Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ma ktoś jakieś foty B6-tek na 19" felgach i zawieszce eibach -30? Chciałbym zobaczyć jak to będzie wyglądać bo jak wiecie wynieśli mi z garażu moje 18" łopaty więc czemu by nie wrzucić jakichś 19 teraz. Myślę o rotorach, ori rs4 ewentualnie vosseny

• Odpowiedzi 86 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jozek726

5807

• Wandej

4734

• wladi

3818

• kaju

3324

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 minuty temu, RicS3 napisał:

Panowie ma ktoś jakieś foty B6-tek na 19" felgach i zawieszce eibach -30? Chciałbym zobaczyć jak to będzie wyglądać bo jak wiecie wynieśli mi z garażu moje 18" łopaty więc czemu by nie wrzucić jakichś 19 teraz. Myślę o rotorach, ori rs4 ewentualnie vosseny

parę postów wyżej masz foty ,kolega ucho.77 wkleił

Opublikowano
parę postów wyżej masz foty ,kolega ucho.77 wkleił

Widziałem wcześniej na FB ale myślałem, że może ma ktoś któreś z wymienionych typów:)
Opublikowano

W moim wątku a4 b6

Opublikowano

Ale jakiś podgląd jest , swoją drogą bardzo fajne koło 

Opublikowano

Podświetlenia wskazówek i tarcz licznika o numerze 8E0 920 930 T... W kanale 19 mam ustawione 3XXXX, czyli tarcze i wskazówki powinny zapalać się po zapłonie, tymczasem podświetlają sie tylko wskazówki. Kodowanie na 2XXXX powoduje podświetlenie tylko tarcz, tak jak jest w opisie, oraz kodowanie na 1XXXX - podświetlają się tylko wskazówki czyli to kodowanie też jest ok. Da sie to jakoś rozwiązać?

Opublikowano
Z tego co się orientuję to sterowniki z b6 nie są kompatybilne z tymi z b7, wiec chyba średnio to będzie działać. Nie sądzę nawet żeby ktokolwiek próbował to sprawdzać.

Próbowałem to odpalić w jednym forumowym B6. Ciężki temat, nie miałem niestety możliwości podmiany sterownika, na dniach będę miał ponownie to auto i będę próbował. Instalacja już na aucie, kwestia podmiany sterownika i sprawdzenia czy ruszy. Fotele z zapiskami B7, auto to B6 my03.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Panowie są jakieś ledy na pozycje do bi xenony H6W ? Miałem kopnie z osram pozycje wpadały tak w niebieski kolor ale po pół roku padły [emoji17] a nie chce przerabiać wiązki na inne pozycje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Panowie mam problem z b6. 2.5 v6 multitronic

Padła pompa hamulcowa, wymieniona na drugą ze sterownikiem od ori. Muszę ją zakodować lecz nie moge skalibrować czujnika kąta skrętu. Czujnik pokazuje na parametrach cały czas wartość -2.5 i nie zmienia sie podczas kręcenia kierownicą... Czujnik podmieniany na drugi i nadal to samo. Mam pod ręką vaga i cdif'a i nic nie moge zrobić nimi bo caly czas pokazuje -2.5 . Jak go wypnę i wepnę to pokazuje 0.0 lecz wtedy również pokazuje błąd czujnika że wadliwy. Na fisie świeci sie esp abs i wali na czerwono brake. Wie ktoś coś, co można z tym zrobić? co z tym czujnikiem ? Czy trzeba przed tym jeszcze coś zakodować ? Taśmę czy cos ?

Opublikowano
6 minut temu, lukasso15 napisał:

Panowie mam problem z b6. 2.5 v6 multitronic

Padła pompa hamulcowa, wymieniona na drugą ze sterownikiem od ori. Muszę ją zakodować lecz nie moge skalibrować czujnika kąta skrętu. Czujnik pokazuje na parametrach cały czas wartość -2.5 i nie zmienia sie podczas kręcenia kierownicą... Czujnik podmieniany na drugi i nadal to samo. Mam pod ręką vaga i cdif'a i nic nie moge zrobić nimi bo caly czas pokazuje -2.5 . Jak go wypnę i wepnę to pokazuje 0.0 lecz wtedy również pokazuje błąd czujnika że wadliwy. Na fisie świeci sie esp abs i wali na czerwono brake. Wie ktoś coś, co można z tym zrobić? co z tym czujnikiem ? Czy trzeba przed tym jeszcze coś zakodować ? Taśmę czy cos ?

Opublikowano
2 godziny temu, WydRos napisał:

Robiłem tym sposobem i nadal czujnik pokazuje -2.5..

Opublikowano (edytowane)

A zakodowało poprawnie ? 

Edytowane przez WydRos
Opublikowano

Panowie co ile km wymienia się rozrząd w awx i avf?

Opublikowano (edytowane)

Ja zmieniam co 90tkm , gdzieś czytałem jak jest rozrząd z napinaczem hydraulicznym co 90tkm ,bez 120tkm , ja mam bez i zmieniam częściej

Edytowane przez greg2505
Opublikowano

Panowie, kto mi powie co to za wtyczka przy RNS-D ? może komuś została po zmianie na rns-e ? Wiem tylko tyle, że to jest połączenie antenowe między rns a tmc. tapatalk_1520364742659.png.4c0786cc42a6b6204bc1454c1b099e14.png

Opublikowano
12 godzin temu, kamil-vag napisał:

Panowie, kto mi powie co to za wtyczka przy RNS-D ? może komuś została po zmianie na rns-e ? Wiem tylko tyle, że to jest połączenie antenowe między rns a tmc. tapatalk_1520364742659.png.4c0786cc42a6b6204bc1454c1b099e14.png

Diversity.

Opublikowano

Kaju masz rację, to idzie na ZF (IF) do wzmacniacza. W tym RNS-D jest jakieś odmienne to podłączenie, udało mi się znaleźć i to jest rodzaj połączenia nazywany wiclic :P

4def97af3b0061ec8a10c827048b6b68.jpg

I właśnie Fakra/SMB przychodząca na concrt nie pasuje w to gniazdo... to jest jakiś odmieniec :P Dlatego pytam, czy komuś nie zostało kawałek takiej wiązki z wtyczką :P

Opublikowano

Na allegro sa przejsciowki, montowalem kiedys do A2 RNS-D DX, adaptery z allegro maja chyba podwojna koncowke ale wtedy wystarczy podpiac na jedna i dziala. Chyba tak to mialem zrobione.

Opublikowano
Na allegro sa przejsciowki, montowalem kiedys do A2 RNS-D DX, adaptery z allegro maja chyba podwojna koncowke ale wtedy wystarczy podpiac na jedna i dziala. Chyba tak to mialem zrobione.
Kamilowi chodzi o podłączenie anten z TMC. Takie cus by było git f830e7f63dc751ae3075432ffe1c45e2.jpg

Wysłane z Huawei mate 10 pro

Opublikowano

Łukasz takie coś już mam ;) chodzi teraz tylko o to diveristy do wzmacniacza :) są inne końcówki do concerta i do RNS-D, potrzebna taka jaką właśnie pokazałem. 

To wyżej łączy właśnie TMC z RNS ale jeszcze, żeby działały dobrze stacje, musi być chyba ten diversity podłączony ;)