J E L I T O Opublikowano 5 Października 2011 Autor Opublikowano 5 Października 2011 Cześć wszystkim. Jak by kogoś interesował NOWIUTKI bimbinezon BERIK 'a ls2 to zapraszam. Sam posiadam identyczny, jest rewelacyjny. http://allegro.pl/berik-ls2-8323-bk-nowy-okazja-rozmiar-50-i-52-i1845972894.html
Miszka82 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 mam pytanie jak to jest z cenami motorów na zimę, mianowicie poszukuję konkretnego motoru i od jakiegoś miesiąca ceny poszły w dół , czy z początkiem przyszłego sezonu ceny znów podskoczą ? jak to jest ? planuję zakup motoru w okolicach marca ( no przynajmniej wtedy zacznę nie tylko przeglądać min allegro ale będę już oglądał konkretne sztuki)
boguki Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Myślę, że jak kupować to teraz czyli listopad, grudzień, styczeń. W marcu ceny mogą już lekko iść w górę... Na początku sezonu na pewno będzie sporo drożej.
Miszka82 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Myślę, że jak kupować to teraz czyli listopad, grudzień, styczeń. W marcu ceny mogą już lekko iść w górę... Na początku sezonu na pewno będzie sporo drożej. czyli co jeśli dziś np motor kosztuje powiedzmy 15k to w marcu będzie droższy mimo iż rok starszy - pytam bo nie wiem ale jakoś nie widzę w tym logiki
kuchar222 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 no może być ciut droższy ale jak sam zauważyłeś dojdzie mu rok więc cena za dużo nie podskoczy, co innego jeżeli np będziesz patrzeć na rocznik wyżej to wtedy będzie już różnica
boguki Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Poprostu im bliżej do rozpoczęcia sezonu tym stosunkowo droższe motocykle
Geoff Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Miszka, przy zakupie motocykla rocznik nie ma większego znaczenia. Nie ma reguły. Ja mam Virago '97 i niedawno orientowałem się w cenach. Rozbieżność od 10 do 15 tysięcy. Decydujący i najważniejszy jest stan techniczny oraz ilość i jakość zamontowanych dodatków (gmole, sakwy, kufry, oparcia, manetki, aerografy... lista jest nieskończona). Motocykl to nie samochód. Zupełnie inne podejście. Znam takich, którzy swoje sprzęty trzymają zimą w domu w salonie :>. Kupując od motocyklisty zapłacisz za moto mniej więcej tyle samo na koniec czy na początek sezonu (czyli kalendarzowo rok później). Kupując od handlarza musisz liczyć się z tym, że wiosną krzyczą kosmiczne pieniądze.
Miszka82 Opublikowano 30 Października 2011 Opublikowano 30 Października 2011 Miszka, przy zakupie motocykla rocznik nie ma większego znaczenia. Nie ma reguły. Ja mam Virago '97 i niedawno orientowałem się w cenach. Rozbieżność od 10 do 15 tysięcy. Decydujący i najważniejszy jest stan techniczny oraz ilość i jakość zamontowanych dodatków (gmole, sakwy, kufry, oparcia, manetki, aerografy... lista jest nieskończona). Motocykl to nie samochód. Zupełnie inne podejście. Znam takich, którzy swoje sprzęty trzymają zimą w domu w salonie :>. Kupując od motocyklisty zapłacisz za moto mniej więcej tyle samo na koniec czy na początek sezonu (czyli kalendarzowo rok później). Kupując od handlarza musisz liczyć się z tym, że wiosną krzyczą kosmiczne pieniądze. w moim przypadku rok ma znaczenie bo przypada na zmianę modelu i w ostatnim czasie widziałem na allegro kilka sztuk w nowej budzie, co do dodatków to raczej kufry itp mnie nie interesują może powiem tak szukam Kawasaki Z 750 i w 2007 była zmiana modelu :gwizdanie:
Pucek Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Miszka, przy zakupie motocykla rocznik nie ma większego znaczenia. Nie ma reguły. Ja mam Virago '97 i niedawno orientowałem się w cenach. Rozbieżność od 10 do 15 tysięcy. Decydujący i najważniejszy jest stan techniczny oraz ilość i jakość zamontowanych dodatków (gmole, sakwy, kufry, oparcia, manetki, aerografy... lista jest nieskończona). Motocykl to nie samochód. Zupełnie inne podejście. Znam takich, którzy swoje sprzęty trzymają zimą w domu w salonie :>. Kupując od motocyklisty zapłacisz za moto mniej więcej tyle samo na koniec czy na początek sezonu (czyli kalendarzowo rok później). Kupując od handlarza musisz liczyć się z tym, że wiosną krzyczą kosmiczne pieniądze. w moim przypadku rok ma znaczenie bo przypada na zmianę modelu i w ostatnim czasie widziałem na allegro kilka sztuk w nowej budzie, co do dodatków to raczej kufry itp mnie nie interesują może powiem tak szukam Kawasaki Z 750 i w 2007 była zmiana modelu :gwizdanie: Miszka, poczytaj na forach o tym motorku, zmienisz zdanie Swoją drogą, pomyśl, teraz potencjalnych kupców jest 10ciu, przyjdzie wiosna i takich ludzi jak Ty będzie setka, dlatego wolę kupić motor teraz i niech sobie stoi, no i przez zimę każdy picuje bryki i kryje różne wady po to żeby wiosną sprzedać taki sprzęt napalonemu kupcowi, a wiadomo że prędzej czy później go sprzeda
Dev Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 ja mam Kawę Z750S 2006r i zadnej rewlki w nim nie widze niby 110kM, a jezdzi jak 75konne suzuki SV na Twoim miejscu zastanowiłbym sie nad jakąś suzuką
Pucek Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 SV to Vka a więc nie potrzebuje sporej mocy żeby pozamiatać tyłem Miszka miał na myśli wersję N
Tas2die4 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Z1000 zbiera sie jak sportowa 600, Z750 nie jedzie
Dev Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Z1000 zbiera sie jak sportowa 600, Z750 nie jedzie :polew: :polew: :polew: ale to prawda
Miszka82 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 mam na myśli taki motor http://allegro.pl/kawasaki-z-750-abs-2007r-i1888006383.html i słyszałem zupełnie inne opinie niż te o których piszecie ale wysłucham każdej a to, że nie jedzie...może i lepiej jak na pierwszy motor
Pucek Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Pomyśl sam dlaczego taki rocznik stoi tak tanio, w przeciwieństwie do innych tego typu motocykli, innych marek Coś w tym musi być, a ile masz zamiar przeznaczyć na ubiór?
Miszka82 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Pomyśl sam dlaczego taki rocznik stoi tak tanio, w przeciwieństwie do innych tego typu motocykli, innych marek Coś w tym musi być, a ile masz zamiar przeznaczyć na ubiór? Pucek to jest przykład pierwszy lepszy :gwizdanie: jeśli chodzi o strój to liczyłem ok 2k nie więcej nie będę się lansował [br]Dopisany: 01 Listopad 2011, 16:07_________________________________________________Pucek np Bandity chodzą podobnie więc nie wiem co masz na myśli mówiąc, żebym się zastanowił dlaczego Kawa tania
Dev Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Z 2tzl bedzie ciezko kupic cos na prawde dobrego nie bierz "olejaka" tylko chlodzonego woda na poczatek dobrym motorkiem bedzie suzuki Sv650
Pucek Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Z 2tzl bedzie ciezko kupic cos na prawde dobrego nie bierz "olejaka" tylko chlodzonego woda na poczatek dobrym motorkiem bedzie suzuki Sv650 Tak, na początek na pierwszy motor SV650, idealna opcja żeby lekko odkręcić i polecieć bokiem, fakt jest taki że nikt tego motocykla nie poleci na pierwszy motor Miszka, ja kupuję Hondę
Dev Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Mozna jeszcze zapodac CBF600Hornet to juz niezla wscieklizna
Pucek Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Mozna jeszcze zapodac CBF600Hornet to juz niezla wscieklizna Szerszeń jest łatwiejszy do opanowania niż SV650, gdyż honda zaczyna jechać dopiero od 6tyś obrotów, a SV z samego dołu dlatego tego nikt nie poleca
Rekomendowane odpowiedzi