Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zalezy od robiącego.. u mnie poszly 2 kolanka 45 st redukcyjne 57/51 jedno kolanko redukcyjne 63/51 (przepustnica) 5x kolanko 90st (omijałem pompe SAI) i 1 łaczka silikonowa fi51 i 1 metr nierdzewki fi51

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 782,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

metr rury 51mm,cztery kolanka 90st i podstawka do czujnika ciśnienia doładowania do wyrezania lub np. Bakuś takie ma i dwa króćce pod DV średnicy nie pamiętam :facepalm:

dwa silikony redukcyjne 51>57mm i jeden prosty 51mm

ale to zależy jak kto robi

Opublikowano

trafilo sie slepej kurze...

kupilem ster AGU zeby wsadzic do siebie, wszystko dziala a na dodatek byl program, noc bardzo parna, gorąca mysle ze na icku bylo by do 155mg/s, za to sporo wieksze boost a tym samym moment:) wiec kupujta stery od AGU i programujcie

AJL LPG

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

AGU PB gdyz nie mam LPG na to zrestrojonego

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Piotrek, naru....aj mi takiego :naughty:

Opublikowano
:P bede szukal :) ewentualnie oddam ci tego jak sie nim jeszcze pobawie a sam i tak bede potrzebowal innego programu pod twoja suszarke, cos moze sie znajdzie :)
Opublikowano

Witam , dla przypomnienia sterownik AGU ma numerki : 06A 906 018 CJ ( 0 261 206 516 ) .

Przy okazji mam na zbyciu nowy komplet sprzęgła LUK 623 309 700 , bo założyłem jednomas z 1Z.

Opublikowano

Od agu jest kilkanaście numerów, w tym dwa nie nadają się do flasha przez obd wiec trzeba uwazac

Opublikowano

Moi drodzy forumowicze mam następujący zestawik:

Silnik dopiero co po generalce a poza tym,

- turbo na k04 015 (regeneruje się)

- wtryskiwacze 380 ccm

- wydajniejsza pompa paliwa

- odetkany wydech

- TIP Forge

- zawór upustowy Forge

- Przelotowy układ wydechowy z DP 3' wszystko z nierdzewki

Aktualnie na tym zestawie mam ok 220 kucy, zastanawiam się nad podniesieniem do 240-260 koni, co o tym myślicie? Ten zestaw wydoli? Czy trzeba by coś zmieniać? Tłoki mam wymienione wszystkie w silniku i korby na ori audi ale używane, podobno te nowe są gorszej jakości. Proszę o sugestie :)

Opublikowano

Jeszcze nie widzialem 260km z k04-015 wiec obstawiam turbo do wymiany. Jakie masz sprzeglo?

Opublikowano

Ja tez nie widziałem.

Aby było realne 260Km to takie k04-015 powinno dmuchac ponad 1.3 bara przy 5000obr.

Wydech odetkany na maksa to duży plus, ale silnik musi być igła i na dodatek minimum pb100 lub lpg aby zapłonem nadgonić.

Osobiście wątpie aby takie zestaw o ile w ogóle osiągnie taką moc to był w stanie dłużej pojezdzić.

Może na hybrydzie na k04 taką jak jak scrollproduct z większym kołem kompresji i wirnikiem to może byłoby możliwe, ale to już pewnie będą limity limitów.

Są osoby które mają

Opublikowano

Ja mialem sporo powyzej tych 260 na frankenturbo ale tak jak mowisz - musialy byc spelnione dodatkowe warunki ;)

Opublikowano

Dokladnie, kolektor high flow, dobry dolot, wydech i silnik w dobrym stanie.

Opublikowano

Sprzęgło właśnie w serii, za nie długo będzie do wymiany... Cóż w takim wypadku chyba nie będę bardziej kombinować, dorzucę FMIC i zmienię kolektor (miałem tzw barany ale kiepskiej jakości i się topiły (śmierdziały)). Swoją drogą te 230 koni w quattro też przyjemnie się odpycha ;) A jakieś konkretne sprzęgło polecicie? To co mam bardzo rzadko ale jednak się ślizga. Za jakiś czas będzie trzeba się rozejrzeć za s4 albo po prostu kupić 2.7bi :)

Pozdrawiam

Izaak

Opublikowano

jest wątek dotyczący sprzęgła do 1.8T i chyba już wszystko jasne.

2.7 będzie sporo droższe w utrzymaniu i doprowadzeniu do stanu używalności a jakoś mega lepiej nie pojedzie niż dobrze zmodzone 1.8 :decayed:

Chyba, że nie masz co z kasą robić... ale jeżeli tak, to są ciekawsze opcje niż 2.7 :wink:

Opublikowano

pytanie, jakie swieczki zalozyc do 1.8t bfb zmodzone, przewidywalny wynik okolice 250KM, auto do jazdy na codzien z podtlenkiem LPG ;) pfr6q? z przerwa 7 czy cos innego?

Opublikowano

można się pokusić o stopień zimniejsze PFR7Q, przerwa 0,7

Opublikowano

Lub bkr7e

Opublikowano

bkr7e te sa zwykle, nie platynowe ze takie tanie 11-12zl?

auto zostaje wiec wole dobre swieczki zeby to chodzilo jak nalezy, wiec moze lepiej te pfr7q?

Opublikowano

BKR7E są irydowe 6Q są platynowane,

różnica w zapłonie taka sama, BKR7E są lepsze dla wysokich doładowań,

zalecana wymiana dla platynowanych 50K, a dla irydowych 10K