakładki bo jak jest niżej to tak sobie może tylko złapać. Musisz  odtłuscić powierzchnię progu i dobrze przycisnąć.

Opublikowano
11 minut temu, dekiel 13 napisał:

Paweł jak listwa jest niezdeformowana powinno dobrze złapać i trzymać. Zobacz jeszcze czy taśma nieco więcej wystaję niż ten rant nakładki bo jak jest niżej to tak sobie może tylko złapać. Musisz  odtłuscić powierzchnię progu i dobrze przycisnąć.

Dwie się już trzymają więc chyba jest ok. Brałem o tych samych parametrach jak było oryginalnie, więc będzie dobrze. Dzięki. 

Opublikowano

panowie poratujcie nr głośnika bose w drzwi ew. ktoś może ma na sprzedaż? mój umarł :( potrzebuje na przód prawa strona:facepalm::decayed: