Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czujnik poziomowanie ksenonu. 

Edytowane przez george

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Samopoziom od świateł xenon.

Opublikowano

Hejos 

Panowie od pewnego czasu zauważyłem że po przekręceniu zapłonu lampy mi się nie poziomują, błędu żadnego w sterowniku  nie było , dziś chciałem zobaczyć co jest grane i po wejściu w sterownik i w BS od razu wywaliło mi błąd : 01539 headlights not adjusted

nic nie mogę z nim zrobić, przy próbie skasowania lampy opuszczają się na dół chwilę pobucza silniczki tak jakby dochodziły do jakiejś krańcówki i błąd wraca.

Czytalem troche tematow na forum z tym zwiazanych i wszyscy pisza o procedurze adaptacji lamp w BS grupa 1 i 2 , ja jednak nic w tych grupach nie mam i teraz pytanie czy jest to wina kabla i programu mam viakena + vcds lite , czy muszę jakoś się zalogować żeby były pomiary w tych grupach ? Może ktoś się z tym spotkał już i rozwiązał problem.

Opublikowano

Nic nie masz? Jak wchodzisz w bs, grupa pierwsza, powinno zainicjować ustawianie lamp, poczekaj chwilę, z minutę i przejdź na grupę drugą.

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał(a):

Nic nie masz? Jak wchodzisz w bs, grupa pierwsza, powinno zainicjować ustawianie lamp, poczekaj chwilę, z minutę i przejdź na grupę drugą.

Dokładnie wchodzę w BS gr 1 i jest ERROR  pola nie są wypełnione zarówno w 1 jak i 2 grupie.  Żeby było ciekawiej to ten błąd wywaliło w chwili kiedy pierwszy raz wszedłem w BS .

Opublikowano

A masz jakieś błędy w tym sterowniku? Jakie masz kodowanie? Wtyczki od czujników poziomowania są? 

Opublikowano

Niestety ale sterowniki od xenona często nie chcą współpracować poprawnie że słabym kablem, a w vcds lite chyba też nie wszystkie funkcje są dostępne tak jak w pełnej wersji z tego co pamiętam. Poszukaj kogoś z dobrym kablem i pewlnym vcdsem i zobacz czy będzie ok.

Opublikowano
1 godzinę temu, Langista napisał(a):

A masz jakieś błędy w tym sterowniku? Jakie masz kodowanie? Wtyczki od czujników poziomowania są? 

Tylko ten jeden 01539 innych brak  , kodowanie jest dla A4 8E , podwjrzewam ze jakims cudem wchodzac pierwszy raz w BS rozpocząłem procedurę adaptacji która nie poszła jak powinna i teraz jest taki cyrk , czujniki  właśnie sprawdzę  jak będę kola przekładał bo ciężko powiedzieć kiedy to padło bo lampy były wyciągane dziesiątki razy w ostatnim roku.

1 godzinę temu, MaTeo85 napisał(a):

Niestety ale sterowniki od xenona często nie chcą współpracować poprawnie że słabym kablem, a w vcds lite chyba też nie wszystkie funkcje są dostępne tak jak w pełnej wersji z tego co pamiętam. Poszukaj kogoś z dobrym kablem i pewlnym vcdsem i zobacz czy będzie ok.

Dziwi mnie tylko ze np w MB już w kilku grupach początkowych widzi wskazania bodajże napięć z czujników , procenty itp

Nigdy nie miałem problemu z tym kablem robił wszystko Łącznie z ABSem czego miał nie ogarniać.

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Miałem podobnie, ale 0 błędów w module od xenon, samopoziomowanie nie działało, kupiłem nawet drugi moduł i niepotrzebnie problemem okazał się bezpiecznik, który nie wyglądał na spalony, ale musiał być uszkodzony bo po wymianie na inny wszystko działa do dziś.

Opublikowano
3 godziny temu, MichałA4 napisał(a):

Tylko ten jeden 01539 innych brak  , kodowanie jest dla A4 8E , podwjrzewam ze jakims cudem wchodzac pierwszy raz w BS rozpocząłem procedurę adaptacji która nie poszła jak powinna i teraz jest taki cyrk , czujniki  właśnie sprawdzę  jak będę kola przekładał bo ciężko powiedzieć kiedy to padło bo lampy były wyciągane dziesiątki razy w ostatnim roku.

Dziwi mnie tylko ze np w MB już w kilku grupach początkowych widzi wskazania bodajże napięć z czujników , procenty itp

Nigdy nie miałem problemu z tym kablem robił wszystko Łącznie z ABSem czego miał nie ogarniać.

Wrzuć pełny autoscan.

Opublikowano
2 godziny temu, tass napisał(a):

Miałem podobnie, ale 0 błędów w module od xenon, samopoziomowanie nie działało, kupiłem nawet drugi moduł i niepotrzebnie problemem okazał się bezpiecznik, który nie wyglądał na spalony, ale musiał być uszkodzony bo po wymianie na inny wszystko działa do dziś.

Sprawdzę ten trop , wieczorem zrobię podejście do niego ponowne. 

21 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Wrzuć pełny autoscan.

Ogarne , i wrzucę co tam się wyświetla.

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Sprawdzałeś jak wyglądają czujniki i ramiona czujników?

Jak któryś ma usterkę to wartości będą poza zakresem i adaptacja będzie niemożliwa. 

Jakie wartości pokazują czujniki?

Opublikowano

Tak to wygląda.

20221028_223539.jpg

20221028_223626.jpg

20221028_223634.jpg

20221028_223715.jpg

Opublikowano

Gdzie autoscan?

Opublikowano
31 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Gdzie autoscan?

Coś mam z klimatronikiem autoscan  zawiesza się gdy do niego dochodzi, dziwna sprawa bo niedawno do niego zaglądałem i było ok , a teraz nie może się do niego komp podłączyć  i zawiesza program w dodatku.

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Może odłącz aku na godzinkę, taki reset może dobrze zrobi całej elektronice?

Opublikowano
10 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Gdzie autoscan?

20221029_095625.jpg

20221029_095637.jpg

20221029_095652.jpg

20221029_095703.jpg

Opublikowano

Potrzebuje modułu DRL do b6 taki który będzie można włączyć i wylaczyć odłożonym włącznikiem z b7. Mój obecny moduł da się wyłączyć ale już się nie włącza, trzeba zgasić auto zapalić i znowu działa. Dokładał ktoś taki?

Edytowane przez dzejo

Opublikowano

Ja mam moduł LEPARDA i jest OKi. Podłączony pod przełącznik DRL CLH z B7/Exeo

PROELTEC'A też miałem i były z nim cyrki plus marne podejście producenta, dlatego nie polecam.

Jak już piszę to @dzejo jak tam dwumas sachs'a, ciągle daje radę?

Edytowane przez staniek

Opublikowano
18 minut temu, staniek napisał(a):

Ja mam moduł LEPARDA i jest OKi. Podłączony pod przełącznik DRL CLH z B7/Exeo

PROELTEC'A też miałem i były z nim cyrki plus marne podejście producenta, dlatego nie polecam.

Jak już piszę to @dzejo jak tam dwumas sachs'a, ciągle daje radę?

Ok dzięki już zamówiłem. Tak daje rade choć ja dużo przebiegu nie robie… 5-6k rocznie