Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja 28 z groszami 3 lata temu, niby lala ale zaczęło wychodzić wszystko po kolei i na chwilę obecną motostats podlicza następująco " 32 031 PLN na 39 miesięcy " :D

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
16 godzin temu, MichałA4 napisał:

Ciężko coś znaleźć bo te auta powoli się kończą, nie ma co się łudzić, to są  stare już wozidła i ich  stan z roku na rok jest coraz gorszy,  bum na B6  był z 7-10 lat temu, a teraz  znalezienie rodzyna w ładnym stanie z ori przebiegiem, lakierem i 2x S-LINE w Q z końca produkcji  jest prawie niemożliwe  i tyczy się to zarówno 1.9 jak i 1.8T.

Trzeba iść na kompromisy i zejść na ziemię dla mnie najważniejsze ,aby buda była zdrowa resztę da się dołożyć , sam szukałem 1.8T, a wylądowałem z 1.9 TDI wszystko zależy od stanu danego auta.

Mi udało się trafić taki set tj. Quattro, BEX, 2x S-line, prawie koniec produkcji, ponieważ jest S-line Plus. Jeden właściciel przez 14 lat, niecałe 200 kkm. Fakt, że był potrzebny lifting po sarnie, ale to kosmetyka. Kupione za 18 k;) Bixenon,  BOSE,  grzana kanapa.

Edytowane przez george

Opublikowano

Panowie a to czyje???

Szkoda, że tak wygląda ale co zrobić...

image;s=644x461
M.OLX.PL

stan jak na zdieciach osoby zainteresowane prosze o kontakt...

Opublikowano

Siemanko

Pany nada się to do układu wspomagania?

OLEJ-TOTAL-LHM-PLUS-1L-ZAWIESZENIA-HYDRA
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 24,20 zł - OLEJ TOTAL- LHM PLUS 1L ZAWIESZENIA HYDRAULICZNE (7629737418). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Opublikowano

ja taki lalem do swojego na wymiane i jest wszytko ok, wiec polecam

Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedź,  udało mi się kupić nową pompę ZF i przy okazji zmienię sobie płyn i wypłukam cały układ z syfu po starym oleju.

Opublikowano

Chłopaki podejdą te spinki i śruby do osłony pod silnik?

Spinka

Śruba

Opublikowano
26 minut temu, johnnythebest napisał:

Chłopaki podejdą te spinki i śruby do osłony pod silnik?

Spinka

Śruba

Te spinki są na normalny gwint ,a tobie potrzebne pod wkręty,jedno do drugiego nie pasuje,wpisz sobie w allegro śruby osłony audi ,jest komplet do b6

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
7 godzin temu, greg2505 napisał:

Te spinki są na normalny gwint ,a tobie potrzebne pod wkręty,jedno do drugiego nie pasuje,wpisz sobie w allegro śruby osłony audi ,jest komplet do b6

Kumam ale czy zamiast tych spinek ori co są, te co podałem w linku to też podejdą tylko śruby inne trzeba na gwint?

Opublikowano
6 minut temu, johnnythebest napisał:

Kumam ale czy zamiast tych spinek ori co są, te co podałem w linku to też podejdą tylko śruby inne trzeba na gwint?

Powinny podejść ,tylko jak Ci zardzewieją możesz mieć problem z odkręceniem,tam idą wkręty

15687509527498806166402049794990.jpg

Opublikowano

Takie wkręty 

15687510497534669490421235123160.jpg

Opublikowano

Tak wiem, dzięki za foty, pytałem o te z gwintem dlatego, że są tańsze od tych ori co foty wkleiłeś.

Opublikowano

Szukaj takich blaszek: N10433701 i wkrętów: N90775001.

Wymieniałem u siebie wszystkie spinki osłony silnika i skrzyni na takie.

Opublikowano

Jeździ ktoś z Was ciutkę obniżoną b6 na oponach 215/50r17 albo 235/45r17 ?

Przymierzam się do zimówek, chciałbym coś o trochę większym profilu niż standardowe 225/45, ale obawiam się, że może się taka opona w nadkole nie zmieścić :( 

Opublikowano

Misiek 235/45/17 to chyba standardowy rozmiar dla B6 powinno być to obwodem jednakowe z tym co masz teraz jeżeli zachowałeś normy zmieniając opony. 

Opublikowano

dokładnie 235/45 R17 to podstawowy wymiar dla 17cali w b6. ja mam na ori 1be i jest jeszcze sporo miejsca do nadkola.

Opublikowano

zgadza się, ale żeby doprecyzować chodzi mi o troszkę bardziej obniżony samochód. 

Mam prokit+talerze b5 stad moje obawy 

aktualnie mam założone 225/40r18, 215/50r17 są większe o 9.6mm 

Edytowane przez koziol992

Opublikowano
31 minut temu, koziol992 napisał:

zgadza się, ale żeby doprecyzować chodzi mi o troszkę bardziej obniżony samochód. 

Mam prokit+talerze b5 stad moje obawy 

aktualnie mam założone 225/40r18, 215/50r17 są większe o 9.6mm 

To jest 1cm po obwodzie ,a opona węższa, nie zauważysz nawet zmiany w wysokości

Opublikowano

Ja  dodam od siebie jeszcze że na zime mam zestaw 18"8j et43 z opona 235/40/18 i auto obnizone o 45/50 mm w stosunku do serii, i nie ma z tym problemu miesci sie, nic nie trze i da sie jeździć komfortowo na tyle na ile pozwala ten zestaw jesli wiesz co mam na mysli :) plomby w zebach jeszcze mam:)

Opublikowano

Kolego Kozioł992,

Jeżdżę B7 z 1BV na talerzach z B5 i zimówkach 215/50/17.

Setup kół sprawdza się idealnie. Felga 7,5" ET przy dystansach 30 front i 28 tył. Opony b. wygodnie. 

Pozdrawiam ?