biggman Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Panowie pomoze ktos obeznany w lapmach? Wymieniałem przed wczoraj zarniki xenona stare były ori frimy osram d1s wymienilem na zamienniki ktore kosztowały mnie 260 pln 5500k wszytsko było ok świeciły elegancko przejechalem nad morze wczoraj wieczorem po 60 km padla lampa od kierowcy byłem dzisiaj myslalem ze to zarnik pojechalem do sklepu znajomy dal nowy zarnik rozkrecilem lampe wymieniłem ale nowy tez nie swieci ;( sprawdzilem bezpieczniki tez sa cale czyli przetwornica?? Panowie pomoze ktos obeznany w lapmach? Wymieniałem przed wczoraj zarniki xenona stare były ori frimy osram d1s wymienilem na zamienniki ktore kosztowały mnie 260 pln 5500k wszytsko było ok świeciły elegancko przejechalem nad morze wczoraj wieczorem po 60 km padla lampa od kierowcy byłem dzisiaj myslalem ze to zarnik pojechalem do sklepu znajomy dal nowy zarnik rozkrecilem lampe wymieniłem ale nowy tez nie swieci ;( sprawdzilem bezpieczniki tez sa cale czyli przetwornica?? Już kliku znajomych mi mówiło że przy nowych żarnikach, stare ori B6 przetwornice lubią paść
KewsonND Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Dzięki kolego za odpowiedz Z tego co widzę na allegro przetwornica 200+ pln i dużo tego nie wiadomo czy bd pasowac ciekawe czy da rade jakąś uzywana gdzies wyrwac taniej
KoJ@K Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Pany wymieniał ktoś uszczelkę pod pokrywą zaworów? Bo kupiłem uszczelkę elringa i dodatkowo wkleiłem na dirko i nadal cieknie. Tylko ori uszczelka załatwi sprawę? Poza uszczelką wymieniać jeszcze śruby czy jakieś uszczelniacze śrub bo nie były wymieniane przy wymianie uszczelki a coś obiło się o uszy? Ze tak powiem "typowy blad", dam nowa uszczelke, nayebie sylikonu, zakrece na stare sruby i musi byc git. Przy pokrywie panie jest 13 srub, ktore maja na sobie takie tulejki plastikowo-gumowe ktore sie "wyklepuja" przez te lata uzywania i po odkreceniu i ponownym skreceniu na nich, mimo nowej uszczelki bedzie cieklo, bo te tulejki juz nie dociagaja odpowiednio. Ja wymienilem kiedys chyba ze 6szt tych srubek + nowa uszczelka Erlinga i bylo suchutko. Jedna taka srubka w aso kosztuje niestety chyba cos kolo 14zl , a jest ich 13.
TOM3K Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 gwerty ma jakąś tam firmę co regeneruje przetwornice i mówił ze profi robota
patryk10015 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Czyli brac nowa uszczelke z kompletem śrub? I rozumiem przy nowej uszczelce dirko już nie dawać?
KoJ@K Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Ja mialem uszczelke Erlinga, bez dirko, srubki z aso i bylo git. Edytowane 1 Lipca 2016 przez KoJ@K
greg2505 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 przy dokręcaniu śrub zachowaj kolejność i siłę dokręcania ,inaczej może cieknąć ,kilka razy zdejmowałem pokrywę i,uszczelki nie wymieniałem i nic nie cieknie
patryk10015 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 No z kolejnoscia to wiem. Siła dokrecania jest 10 nm dobrze pamietam?
Blachu Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Tutaj jest temat odnośnie wymiany uszczelki pokrywy zaworów: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/265260-wymiana-uszczelki-pokrywy-zaworow-avb-awx-avf-bke/ W skrajnym przypadku, gdy pokrywa jest "minimalnie pofalowana" może okazać się konieczna jej wymiana... tak było u mnie
pajda Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Panowie po uja wam przy ledach moduł na 30%? JAK chcesz leda to aby zrobić drl wystarczy zwykły przekaźnik,albo to http://allegro.pl/automat-modul-swiatel-dziennych-dzienne-led-drl-i5684755223.html Led na 30 % to nie porozumienie wiem bo miałem będzie swiecic jak świeczkiJak chcesz wsadzic led to tylko na 80%-100 %! Są moduły pod led sam mam taki. Dokładnie taki jak w aukcji od tego właśnie gościa z Łodzi. A jakie masz ledy? http://allegro.pl/zarowka-led-h7-21-x-5630-led-drl-ultra-jasna-i5956492510.html
patryk10015 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Ok dzieki w przyszłym tygodniu ogarne temat.
kaman Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Panowie ide zaraz grzebać przy samochodzie i mam pytanie: kratki halogenów trzymają się wyłącznie na zatrzaskach czy może jest gdzieś ukryta jakaś śruba? Wolę się upewnić żeby niczego nie połamać [emoji12] Wysłane z jabłka Ogarnięte, od razu ciekawiej przód się prezentuje [emoji16][emoji16] Później wrzucę foto do swojego tematu [emoji6] Edytowane 2 Lipca 2016 przez kaman
grzes283 Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Siema....Panowie pytanko. Jaki olej do passata b7 2.0 tdi 140km CFFB? Nie znalazłem żadnej informacji, a kartka przy silniku jest nieczytelna...... I bardzo proszę bez przytyków, że to nie to forum Kwituje to hasłem : Forum budują ludzie, a nie marki samochodów
tomekhxc Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Siema....Panowie pytanko. Jaki olej do passata b7 2.0 tdi 140km CFFB? Nie znalazłem żadnej informacji, a kartka przy silniku jest nieczytelna...... I bardzo proszę bez przytyków, że to nie to forum Kwituje to hasłem : Forum budują ludzie, a nie marki samochodów hmm może LM 4200 ? dobra oliwa ja do swojego dizla taki leje ps. nie to forum (żatruje )
jerzu Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Cześć, Możecie mi podpowiedzieć gdzie znajdę schmaty do przejścia z MCE E na F? Wydawało mi się że było to kiedyś na forum... Montuje moduł DRL i lusterko z czujnikiem zmierzchu, ale nie mogę znaleźć schematu. Pomocy
grzes283 Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Siema....Panowie pytanko. Jaki olej do passata b7 2.0 tdi 140km CFFB? Nie znalazłem żadnej informacji, a kartka przy silniku jest nieczytelna...... I bardzo proszę bez przytyków, że to nie to forum Kwituje to hasłem : Forum budują ludzie, a nie marki samochodów hmm może LM 4200 ? dobra oliwa ja do swojego dizla taki leje ps. nie to forum (żatruje ) Siema....Panowie pytanko. Jaki olej do passata b7 2.0 tdi 140km CFFB? Nie znalazłem żadnej informacji, a kartka przy silniku jest nieczytelna...... I bardzo proszę bez przytyków, że to nie to forum Kwituje to hasłem : Forum budują ludzie, a nie marki samochodów hmm może LM 4200 ? dobra oliwa ja do swojego dizla taki leje ps. nie to forum (żatruje ) Ostatnio w audi też lalem LM. A jaka specyfikacja biorąc pid uwagę DPF, bo chyba to, ze CR to bez znaczenia?
Zieluu Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Siema....Panowie pytanko. Jaki olej do passata b7 2.0 tdi 140km CFFB? Nie znalazłem żadnej informacji, a kartka przy silniku jest nieczytelna...... I bardzo proszę bez przytyków, że to nie to forum Kwituje to hasłem : Forum budują ludzie, a nie marki samochodów hmm może LM 4200 ? dobra oliwa ja do swojego dizla taki leje ps. nie to forum (żatruje ) Siema....Panowie pytanko. Jaki olej do passata b7 2.0 tdi 140km CFFB? Nie znalazłem żadnej informacji, a kartka przy silniku jest nieczytelna...... I bardzo proszę bez przytyków, że to nie to forum Kwituje to hasłem : Forum budują ludzie, a nie marki samochodów hmm może LM 4200 ? dobra oliwa ja do swojego dizla taki leje ps. nie to forum (żatruje ) Ostatnio w audi też lalem LM. A jaka specyfikacja biorąc pid uwagę DPF, bo chyba to, ze CR to bez znaczenia? Polecam LM 4200
staniek Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Cześć, Możecie mi podpowiedzieć gdzie znajdę schmaty do przejścia z MCE E na F? Wydawało mi się że było to kiedyś na forum... Montuje moduł DRL i lusterko z czujnikiem zmierzchu, ale nie mogę znaleźć schematu. Pomocy http://a4-klub.pl/index.php?/topic/100858-mce-09-modul-centralnej-elektryki-lusterko-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-coming-leaving-home/ http://a4-klub.pl/index.php?/topic/301862-schemat-instalacji-clh-drl-h7-w-a4-b6/#entry4293771
tomekhxc Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 A jaka specyfikacja biorąc pid uwagę DPF, bo chyba to, ze CR to bez znaczenia? no to ten wlasnie nadaje sie pod dpf
Rekomendowane odpowiedzi