Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bartek ale te na krzyżaka spokojnie zamontuje w miejsce płaskich ??

Nie. On pasuje tylko na ostatni zewnętrzny otwór - bo tam spinasz nadkole + spojler + spinka trzymająca w ślizgu zderzaka. Na pozostałe 2 otwory jest za długi - bo spinasz tylko nadkole + spojler (środkowy otwór nadkola) oraz nadkole i osłonę silnika (wewnętrzny otwór nadkola) . Zatem krzyżak nie będzie trzymał i będzie wylatywał (chyba że nawalisz podkładek).

---------- Post dopisany at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany at 13:50 ----------

Pany pomóżcie bo te łamagi w ASO nie potrafią mi odpowiedzieć.

Chodzi mi o kołki mocujące nadkole z tym spojlerkiem - ile ma ich w końcu iść na stronę? 1 czy 2 sztuki?

W tym spojlerku fabrycznie jest jeden klip montażowy, ale jest też miejsce na drugi klip.

normalnie nie miałbym problemu z doborem, ale ETKA pokazuje jakieś bzdety w przypadku tych kołków

Chodzi o element 16

http://i.imgur.com/MsfKMoP.png

Artur... W spojlerku od dołu montujesz ten sam, metalowy kołek co do osłony dźwiękochłonnej (ten dłuższy czyli 8D0 805 121 B). Natomiast mocowanie nadkola (od strony koła) wchodzą łącznie 3 kołki plastikowe ale 2 różne typy. Na zewnątrz dajesz kołek na krzyżaka (4A0 805 121 C) a dwa kołki od środka (4A0 805 121 A) są na płaski śrubokręt. Z tych 3 wymienionych kołków plastikowych - dwa zewnętrzne mocują spojlerek i nadkole a wewnętrzny łączy nadkole i osłonę dźwiękochłonną.

Ok teraz to już wygląda mi jaśniej. Tylko dlaczego 2 od środka? Gdzie ten drugi ma się zaczepić - w nadkolu jest otwór na niego?

W nadkolu na dole macie 3 otwory na kołki - na zewnątrz jest krzyżak, w środku jest płaski i wewnętrzna strona nadkola też płaski. Obejrzyjcie sobie nadkole a potem przeczytajcie dokładnie i ze zrozumieniem to co napisałem wcześniej.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Już teraz Bartek wiem wszystko , faktycznie są 3 otwory w nadkolu w poziomej linii. Zamówiłem te ustrojstwa przez tel, ceny troche powalają, ale chce zrobić z tym porządek raz na zawsze

Opublikowano

Panowie mam u siebie wycieraczki aero i się zastanawiam czy można jakoś zwiększyć siłę docisku pióra do szyby?

Opublikowano
Pany w planach jest zamiana koła 19" przod 8.5 et35 (zapewno wejdzie)tyl 9.5 et 35 i tu pytanie wlezie to ? Druga sprawa jakie opony najlepiej bedzie naciagnąć na to? Przód 215/35 tyl 225/35 ?

przód wejdzie,

tył: raczej nie ma szans

u mnie przy 19"x9 i et 35 ocierało

dopiero ustawienie geometrii na 5 stopniowy negatyw ( bodajże tak jak w RS4 ) wlazło

opony 225/35 przy 9,5 będzie mocny naciąg ale da rade

Tez boje się o tył teraz mam 19" 9" et 30 gumy 225/35 continentalei jest na styk ale znów ta sama felga opona rownież tych samych parametrów lecz bridgestone i tarło

http://s23.postimg.org/n4820a3o7/2013_05_16_07_55_43.jpg

Odboje na gwint zakładałeś??

Tylko te ktore bylo w komplecie z gwintem

Opublikowano

:hi:

Dojazdówka 17" wchodzi na zacisk 320.

Opublikowano
:hi:

Dojazdówka 17" wchodzi na zacisk 320.

Taaadaaaam :decayed:

Opublikowano

Jutro mogę sprawdzić jej parametry jak coś :wink:

Opublikowano

jakie polecacie oponki w 19 a jakich nie polecacie?? :wink: handluje ktoś oponkami? potrzebuje 4x 215/35/19

Opublikowano
jakie polecacie oponki w 19 a jakich nie polecacie?? :wink: handluje ktoś oponkami? potrzebuje 4x 215/35/19

sam Prezes chyba wystawial kiedys oponki na sprzedaz

Opublikowano

to jak już jest o kołkach to może mi ktoś powie jakie są mi potrzebne do osłony pod silnik? Może gdzieś kupię jakiś komplet ? :whistling:

Opublikowano
to jak już jest o kołkach to może mi ktoś powie jakie są mi potrzebne do osłony pod silnik? Może gdzieś kupię jakiś komplet ? :whistling:

Tutaj też są 2 rodzaje kołków

długość 18mm 8D0 805 121

długość 20mm 8D0 805 121 B

Ile ich dokładnie potrzeba to ETKA nie pokazuje

Opublikowano

d2c2c25b082566fd8798dad2deb6ae73.jpg

:shock3:

Opublikowano

Patrz ile tam luzu między autami. By się ścisnęli to by było tylko 99 km korku. :polew:

Opublikowano

długość 18mm 8D0 805 121

Na łączenie osłony ze spojlerem zderzaka potrzebne są 3szt. krótkiego kołka z grubą podkładką 8E0 805 121 A. Następnie kolejny kołek czyli 8D0 805 121 B (10szt.) - tutaj mamy trzy kołki z przodu zaraz za spojlerem zderzaka, dwa od doły na spojlerkach nadkoli, 3 na łączenie osłon silnika i skrzyni oraz 2 na tylną część osłony skrzyni. Do tej wersji kołka potrzebna jest podkładka 4A0 805 137 (7szt. ponieważ w otworach blisko spojlera się ich nie zakłada).

Widzę, że przyda się DIY - skończą się problemy (jutro coś przygotuję).

Opublikowano

długość 18mm 8D0 805 121

Na łączenie osłony ze spojlerem zderzaka potrzebne są 3szt. krótkiego kołka z grubą podkładką 8E0 805 121 A. Następnie kolejny kołek czyli 8D0 805 121 B (10szt.) - tutaj mamy trzy kołki z przodu zaraz za spojlerem zderzaka, dwa od doły na spojlerkach nadkoli, 3 na łączenie osłon silnika i skrzyni oraz 2 na tylną część osłony skrzyni. Do tej wersji kołka potrzebna jest podkładka 4A0 805 137 (7szt. ponieważ w otworach blisko spojlera się ich nie zakłada).

Widzę, że przyda się DIY - skończą się problemy (jutro coś przygotuję).

oj DIY by się przydał, już widzę że coś poknociłem z przednimi kołkami bo zamówiłem 8E0 805 121 B :facepalm: Tak mi matoły z ASO podpowiedzieli po podaniu VIN

Opublikowano

ja bede swoja oslone silnika zdejmowal w sobote bo panowie z aso twierdzil ize jest gdzies peknieta wiec jesli juz to moge porobic dokladne zdjecia :wink:

Opublikowano
ja bede swoja oslone silnika zdejmowal w sobote bo panowie z aso twierdzil ize jest gdzies peknieta wiec jesli juz to moge porobic dokladne zdjecia :wink:

Spoko Andrzej - mam już wszystko przygotowane :wink:

Opublikowano

OK BARTEK :wink:

btw moj pierwszy DIY zrobiony opisany i gotowy do pomocy innym

:banan:

Opublikowano

siema,

czy siatka o oznaczeniach 8X0 869 MRY

na haczykach 8E5 861 869

będzie ładnie naciągnięta?

Ponawiam pytanie

Opublikowano