Opublikowano 26 Grudnia 201510 l Na pewno jakby wszyscy przestali raptem przyjmować mandaty za "przekroczenia prędkości" stwierdzone takim sprzętem, to coś musiało by się w tym względzie zmienić Edytowane 26 Grudnia 201510 l przez piotrsob1
Opublikowano 26 Grudnia 201510 l ja nie przyjałem mandatu Jechałem w kolumnie samochodów , zostałem zatrzymany za rzekome przekroczenie predkosci ( 81km/h ULTRALYTE LTI ) Na szczescie mam moje nagranie z kontroli i o dziwo jest tam słynna ISKRA . Czekam na rozprawe ( 9.02.2016) oraz dowody Policji
Opublikowano 26 Grudnia 201510 l a ja dowiedziałem się na świętach o cudownym sprzętem który ostrzega o policji , ITD, fotoradaru , wypadku , kontroli, patrol ,zagrożeniu powiem wam szczerze że to fajna sprawa fakt dzisiaj mi pomogła w Jarosławiu ominąć policję z suszarką niby aplikacja telefoniczna legalna nazywa się "YANOSIK" polecam wszystkich tej aplikacji zainstalować do telefonu yanosik to klub forumowiczów którzy przejeżdzali daną drogą i ostrzegają innych ludzi o tym a tu filmik jak działa
Opublikowano 26 Grudnia 201510 l Yanosik świetna sprawa [emoji2] zawsze korzystam jeżdżąc traską Rzeszów - Jarosław i spowrotem i się bardzo dobrze sprawdza. Wiele osób z tego korzysta, także info sa uzupełniane na bierząco. Chociaż trzeba liczyć się z tym, ze możemy być pierwszymi zglaszajacymi np. kontrole, jak już nas zatrzymają [emoji12]
Opublikowano 26 Grudnia 201510 l Yanosik świetna sprawa [emoji2] zawsze korzystam jeżdżąc traską Rzeszów - Jarosław i spowrotem i się bardzo dobrze sprawdza. Wiele osób z tego korzysta, także info sa uzupełniane na bierząco. Chociaż trzeba liczyć się z tym, ze możemy być pierwszymi zglaszajacymi np. kontrole, jak już nas zatrzymają [emoji12] dzisiaj testowane i zrobione ponad 100 kilometrów także zadowolony ominąłem jedną suszarkę fakt ostrzegała gdzie
Opublikowano 26 Grudnia 201510 l Yanosika mogę polecić , używam go od ponad roku, ale nie zawsze jest skuteczny, i trzeba wziąć na to poprawkę Razem z CB radiem daje już niezłą ochronę Ale i tak są przypadki , których ciężko uniknąć ja nie przyjałem mandatu Jechałem w kolumnie samochodów , zostałem zatrzymany za rzekome przekroczenie predkosci ( 81km/h ULTRALYTE LTI ) Na szczescie mam moje nagranie z kontroli i o dziwo jest tam słynna ISKRA . Czekam na rozprawe ( 9.02.2016) oraz dowody Policji Czyli gamonie zmierzyli Cię iskrą, a w protokółach jest że ultralytem ? Jak masz dowód na to że co innego jest w papierach , a co innego było w realu , to spoko, powinieneś wyjść na czysto
Opublikowano 27 Grudnia 201510 l ja nie przyjałem mandatu Jechałem w kolumnie samochodów , zostałem zatrzymany za rzekome przekroczenie predkosci ( 81km/h ULTRALYTE LTI ) Na szczescie mam moje nagranie z kontroli i o dziwo jest tam słynna ISKRA . Czekam na rozprawe ( 9.02.2016) oraz dowody Policji Czyli gamonie zmierzyli Cię iskrą, a w protokółach jest że ultralytem ? Jak masz dowód na to że co innego jest w papierach , a co innego było w realu , to spoko, powinieneś wyjść na czysto .
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l pany, a pytanko techniczne - gdzie telefon u was leży? bo przyklejać do szyby średnio mi się uśmiecha no i średnio wypada, zasłaniać panel nawigacji też, kłaść na popielniczce, za wajchą, tez nie bardzo (wzrok jednak trzeba odrywać i patrzeć w dół...) jak to macie rozwiązane? może jakieś zdjęcia? myślę o czymś na kratki od nawiewu, ale nie wiem czy to dobre wyjście jakieś sugestie?
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l Normalnie to fon w kieszeni spoczywa, chyba że trzeba skorzystać z Yanosika , nawigacji lub I-Vag-a to idzie do uchwytu na szybę Edytowane 28 Grudnia 201510 l przez piotrsob1
Opublikowano 2 Stycznia 201610 l Panowie jak to jest z tymi fotoradarami stacjonarnymi. Od 01.01.16 juz nie moze zaden "zrobic" zdjecia? Chodzi mi o te zolte maszty co tez je ma ITD.
Opublikowano 2 Stycznia 201610 l Zabrali uprawnienia tylko Strazy Wiejskiej. Biedny Emil Rau, na bezrobotnym.
Opublikowano 2 Stycznia 201610 l Zabrali uprawnienia tylko Strazy Wiejskiej. Biedny Emil Rau, na bezrobotnym. Tak dokładnie jak Dev pisze. Mówili dzisiaj w wiadomościach.
Opublikowano 13 Stycznia 201610 l "Pokutu". Na słowacje ma 20 km od domu na przejście w koniecznej. Zdaża mi sie tam jeździć chociaż teraz coraz mniej dzięki Bogu niemiałem okazji jeszcze tam mandatu dostać. Ale u nas przepisy idą w kierunku unijnych cen, i niema tutaj znaczenia że my nie zarabiamy aż takich sum jak mieszkańcy europy zachodniej.
Opublikowano 22 Lutego 201610 l “Obrona: 1. Należy zamontować w samochodzie kamerkę2. Nie przyjmować mandatu – jak mamy cień wątpliwości3. Poprosić o puszczenie nagrania, oraz zmierzyć nawet na monitorze wielkość pojazdu / gdy się powiększył, między początkiem a końcem odcinak z którego wyszła średnia, poinformować policjanta o nieprawidłowym pomiarze (warto też to nagrać – w tel, mamy kamerki) – mamy do tego pełne prawo4. Nie zdradzać szczegółów naszej obrony, przed procesem / gdyż zostanie to wykorzystane przeciwko nam w Sądzie5. Do Sądu idziemy ZAWSZE ze znajomymi w charakterze publiczności – wyjście samemu grozi przegraną”
Opublikowano 22 Lutego 201610 l Brak słów żeby obywatel musiał udowadniać swoją niewinność. Pomijam już niekompetencję osób robiących ten pomiar prędkości tak naprawdę radiowozu.
Opublikowano 13 Kwietnia 201610 l warto poczytac http://www.wykop.pl/ramka/3114521/policjant-prawa-jazdy-ci-nie-zatrzyma-koszt-15-zl/